ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

За какво говорят нощните кошмари?

Здравейте, кошмарите може ли да показват за проблеми със здравето? Какво е мнението на официалната медицина по този въпрос?

Нина Павлова – Хасково

Истинската ни соб­ственост, която никой и никога не може да ни отнеме, за всеки от нас не е толкова много. Спо­мени, страсти, любов и кошмари. Това е всъщ­ност цялото ни имуще­ство. Практикуващите психолози отдавна са забелязали: почти всеки човек си има свой собст­вен кошмар. Той идва изведнъж, неочаквано, понякога служи като предвестник на сериозно заболяване или за някак­ва надвиснала опасност за живота ни. А в пове­чето случаи това, което ни плаши до смърт в съня ни, не ни вълнува никак в реалния ни живот – дори ни разсмива. Един много сериозен възрастен мъж например в личните си кошмари сънува, че пада от луната. Пада, пада, пада и осъзнава, че ни­кога няма да падне, а ще продължи да лети надолу завинаги.

Моя приятелка, ува­жаван служител в уни­верситет, в личните си кошмари засяда в асансьор.В обикновения живот тя знае, че техни­кът ще дойде и най-много след около половин час ще я освободи от принудителния затвор, нито един човек не е останал в асансьора до дълбоката си старост но в кошмарите си всеки път тя изпитва Смър­тен ужас.

Друг често срещан в разказите кошмар: па­дат два камъка, единият – милиарди километри в диаметър, а вторият – един милиметър в диаме­тър. Но човекът, който сънува този екзотичен кошмар, е завладян от вцепеняващ страх, по­роден единствено от разликата в техните размери.

Специалистите по съня казват: нощните страхове (от типа на сънища за фашисти, крадци, любовници на съпруга и диви животни) ни посещават в бързата фаза на съня, когато в действителност човек може да сънува, помнят се добре и не причиня­ват смущения във веге­тативната система на човека. Събуждаме се, махаме с ръка и тичаме по задачи. Но кошма­рите, които сънуваме в дълбоката фаза на съня, когато по принцип |не трябва въобще да сънуваме, разстройват нервната ни система: изхвърля се голяма доза адреналин, ускорява се сърдечната дейност, появяват се проблеми с дишането, облива ни студена пот.

ВНИМАНИЕ!

  • Съществува версия, че по време на кошмар човек се сблъсква с принципно съвсем нов вид информация, получе­на от подсъзнанието – във вид на нещо неизвестно, непозна­то и затова страшно.
  • Появата на личния кош­мар винаги е свързана с ня­кои отрицателни емоции: преживян стрес, проблеми в личния живот, на работното място.

Също така кошмари­те може да са предизви­кани от неизвестни за нас причини:

  • Приближаващо за­боляване (организмът ни е вече болен, просто не са се проявили все още външните симптоми).
  • Невидима с просто око, но регистрирана от подсъзнанието про­мяна в поведението на другите.
  • Настъпването на неприятни промени, про­изтичащи логично от настоящи събития (ние все още не сме ги разбра­ли, но подсъзнанието ни вече реагира).
  • Тежка депресия, ко­ято приемаме за обикно­вена умора.

Така че отдавна е време да се отнесете към собствените си кошмари като към един загрижен приятел, кой­то ви предупреждава за някаква надвиснала над вас опасност. Още по­вече, че този ваш личен (приятел никога няма да ви предаде. Ако случайно ви измами – това винаги ще е за по-добро.

За www.lekuva.net, в-к „Доктор”

Ако страдате от проблеми със съня и имате болки в гърба, раменете и врата – възглавницата BIOMAGNETIC POWER Е ВАШЕТО РЕШЕНИЕ! Поръчайте тук и вижте повече информация на www.facebook.com/Биомагнитна възглавница

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “За какво говорят нощните кошмари?

  1. Pingback: Кои са най-често срещаните видове депресия | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *