Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лао Дзъ: 9 упражнения за подобряване на мозъчната функция

Лао Дзъ е китайски философ от древността, централна фигура в даоизма. Той е разработил набор от упражнения за подобряване функционирането на мозъка


Упражненията на Лао Дзъ са подходящи като превенция на деменцията, при мозъчна мъгла, преумора, проблеми с очите (повишено вътреочно налягане) и при световъртеж.

В религиозните форми на даоизма Лао Дзъ е почитан като божество. Има легенда, според коят Лао Дзъ се е срещал с един друг китайски мислител, Конфуций. Самият Конфуций веднага разпознал в лицето на Лао Дзъ истинския мъдрец. Конфуций направил съпоставка – себе си причислил към хората, които цял живот търсят истината, а Лао Дзъ – към тези, които носят знанието по рождение.

Предлагаме ви подробно описание на упражненията, които вече няколко поколения китайски лечители предписват на своите пациенти. Според онова, което е достигнало като информация до наши дни, те са били част от всекидневната медитация на великия древнокитайски мислител.

1. Отваряне на точката Ин-Танг.

Точката Ин-Танг се намира между веждите. Разтрийте слепоочията с няколко кръгови движения на палците и след това масажирайте точката Ин-Танг 16 пъти с възглавничките на средния пръст (фиг. 8-1).

 

2. Разтриване на очите.

Използвайки върховете на показалеца, разтривайте очните кухини и зоната около тях 16 пъти. Направете го на двете очи едновременно (Фигура 8-2).

3. Натиск на точките Ди-Цанг.

Тези точки са разположени на около един и половина сантиметра от ъглите на устата. Докато правите упражнението, отворете леко устата и натиснете 16 пъти точките ди-цанг с върховете на палците (фиг. 8-3).

4. Натиск върху точките на Си-Бай.

Точките Си-Бай са разположени на около един и половина сантиметра надолу от очните кухини. Натиснете ги едновременно с върховете на показалеца отдолу нагоре 16 пъти (фиг. 8-4).

5. Разтриване на носа

Разтрийте носа с палците на двете ръце 16 пъти (фиг. 8-5)

6. Разтриване на врата

Поставете дланите от двете страни на врата и започнете да го разтривате отгоре надолу 16 пъти (Фигура 8-6).

7. Измиване на лицето като котка.

Всеки е виждал как котките мият лицето си с лапички. Направете и вие същото. Разтрийте лицето си с дланите на двете ръце 16 пъти (фиг. 8-7).

 

8. Четкане на косата.

Разтворете пръстите настрани, като ветрило, и ги прокарайте от челото до тила. Масажирайте корените на косата и кръвоносните съдове на главата. „Разрешете“ се по този начин 16 пъти (фиг. 8-8).

9. Да почукаш на небесния барабан

Покрийте ушите с длани. Със средните пръсти почукайте 16 пъти върху тила(фиг. 8-9). Ще се уверите, че почукването по този начин действително звучи като барабан.

След като изпълните тези девет упражнения, задръжте за миг плътно ушите с дланите си и след това издърпайте насила ръцете си. Повторете 3-5 пъти. С това завършва целия комплекс от лечебни упражнения на китайския философ Лао Дзъ.

Източник: ayzdorov.ru

неврохелт при инсулт
Неврохелт помага при безсъние, панически страх, депресия, Паркинсон, след инсулт…

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *