Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Антикоагуланти без рецепта: хранителни добавки за разреждане на кръвта

Приемът на антикоагуланти, витамин D, витамин С и цинк ще направи протичането на коронавируса по-леко

антикоагуланти
Използването на антикоагуланти при лечение на коронавирус

Антикоагуланти се изписват на пациентите с коронавирусна инфекция, както по време на острата фаза на заболяването, така и в периода на възстановяване.

Антикоагулантите са лекарства, които разреждат кръвта. Те са част от лечението на пациенти с умерен и тежък COVID-19, като дозировката за всеки е различна. Лекарите ги предписват след като човек се е изчистил от вируса, но мнозина пренебрегват терапията. Прекъсването на лечението може да доведе до инсулти и инфаркти.

Коронавирусът провокира изразено активиране на коагулационната система. Това е защитна реакция на организма, но при хората, които първоначално имат гъста кръв, този отговор става прекомерен и преминава в микротромбоза на белите дробове. Микротромбозата не започва веднага, нужен е определен период от време. Ако терапията се проведе правилно, възможно е белите дробове да останат непокътнати.

Според оценките на Световната Здравна Организация рискът от смърт от COVID-19 при хора без хронични патологии е 1,4%, а при пациенти със сърдечни и съдови заболявания – 13,2%. Разпространението на вируса и нарастващият брой на новозаразените провокира лекарите-хематолози да говорят за това колко важна е дългосрочната антикоагулантна профилактика. Приемът на хранителни добавки за разреждане на кръвта се препоръчва като превенция, която има за цел да направи кръвта по-рядка. Така, при евентуална зараза с COVID-19 няма да има остатъчни ефекти в белите дробове. По този начин инфекцията протича по-леко и почти не съществува опасност кръвен съсирек да заседне в дихателната система.

Коронавирусът удря съдовете със светкавична скорост

Новият коронавирус, както се оказа, засяга предимно 2 вида клетки – епителни (намират се в дихателните пътища) и ендотелни (покриват съдовите стени). Тежкото протичане на COVID-19 по същество е микроангиопатия, при която стените на малките кръвоносни съдове са повредени и се появяват голям брой микроскопични кръвоизливи в много органи. При сърдечни заболявания първоначално се наблюдават промени в съдовата стена, което улеснява изпълнението на такъв сценарий.

COVID-19 уврежда кръвоносните съдове

Усложненията при пациенти със сърдечно-съдови заболявания се появяват по-често. Обичайно тежкият ход на COVID-19 може да се прояви със силен задух и намалено насищане с кислород на кръвта. Белите дробове са силно засегнати, понякога и до 80–90 процента, както и белодробната тъкан. Поразителна черта на COVID-19 е много бързата, фулминантна прогресия на дихателната недостатъчност при някои пациенти, която може да доведе до белодробен оток. Човек буквално се задушава. В някои случаи поддръжката на кислород с помощта на специална маска или канюла е достатъчна за облекчаване на състоянието, в други е необходимо да се прибегне до вентилаторно дишане. Може да се развие остро увреждане на сърцето, животозастрашаващи аритмии, както и остро увреждане на бъбреците, черния дроб и червата. Възпалителният отговор на организма към COVID-19 е доста силен.

Какво да направим, за да се защитим?

Вискозитетът на кръвта може да бъде намален чрез използване на различни хранителни добавки.

Предлагаме ви най-добрите хранителни добавки, които може да закупите от нашия сайт – lekuva.net, както и от аптечната мрежа.

Лег вейнс (Leg veins) – при лошо кръвообращение и разширени вени

Лег Вейнс съдържа:

– листа от глухарче;
– див кестен;
– плод от лютив червен пипер;
– грозде;
– витамин С.

Комбинацията от лечебни билки подпомага работата на сърцето, като подхранва клетките на капилярите, вените и артериите. Освен това, при редовен прием на Лег вейнс се подобрява и кръвообращението.

Гарлицин Кардио (Garlicin Cardio) – концентрат на екстракт от чесън и високо съдържание на алицин

Чесънът притежава силно защитно, съдостимулиращо и ясно изразено кардиопротективно действие. Високата концентрация на екстракт от чесън и алицин стабилизира имунната система и помага при простуди и вирусни инфекции. Алицинът предотвратява образуването на холестеринови плаки и развитието на склеротични промени в артериите с последващи тежки инциденти като инсулт и инфаркт.

Листа от бамбук (Lophatherum gracile) – подобрява микроциркулацията и не позволява образуването на тромби и сгъстяване на кръвта

Според редица научни изследвания листата от бамбук неутрализират токсичните вещества. В допълнение, те ефективно се използват като средство, което активно подкрепя здравето на сърцето. Екстрактът от листата на растението бамбук помага за предотвратяване развитието на тумори и стимулира защитната система на организма. Възпалението, ракът и липотоксичността могат да бъдат предотвратени ако се приема редовно хранителна добавка с екстракт от листа на бамбук.

И още: хранителната добавка се ползва при нарушения на дихателната система и за намаляване нивата на холестерола в кръвта. И не на последно място – помага при недостатъчно количество на кислород в кръвта.

NatAspin Н – за комплексен контрол на кръвообращението и холестерола

Натаспин е хранителна добавка за хора, които са изложени на повишен риск от нарушения на кръвообращението и образуване на кръвни съсиреци. Това са по-малко активни хора от всички възрасти, при които съществува риск от нарушения на кръвообращението, работещи заседнала работа, прекарали инсулт и трудноподвижни заради наличие на друго заболяване, което ограничава мобилността. Препоръчително е да се използва и от хора, които често изпитват стрес, пушат, използват контрацептиви, имат висок холестерол или глюкоза в кръвта, високо кръвно налягане и т.н.

Продуктът е от растителен произход и съдържа ензима nattokinase, който влияе положително върху кръвообращението и кръвосъсирването и помага да се намали вероятността от образуване на тромб.

Заключение

Природните антикоагуланти трябва да се използват не само в условията на пандемия. Отдавна експертите говорят за кръвта като един вид неуморен доставчик: тя цял живот тече по разклонената мрежа от артерии, вени и капиляри. Кръвта пренася кислород и хранителни вещества в клетките. И за да стане по-активна и течна, лекарите препоръчват прием на хранителни добавки, както и спазването на определена диета за разреждане на кръвта да започне преди да са се появили сериозните проблеми. И не на последно място – за да се движи кръвта, движете се и вие!

Източници: www.hematology.org, www.medscape.com, www.medpagetoday.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *