Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Още 6 начина за предпазване от COVID-19

Методите за предотвратяване на коронавирусната инфекция са грижа на всички днес. Грижа, която може да продължи повече, отколкото ни се иска


Едва ли има хора, които да не знаят, че коронавирусната инфекция носи със себе си сериозни усложнения. Невъзможно е да се предскаже как тялото ще реагира, ако се зарази с COVID-19. Многото неизвестни около вируса правят истерията, която пандемията предизвика, още по-голяма.

Днес сред стандартните мерки за превенция на коронавируса са носенето и навременната смяна на маски, шлемове и ръкавици (т.нар. лични предпазни средства – ЛПС), използването на дезинфектанти, социалното дистанциране, укрепване на имунната система и честото миене на ръцете.

Лекарите обаче казват, че има редица допълнителни нюанси по отношение на превенцията, които ще осигурят още по-надеждна защита срещу инфекцията.

Д-р Аркадий Верткин

За това какво точно трябва да се вземе предвид и какви мерки могат да допълнят превенцията срещу COVID-19, научаваме от д-р Аркадий Верткин, професор, заслужил учен на Руската федерация, директор на терапевтичната клиника и ръководител на отдела за терапия, клинична фармакология и спешна медицинска помощ на Московския държавен медицински университет.

Д-р Аркадий Верткин отбелязва, че предлаганите днес начини за превенция са добри и обикновено работят при всякакви сезонни вирусни зарази (грип). Но, както показва практиката, могат да се въведат допълнителни методи, за да се направи защитата срещу инфекцията по-ефективна.

„През април-юни направихме стотици аутопсии на пациенти, починали с потвърдена коронавирусна инфекция. И въз основа на тях стана ясно, че най-често пациентите умират заради напреднали и влошени хронични заболявания. При около 2000 смъртни случая от коронавирус и пневмония, 1180 пациенти са имали хипертония, а 438 – захарен диабет, 385 – затлъстяване ”, казва професор Верткин. Освен това той подчертава, че според много чуждестранни проучвания най-честите съпътстващи заболявания са артериалната хипертония и захарният диабет. И именно те оказват влияние върху развитието на основното усложнение на коронавируса: пневмонията.

Хронични заболявания с бонус пневмония

„Много хора смятат, че пневмонията е отделно заболяване, което възниква и засяга само белите дробове. Всъщност, в преобладаващото мнозинство от случаите пневмонията се появява като последица от заболявания на сърдечно-съдовата система, онкология, хронична обструктивна белодробна болест и различни имунодефицитни заболявания. Така е отпреди появата на новата коронавирусна инфекция и ще продължи да бъде така и след нея. По време на пандемията връзката между тежката пневмония и системните заболявания стана по-забележима“, отбелязва Аркадий Верткин.

Освен това, COVID-19 може да се превърне в катализатор за активиране на различни патологични процеси в организма

Вирусът може да доведе до чернодробна и бъбречна недостатъчност, исхемично увреждане на мозъка, тромбоза, емболия, хипергликемия, която често преминава в диабет тип 2 и др.

„Вирусът е в състояние да проникне през защитната бариера на мозъка и да причини развитието на специфичен вирусен менингит при някои пациенти, както и енцефалит. И това не е просто някакво частно изследване на отделни лекари. Това е сериозна работа, която извършихме заедно с главния патолог на Министерството на здравеопазването Олег Заратянц“, отбелязва професор Верткин.

Това означава, че си струва да се обърне внимание на допълнителните опции за превенция, които ще осигурят още по-надеждна защита

И така, какво друго можете да направите, освен да носите маски и да ползвате антисептици?

1. Ако имате хронични заболявания, не спирайте лечението . Говорим предимно за: артериална хипертония, захарен диабет, сърдечна недостатъчност, предсърдно мъждене, бронхоспастични промени и др.

Обща пример: дългогодишен хипертоник пие хапчета само ако има високо кръвно налягане. И ако всичко е нормално, тогава той пропуска да си вземе лекарството. Лекарствата за кръвно трябва да се пият редовно, независимо от показанията.

2. Проучете наследствеността и оценете рисковете от хронични заболявания с вашия лекар.

3. Направете някои нужни общи изследвания. Проверете нивото на глюкоза, липопротеини, креатинин, билирубин, пълна кръвна картина. Проверете и работата на сърдечно-съдовата система, като направите електрокардиограма. Това са елементарни изследвания и манипулации, които всеки личен лекар може да назначи. Освен това, медицинските лаборатории имат пакети от изследвания, има и лекари, които също биха могли да ви насочат, ако сте без предписание от личен лекар. Идентифицирането на даден здравословен проблем и започването на лечение може да ви спаси от тежки усложнения на коронавирусната инфекция.

4. Възрастните хора вече имат нарушения на съдовата система, има и кислороден глад при тях, както и функционални нарушения на органите. Затова се препоръчва да се приемат така наречените коректори на метаболизма и антихипоксични лекарства.

5. Не пийте и не пушете. Алкохолът и никотинът убиват имунната система.

6. Ваксинация . Срещу грип и пневмония, особено за пациенти в риск: възрастни, с ХОББ и сърдечно-съдови заболявания.

Източник: kp.ru

Изглед на опаковката на продукта Витамини 24/7 Витамин D3, селен, цинк и витамин С
За силен имунитет: Витамин D3, селен, цинк и витамин С

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *