Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

При болки в кръста, ишиас или лумбаго – рецепти с чесън за бързо облекчение

При болки в кръста, след преумора или поради някакво заболяване, може да си помогнете с тези рецепти от китайската традиционна медицина

болки в кръста
При болки в кръста ползвайте рецептите с чесън от традиционната китайска медицина

Болките в кръста или лумбалната част на гръбначния стълб могат да възникнат в резултат на заклещване на нервите, ишиас, лумбаго. Те могат да се появяват и при различни заболявания на пикочно-половата система, включително бъбреците и яйчниците. Такива неприятни усещания често се появяват при пациенти със ставни проблеми. Естествено, подобни симптоми изискват навременна консултация със специалист.

Ако знаете причината за заболяването, например пристъп на ишиас или прекомерно натоварване на отслабени мускули на гърба, тогава, преди да потърсите медицинска помощ, можете да опитате домашно лечение с помощта на чесън – проверен във времето природен лечител и ефективен компонент на много народни рецепти за болки в гърба. Рецептите от китайската народна медицина са лесни за изпълнение и много ефективни.

 

Домашни рецепти за болки в кръста, лумбаго и ишиас:

 

Чесън и лимон – вътрешно

Болката в кръста може да се лекува с чесън и вътрешно. Тази комбинация има не само обезболяващо, но и противовъзпалително действие. Освен това, чесънът прочиства кръвоносните съдове и укрепва имунната система. Приемът му помага и при проблеми със ставите и гръбначния стълб.

За да приготвите еликсира, трябва да счукате или да смелите добре с помощта на блендер или хаванче от естествени материали 1 глава чесън (4-8 големи скилидки) на каша. След това взимате един лимон, измивате го добре с топла вода, и го смилате заедно с кората.

Получената смес се залива с литър хладка вода (температура 40-45 °C) и се оставя се да се запари в продължение на 48 часа. Прецежда се, изсипва се в бутилка от тъмно стъкло и се приема по 15-20 ml през устата три пъти на ден след хранене. Продуктът се съхранява в хладилник при температура +3°C и се приема в продължение на 30 дни.

Студени компреси от чесън и лимон

Тази комбинация за приготвяне на водна инфузия облекчава състоянието след 1-2 месеца редовни процедури. За да се приготви съставът, чесънът се счуква или се прекарва през блендер (2 глави) и се влива в чиста вода (1/2 л) за 24 часа. След това прецедената запарка се смесва със сока от 2 лимона или лайм. Съхранявайте еликсира в хладилник, но не повече от 10 дни.

Компреси, напоени с този състав, се прилагат върху проблемните области на тялото (долната част на гърба, ставите, стъпалата) 1-2 пъти на ден, като се използва памучен плат или няколко слоя марля, под найлоново фолио. Процедурата продължава 20-25 минути, докато тъканта се затопли до телесна температура.

Чесън + гхи масло (или друга мазнина)

Този мехлем се използва само външно, за втриване и след затопляне (тогава става като лосион). В този случай чесънът проявява противовъзпалителни и локално дразнещи свойства, активира кръвообращението в проблемната област, помага за отпускане на мускулите и прилежащите тъкани и облекчение на болки в кръста.

Маслото гхи, от друга страна, действа като ефективна основа и проводник, като помага за затопляне на припокриващата се област (долната част на гърба, врата или където има болка). Ако не разполагате с масло гхи, може да го замените. Начуканата на каша чеснова маса се комбинира с топла разтопена свинска, гъша или агнешка мас в съотношение 1: 2.

Тоест, към 1 част чесън се добавят 2 части мазнина. Полученият продукт се съхранява в хладилник (до 2 седмици), винаги в стъклен съд с плътно затворен капак и се втрива в загрята форма в проблемни зони 2-4 пъти на ден. Препоръчително е да изолирате засегнатата област отгоре с мек шал или вълнен плат.

Ето как любимата хранителна подправка – чесънът, може да се използва за лечение на болки в гърба и ставите. Желаем ви много здраве и активно дълголетие!

Източник: www.medicinehunter.com

Спонди гард
СПОНДИ ГАРД: Спешна помощ при шипове и прищипани нерви

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *