ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Рецепта за намаляване на холестерола с орехи и чесън

Холестеролът е един от метаболитните продукти, който присъства във всички тъкани. Той попада в тялото главно с храна от животински произход

орехи
Орехи и чесън при висок холестерол

Особено много холестерол има в жълтъка на яйцата и карантиите (говежди и свински черен дроб, шкембе, бъбреци и т.н.). Ако концентрацията на това вещество в кръвта е по-висока от нормалната, тогава съществува риск от съдови заболявания, по-специално атеросклероза, която предизвиква инсулт и инфаркт на миокарда. Освен това, излишъкът от холестерол провокира развитието и на жлъчнокаменна болест.

Александър Огулов, руски лечител и натуропат, предпочита лечението на различните болести да стартира с помощта на естествени методи. Той е автор на метода на висцералната хиропрактика. Благодарение на знанията, които е придобил, общувайки с възрастни лечители от цяла Русия, той може да лекува почти всяка болест с двете си ръце и с рецепти от народната медицина. Въпреки, че няма медицинско образование, Огулов провежда семинари в европейски и американски университети, посветени изцяло на природните методи на лечение.

Днес ви предлагаме една негова рецепта, с помощта на която по естествен начин ще успеете да свалите високия холестерол.

Чесънът и орехите са храни, които естествено помагат за премахването на излишните мазнини и холестерол от тялото

В допълнение към ежедневното включване на ядките и чесъна в диетата, те могат да се използват за приготвяне на висококачествено и ефективно природно лекарство, което ще ви помогне да се справите с проблема, който предизвиква високия холестерол.

Ползи от орехите при висок холестерол

Орехите съдържат цяла гама от микро- и макроелементи, витамини и антиоксиданти. Те са особено ценни заради високата си концентрация на полиненаситени мастни киселини. Редовната консумация на ядки (около 30 грама на ден, което е около една шепа) помага да се намали нивото на „лошия“ холестерол с около 10%. Уверете се, че ядките са сурови, тъй като печените, осолени или карамелизираните ядки са по-скоро вредни, отколкото полезни за тялото.

Александър Огулов

Орехите имат доста високо съдържание на токоферол (витамин Е), който укрепва стените на кръвоносните съдове. Сетостеролът, който също се открива в тях, намалява няколко пъти скоростта на усвояване на мазнините в храносмилателния тракт. Освен това, те съдържат ценни вещества – фосфолипиди, които намаляват концентрацията на „лошия“ холестерол и участват в липидния метаболизъм.

Ползи от чесъна при висок холестерол

Според изследванията чесънът е една от най-здравословните храни, регулиращи нивата на холестерола. Включването на само 3 скилидки в ежедневната диета значително намалява концентрацията на вредния холестерол в кръвта, а също така предотвратява образуването на кръвни съсиреци. Освен това, чесънът лекува сърдечно-съдовата система, подобрява сърдечната дейност, повишава еластичността на кръвоносните съдове, укрепва имунната система, създавайки естествена защита срещу инфекция.

Биологично активните вещества на чесъна забавят процеса на стареене на кръвоносните съдове и спомагат за прочистването на телесните клетки от мастни и други вредни отлагания. Освен това, всички знаят, че чесънът има хипотензивен ефект и затова се препоръчва да се използва при хипертония. В началния стадий на заболяването чесънът помага на човек да се справи с високото кръвно налягане, дори без силни синтетични лекарства.

Комбинацията от тези два продукта може да направи чудеса за здравето и доброто функциониране на човешкия организъм.

Как се приготвя лечебна смес за понижаване на холестерола у дома?

Рецепта за ефективно лекарство при висок холестерол

Състав:

– орехови ядки – 100 гр;

– чесън – 5 скилидки;

– пълномаслено мляко – 400 мл.

Подготовка:

Смелете чесъна и ядките в блендер. При липса на този кухненски уред можете да използвате месомелачка, дървено или мраморно хаванче.

Прехвърлете пастата в стъклен, глинен или керамичен съд и залейте с леко затопленото мляко (за предпочитане домашно).

Покрийте и оставете да се запари за един час.

Прием на лекарството – 15 мл. на гладно 3 пъти на ден.

Курсът на лечение зависи от индивидуалните характеристики на организма, както и от състоянието на всеки един отделен човек. Той варира от 3 седмици до няколко месеца.

Включете тези две ценни храни, или използвайте рецепта за лекарство с чесън и орехи, за да подобрите здравето си без силни лекарства.

Източник: ayzdorov.ru

ЧЕСЪН
Чесън – капсули – При високо кръвно и нисък имунитет

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *