ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

При остеохондроза, тромбофлебит и артрит: метод за изцеление на д-р Бубновски

Известният лекар Сергей Бубновски е автор на уникален метод за лечение и възстановяване мобилността на тялото

Бубновски
Опитайте да отгледате в себе си „дърво на здравето“, с помощта на уникалния метод на доктор Бубновски

Бубновски предлага да отглеждате в тялото си „дърво на здравето“, да поддържате сила и дълголетие чрез набор от упражнения. Това удължава активността и младостта и помага да се избегнат сериозни заболявания.

„Дървото на здравето“, според професор Бубновски, е метод, който съчетава философски подход към здравето на опорно-двигателната система и физическата активност. Това не са просто упражнения, а цяла система за развиване на вътрешна сила и хармония. Ефективността на този метод е доказана от неговия собствен опит, добит след възстановяване от тежка катастрофа.

Относно авторът на метода

Известният лекар и доктор на медицинските науки Сергей Михайлович Бубновски е роден през 1955 година. Завършил е Института по физическа култура, мечтаейки да стане спортен лекар. Но съдбата се обърнала с главата надолу – младият кандидат-лекар претърпял тежка автомобилна катастрофа, след която можел да се движи само с патерици. Травмата на гръбначния стълб му е била изключително болезнена и ограничавала трайно възможността за водене на активен начин на живот.

Сергей Бубновски отказал да се примири със ситуацията

Той започва активно да изучава работата на собственото си тяло и физическите си възможности. Повече от 20 години активна работа и медицинска практика са се превърнали в основата на кинезитерапията на Бубновски – метод за лечение и възстановяване на тялото с помощта на специални упражнения.

Професорът не само се отървал от последиците от нараняването, но и е изправил на крака много обикновени хора и спортисти, които са претърпели компресионни фрактури и наранявания. Неговата техника е ефективна при остеохондроза, възпаление на ставите, плоски стъпала и помага да се отървете от болката по време на обостряне на заболяването.

Д-р Сергей Бубновски

Докторът на медицинските науки Сергей Бубновски разработил и внедрил методологията „Дървото на здравето“ като част от лечението на различни заболявания, свързани с опорно-двигателния апарат. Освен това, станал автор и на множество научни статии и книги. Под негово ръководство работят над 100 медицински и рехабилитационни центъра в Русия и чужбина.

Какво представлява методът на Бубновски „Дърво на здравето“

Д-р Бубновски говори за този необичаен начин за изцеление на тялото в книгите си „Подобряване на гръбначния стълб и ставите“ и „Природата на рационалното тяло“. Той предупреждава, че в определен момент всеки човек е изправен пред развитието на заболявания, които пречат на активното движение и работа. Гръбначният стълб и ставите изискват подкрепа и подобрение.

Според Бубновски, човешкото тяло е мощно дърво, което изисква грижи. Състои се от няколко части:

Основата е „кореновата система“ – краката и ходилата, получаващи енергия от земята. При липса на подходяща грижа, храненето на ставите и глезена се нарушава, кръвоснабдяването се влошава. Това причинява плоскостъпие, артроза, подагра и води до възпаления и разширени вени.

Вторият етаж е кръста, който включва мускулите на корема и гърба

Те създават корсет, който защитава вътрешните органи и поддържа гръбначния стълб в добро състояние. Невъзможността да се диша правилно и да се контролира диафрагмата води до белодробни заболявания, астма и хроничен бронхит.

„Кората на дърво“ е мускулната група на гърба, състояща се от три слоя. Тя е отговорна за доставянето на хранителни вещества до гръбначния стълб, нервната система и гръбначния мозък. Това включва лумбалната, гръдната и цервикалната области.

Третият етаж – „короната на дърво“, се състои от пояса на горните крайници, шията и човешкия мозък. При извършване на упражнения за разтягане се премахва стагнацията на кръвта, подобряват се храненето и метаболитните процеси.

Повечето хора на средна възраст обръщат много внимание на външната красота и гладката кожа, като не забравят да посетят козметик и фризьор, вместо да се съсредоточат върху корена на повечето проблеми. Краката и ръцете работят активно и често страдат от прекомерен стрес, неправилно подбрани обувки, тежести и травми. Следователно, плоските крака или разширените вени на възраст 40-50 години са следствие от неразумно отношение към собственото ни здраве.

Сергей Бубновски препоръчва да обърнете внимание на проблемите с краката на ранен етап, като започнете да „отглеждате“ дървото на собственото си здраве вътре в себе си. Лесните упражнения, които носят максимални ползи, се превръщат в презареждане:

– режимът на сън се възстановява, нервността намалява;
– тъканите са наситени с кислород;
– кръвното налягане се нормализира;
– притока на кръв се подобрява, задръстванията и болките в крайниците изчезват.

Лекарят обръща специално внимание на корена на „дървото на здравето“ – краката на човека, вярвайки че именно тази част от тялото има много скрити ресурси. Тя е постоянно под стрес, така че затлъстяването, носенето на токчета или извършването на работа, която изисква от човека да стои прав, провокира сплескване на свода. Ходилото става плоско, като положението на коленните и тазобедрените стави се променя. Проблемът става причина за развитие:

– остеохондроза;
– тромбофлебит;
– артрит;
– междупрешленни хернии;
– разместени хрущялни дискове.

Стагнацията (сгъстяването) на кръвта в долните крайници води до появата на кръвни съсиреци, кръвното налягане се повишава. Това може да провокира инсулти, исхемична болест на сърцето, белодробни патологии и ранни инфаркти на възраст 45-50 години.

Упражнения за премахване на сковаността на краката, препоръчани от професор Бубновски

Кинезитерапевтичните центрове разполагат със специално оборудване за гимнастика на краката. Но упражненията могат да се изпълняват и чрез конструиране на маншет за стъпалото. Някои от най-популярните и ефективни упражнения според д-р Бубновски са:

Дърво

Изправете се и се облегнете на стената, опитвайки се да я докоснете с гърба, задните части и петите. Издишайте, свийте коремните мускули и бавно повдигнете ръцете нагоре. Опитайте се да усетите как всички части на гръбначния стълб са изправени, как се разтягат и след това се отпускат. Останете в тази поза в продължение на 30 секунди. Повторете от 5 до 10 пъти.

Дракон

При болки в глезена застанете на четири крака на пода, повдигнете единия крак. Свийте го и бавно го издърпайте до гърдите. Изпънете го постепенно, за да освободите ставите и притиснатите нервни окончания. Повторете упражнението 20 пъти с всеки крак.

Ахил

Легнете удобно по гръб, хванете с ръце долната лента на стената. Вдигнете десния крак от пода, преместете го под прав ъгъл към тялото и внимателно го върнете в първоначалното му положение. Бавното извършване на това елементарно упражнение разтяга мускулите на глезена и премахва застоя на кръв при разширени вени.

Докато тренирате, представете си че се грижите за дървото на здравето, което е вътре във вас. Важно е не само да го „засадите“, но и внимателно да го храните с помощта на редовно и премерено физическо натоварване, правилно хранене, отказване от тютюнопушенето и злоупотребата с алкохол. Научете се да усещате мускулите и ставите, контролирайте ги, за да възстановите здравето и дълголетието. И не последно място – за да бъдете активни и пълноценни хора до дълбока старост!

Източник: ayzdorov.ru

артромин
Артромин – чешкото чудо за ставите!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *