ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Корен от глухарче – неочаквано силно оръжие срещу вирусни инфекции

Последни проучвания сочат, че коренът от глухарче има противоракови и имуностимулиращи свойства. Ето какви лечебни проложения има обикновеният корен от глухарче

Корен от глухарче
Изследвания показват, че глухарчето има антимикробни и антивирусни качества

Глухарчето се използва за медицински цели от векове, а лечебните му свойства са дори по-ценени днес, отколкото в миналото. Всъщност последните проучвания стигат до едно завладяващо ново откритие – глухарчето помага за лечението на някои видове рак и има силно имуностимулиращо действие.

Коренът от глухарче подпомага функциите на имунната система и съдейства за изграждането на червените кръвни телца. Някои учени твърдят, че корена от глухарче е толкова мощно противораково средство, че може да замени традиционната химиотерапия при някои разновидности на заболяването.

В традиционната китайска медицина корен от глухарче се използва главно за стомашни и чернодробни заболявания, но много билкари го използват и за подсилване на имунитета. Смята се също, че билката действа благоприятно и при екзема, акне, висок холестерол, хипертония и диабет.

 

Противовирусни и противовъзпалителни свойства

Някои изследвания показват, че глухарчето има антимикробни и антивирусни свойства, които биха могли да подкрепят способността на тялото да се бори с инфекции. Лабораторните резултати установяват категорично, че коренът на растнието значително намалява способността на вирусите да се репликират. Също така някои от активните съединения в глухарчето предпазват организма от различни видове вредни бактерии.

Доказано е, че глухарчето възстановява и повишава имунната функция при имуносупресирани мишки, повишавайки медиирания клетъчен имунитет, хуморалния имунитет и неспецифичния имунитет. Това свойство на растението е ключово за борбата с вирусни и бактериални инфекции. Това се дължи отчасти на способността му да възстановява производствтото на азотен оксид и да увеличава секрецията на съединение, наречено тумор-некротичен фактор (алфа) TNFa.

Коренът от глухарче е и ефективно средство за намаляване на възпаления, причинени от различни заболявания. Това се дължи на наличието на различни биоактивни съединения, като полифеноли, в растението. Възпалението е една от естествените реакции на тялото при нараняване или заболяване. С течение на времето прекомерните или хроничните възпаления могат да доведат до трайно увреждане на тъканите и ДНК-то.

Някои проучвания сочат, че клетки тренитрани със съединения извлечени от глухарче имат значително намалени маркери на възпаление. Изследване върху лабораторни мишки с изкустено предизвикано белодробно заболяване показва обнадеждаващи резултати. Има значително редуциране на възпалението на дихателните органи при животните, които са получили лечение с екстракт от корен от глухарче.

Източници: https://healthylifestylenetwork.com; https://edrugsearch.com; https://www.prevention.com; https://www.healthline.com/

 

ГЕНОТРОН – екстракт от корен глухарче и джинджифил в оптимална доза за силен имунитет и борба с вирусите

За да се възползвате максимално от качествата на корена от глухарче, поръчайте ГЕНОТРОН. Продуктът представлява изцяло натурална хранителна добавка, която съчетава свойствата на корен от глухарче, джинджифил, гъба чага и гъба рейши за оптимален имуноподсилващ, противовирусен и противовъзпалителен ефект. Кобинацията от внимателно подбрани съставки подпомага организма като укрепва имунната система, помага в борбата с вирусните и бактериалните инфекции, прочиства ставите от пуринови кристали и съдейства за лечението на злокачествени заболявания.

ГЕНОТРОН - концентрирана формула с екстракт от глухарче
ГЕНОТРОН – концентрирана формула с екстракт от глухарче

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *