ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Защитна бариера: защо не всички в семейството имат коронавирус?

Защо членовете на семейството, които живеят заедно, реагират различно на коронавирусна инфекция?

семейството
Защо не всички в семейството „хващат“ коронавирус?

Някои са болни, докато други нямат дори и леки симптоми? Какво определя съпротивата на организма?

Чесън, джинджифил, витамини, здравословен начин на живот – според повечето хора именно тези фактори влияят на имунитета и помагат на организма да се противопостави на вируси, включително и на COVID-19. Разбира се, правилната диета има значение, но само ако постоянно се храните здравословно. Ако епидемията ви е принудила да преразгледате своето меню, това е чудесно, но резултатът от такива промени няма да бъде забележим веднага. Нужно е да мине известно време, тялото възстановява работата си постепенно и подобрява защитните си функции ден след ден. Трябва да изчакате положителните промени, но това не е причина да се откажете от правилното хранене. Просто не трябва да разчитате на помощта на джинджифил и чесън, отхвърляйки всички други методи за защита.

Неочевидни причини

Д-р Владимир Животов

Защо днес някои се качват на метрото, посещават места с много хора и продължават да живеят така, сякаш нищо не се е случило, а други не излизат от дома си и биват атакувани от най-различни вируси, включително и коронавирус? Ето какво отговаря д-р Владимир Животов – лекар-остеопат.

Въпросът е в различни фактори, които често са и механични, и които повечето хора не знаят. Да разберем кои са основните.

Нарушение в работата на хипоталамуса

Това е част от мозъка, която играе водеща роля в регулирането на най-важните функции на тялото. Може да се повреди поради кървене, вътречерепна инфекция или оток, недохранване, операция. Сред симптомите, които издават патология, са главоболие , намалена зрителна острота, непоносимост към студ, хронична умора, депресия. Ако се появят, трябва да се свържете с ендокринолог, той ще предпише преглед.

Влошаване на кръвоснабдяването на белите дробове и затруднено движение на гърдите

Проблемът може да възникне на фона на сколиоза. По-голямата част от хората живеят с това заболяване без да взимат мерки за неговата корекция. Лошата стойка се отразява на работата на дихателните мускули. Поради асиметричното закрепване на мускулите, ограничение на подвижността на ребрата и прешлените, има нарушение и на вентилацията. Колкото по-тежка е деформацията на гръбначния стълб, толкова по-лоши са условията за белодробната функция. Ето защо заболявания на опорно-двигателния апарат, включително на гръбначния стълб, не могат да бъдат пренебрегвани. Необходим е преглед от невролог.

Наранявания на носа

Това са такива травми, които засягат костите, в които се намират синусите. Последицата от това е подуване на лигавицата и намаляване на нейната защитна функция. Ако има аномалии, консултирайте се с отоларинголог.

Раждане и придобити наранявания

Сред тях са наранявания на врата, които засягат блуждаещия нерв, който обикновено е отговорен за функционирането на ресничестия епител в бронхите. Той изхвърля слуз от белите дробове. Ако блуждаещият нерв е притиснат, слузта застоява и лошата вентилация на белите дробове само влошава процеса.

Някои раждания, при които се е наложило усукване тялото на бебето, също имат отрицателен ефект върху имунитета. Това, в по-късна възраст, засяга работата на червата: усвояването на микроелементи и витамини, които осигуряват нормалното протичане на биохимичните процеси, е трудно. Последицата е намаляване работата на мускулите и вътрешните органи, увеличаване на автоинтоксикацията поради абсорбцията на токсини в червата. Това не само прави тялото уязвимо към болести, но и усложнява лечебния процес. Остеопатът ще помогне да се премахнат последиците от родовата травма.

Дефицит на витамин D

Последните изследвания показват, че този фактор причинява тежки форми на COVID-19. Витамин D трябва да се приема през цялата година. Може да направите почивка за месец и половина в края на лятото, нищо повече. Това е изключително важно, особено за жителите на големите градове. Дозировката на витамина ще бъде уточнена от личния лекар или от фармацевт.

Тук и сега

Разбира се, невъзможно е да се премахнат наведнъж всички фактори, които оказват негативно влияние върху имунитета. Това е дълъг процес. Но ако забележите поне едно от изброените отклонения, започнете да работите по проблема. Не се отказвайте от ваксинацията срещу COVID-19. Дори хората с хронични заболявания могат да бъдат ваксинирани, но с уточнение: процедурата не може да се извършва по време на усложнения. Друго противопоказание за ваксинация е наличието на възпалителен процес.

Източник: kp.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *