ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

4 съвета за здрава дихателна система и предпазване от респираторни вируси

Доброто състояние на дихателните органи може да повлияе тежестта на заболяването

Тези здравословни съвети ще спомогнат за по-лекото протичане на респираторни ифенкции

С настъпването на есента броя на заболелите от коронавирус в Европа започва да нараства и много държави, включително България, затягат мерките. Докато изследванията за ефективна ваксина за Covid-19 продължават, поддържането на белите дробове в оптимално здраве може да помогне за намаляване на шансовете за заразяване с вируса или да понижи тежестта на симптоматиката.

След като вируса проникне в индивида, той попадва в лигавицата, откъдето се пренася в белите дробове. За това е важно да поддържаме цялата дихателна система в добро здраве.

Хубавото е, че това начинание не е никак сложно или скъпо.

 

В следващите редове ще ви дадем няколко съвета, които ще ви помогнат да запазите дихателните си пътища в оптимална форма.

 

  • Откажете пушенето

 

Вдишването на дим създава сериозни проблеми на белите дробове и понижава имунитета. Хората, които пушат преборват респираторните инфекции много по-трудно. На всеки е известно, че пушенето е една от водещите причини за рак на белите дробове.

Много от устройствата, които се продават на пазара, за вдишване на никотин, все още не са толкова безопасни, колкото ги представят големите компании. Електронните цигари, IQOS и други подобни устройства не са добре проучени и не е напълно изяснен ефекта им върху човешката дихателна система.

 

  • Правете физически упражнения

 

Упражненията помагат за повишаването на физическото, емоционалното и психическото здраве. Ако нямате възможност за излизане навън, е препоръчително да правите упражнения у дома, като йога, аеробика и стречинг. Също така дихателните упражнения са ефективен начин за укрепване на белите дробове. Физическата дейност ще подобри способността на тялото ви да обогатява кръвта с кислород, което е ключов фактор при боледуването от коронавирус.

 

  • Хранете се здравословно

 

Опитайте се да консумирате повече плодове и зеленчуци, които са богати на естествени антиоксиданти. В ястията Ви е нужно да фигурират продукти богати на омега-3 мастни киселини и втамин D.

Според специалистите, набавянето на нужните витамини и минерали чрез храната, влияе благоприятно върху състоянието на имунната система. А тя от своя страна е ключов фактор при сблъсъка с вирусни инфекции.

 

  • Не позволявайте прекаленото натрупване на секрети в носа и лигавицата

 

Секрецията играе значителна роля във функцията на дихателната система. Секретите, които се отделят действат като щит, който улавя чужди тела, микроорганизми и алергени. Въпросните секрети не трябва да са нито твърде много, нито твърде малко. Това е така, защото излишното количество секрет може да бъде среда, в която да виреят бактериите и вирусите, и да дразни носната кухина.

Някои от начините за облекчаване на прекалената секреция включват ядене на пикантни храни и смъркане на физиологичен разтвор за нос. Вземането на горещ душ също може да подейства благоприятно.

 

Горепосочените съвети не гарантират, че ще се защитите от Covid-19, но при евентуално заразяване би трябвало да повлияят за по-лекото му протичане.

Източник: https://www.getholistichealth.com/

Изглед на на продукта Лула инхалатор с хималайска сол
Лула инхалатор с хималайска сол – природен лек за кашлица, астма, затруднено дишане и алергии!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *