ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ашваганда е мощно природно средство при мъжки сексуални проблеми

Индийската билка дава впечатляващи резултати при ниско либидо и слаба ерекция

еректилна дисфункция
Ашваганда помага при мъжки сексуални проблеми; Източник: https://www.irishtimes.com/

Ашваганда е много популярна билка в аюрведическата медицина. Известно е, че има редица ефекти върху здравето и има силно изразени противовъзпалителни и адаптогенни лечебни свойства. Почти всички части от растението се използват за здравословни цели, включително корена, а плодовете му са изключително богати на хранителни вещества. Независимо дали става въпрос за прясна ашваганда или екстракт под формата на хранителна добавка, билката има изключително мощен ефект върху мъжкото сексуално здраве.

Известно е, че ашваганда подобрява сексуалния живот на мъжете още от времето на Кама Сутра. Растението е споменато в един от най-старите текстове за сексуалносста, а нарастващите доказателства от съвременната наука категорично потвърждават положителния ефект върху мъжката потентност.

 

5 начина, по които древната билка подпомага мъжкото сексуално здраве:

 

  1. Понижава стреса (една от най-често срещаните причини за еректилна дискфунцкия)

Стресът е една от водещите причини за импотентност. Прекаленият стрес доказано се отразява негативно сексуалното желание и представяне. Когато нивата на стреса са високи, кръвното налягане също се повишава. Когакто кръвното е високо, то ограничава притока на кръв към всички артерии, включително и към мъжкия полов орган.

Ашваганда е адаптоген, тоест укрепва надбъбречните жлези. Надбъбречните жлези за отговорни за производството на кортизол в тялото ни, който ни кара да се чувстваме стресирани в тежки сутации на работа или у дома.

 

  1. Повишава либидото, защото е мощен афродизиак

Легандарната книга „Кама Сутра” споменава растението като един от най-мощните сексуални стимуланти. Когато мъжете започнат да приемат ашваганда, производството на азотен оксид се стимулира в организма. В резлутат на това кръвоносните съдове, които пренасят кръв към гениталиите, се разширяват. Това води по повишено желание за сексуален контакт и по-голямо удовлетворение.

Ашваганда често се препоръчва от специалисти при понижено либидо и еректилна дисфункция.

 

  1. Повишава нивата на тестостерон

Доказано е, че ашваганда повишава тестостерона значително. Билката повишава серумните нива на лутеинизиращия хормон и тестостерона и поддържа естествения баланс на половите хормони при мъжете. Всъщност, проучване проведено през 2013 г. показва, че ашваганда ревитализира нивата на тестостерон при безплодни мъже.

 

  1. Увеличава броя и качеството на сперматозоидите

Проучвания сочат, че мъжете, които са приемали ашваганда в продължение на 90 дни имат 167% увеличение на броя на сперматозоидите! Последните изследвания доказват, че индийската билка е мощен сексуален стимулатор и подпомага сексуалната функция при мъжете значително.

 

  1. Повишава физическата издражливост в леглото

Освен други фактори, които са пряко свързани със сексуалните функции, билката подобрява и физическото представяне и издръжливост. Някои индийски лечители твърдят, че мъжете, които приемат ашваганда издържат двойно повече на физическата активност по време на секс. Смята се, че причината за това са антистресовите свойства на растението и способността му да подобрява циркулацията на кръвта.

Източници: https://timesofindia.indiatimes.com; https://www.organicfacts.net/

вигора м
Вигора М – натурална хранителна добавка с индийската билка ашваганда за справяне със сексуални проблеми

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *