ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Възстановяване след хранително отравяне: съвети и рецепти от Антъни Уилям

Съветите и рецептите на лечителя-медиум Антъни Уилям ще помогнат, освен ако нямате тежък случай на хранително отравяне

хранително отравяне
За възстановяване след хранително отравяне избягвайте тежките и мазни храни

Ако сте предприели стъпки, за да се предпазите, но все пак ви се налага да се справите с хранително отравяне , знайте, че има няколко начина, по които можете да поддържате тялото си по време на лечението. И дори ако в миналото сте имали хранително отравяне, с тези рецепти може да убиете стари бактерии, които все още са в храносмилателната ви система.

Лесни и ефективни лечения и диета при хранително отравяне от лечителя-медиум Антъни Уилям

 

Антъни Уилям е един от най-продаваните автори на „Ню Йорк Таймс“. Неговата безпрецедентна точност и успеваемост като медицински медиум му спечелиха доверието и любовта на стотици хиляди по целия свят, сред които филмови и рок звезди, милиардери, професионални спортисти и безброй други хора от всички сфери на живота. В книгите си лечителя-медиум споделя рецепти и начини за естествено лечение на много заболявания.

Ето какви са неговите съвети и рецепти при хранително отравяне

Лечителя-медиум Антъни Уилям

Поддържането на водния баланс в тялото е много важно.

Смесете в съотношение 1:1 кокосова вода (прясна или пастьоризирана) с филтрирана вода и пийте тази напитка колкото се може по-често през целия ден.

Ако искате бързо да предотвратите дехидратацията по време на хранително отравяне, трябва да започнете именно с това. Между пристъпите на повръщане и диарията пиенето на тази напитка е от голямо значение. Когато атаките спрат, и болката в червата все още остава, продължете да приемате тази полезна течност.

Лимонена и джинджифилова вода – това са две напитки, които трябва да се имат предвид при съставянето на протокола за лечение. Редовната им консумация може да бъде много полезна за вашето възстановяване.

Приготвят се като се вари корен от джинджифил. Едва ли има някой, който да не знае как се приготвя лимонена вода. Освен това може да смесите лимон и джинджифил в една напитка.

Ако имате тежък случай на хранително отравяне, задължително трябва да посетите лекар

При положение, че в миналото сте имали хранително отравяне, трябва да се опитате да унищожите старите бактерии, които все още може да са останали в тялото ви.

За целта се приготвя следната напитка: 3 части стръкове полски хвощ и по една част бял пелин, бял равнец и коренища пачи очиболец. От смесените билки се приготвя чай: в 500 мл. вряща вода добавете една равна супена лъжица от билковата смес. Щом водата заври се маха от огъня и се остава да се запари. Прецежда се след като постои около 10-15 мин. и се пие три пъти през целия ден.

По време на хранително отравяне не се приема храна, кафе, газирани напитки, плодови и зеленчукови сокове.

Спазва се и специална диета

През следващите три дни диетата трябва да бъде щадяща – това са каши от зърнени храни с ниско съдържание на мазнини. Задушени зеленчуци и крекери могат постепенно да се въвеждат. На втория ден вече можете да добавите варено пилешко или пуешко месо без кожа и с повече бульон. Трябва да се храните често, но на малки порции. За да се възстанови напълно работата на стомашно-чревния тракт ограничителната диета се спазва в продължение на една седмица след отравяне. През този период всички пържени и мазни храни трябва да бъдат изключени от менюто. Алкохолът е противопоказен.

Какво още можете да пиете в случай на хранително отравяне?

В случай на отравяне можете и трябва да консумирате колкото се може повече течности. Тук обаче има и ограничения.

Следните напитки са забранени:

– мляко, ферментирали млечни напитки;

– газирани напитки, медена вода;

– силен чай и кафе;

– кисели сокове и компоти

Вместо тях в диетата се въвеждат:

– билков чай;

– компот от сушени плодове;

– чиста вода.

Храни за помощ след хранителна интоксикация:

• Чай, крутони, сушен хляб.
• Кафявият ориз работи перфектно. Колкото по-необработено е зърното, толкова по-добре.
• Овесена каша, за да обгърне и успокои стомаха.
• Овесен бульон, настойка от шипка.
• Картофено пюре, задушени зеленчуци, вегетариански супи.

Ако сте прекалено отпаднали след възстановяване от хранително отравяне пийте чай от лайка, овкусен с малко джинджифил. Тази комбинация е истински балсам за отслабената и уморена храносмилателна система.

Източник: lifestyle.segodnya.ua

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *