Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Глад, студ и почивка: как се лекува остра вирусна инфекция (ОВИ)

Лечението на остра вирусна инфекция (ОВИ) трябва да започне още щом се усетят първите симптоми

остра вирусна инфекция
Лечението на остра вирусна инфекция трябва да започне навреме

В условията на пандемията, която е предизвикана от новия коронавирус, лечението на остра вирусна инфекция (ОВИ) е от голямо значение. И най-вече лечението, което е започнало навреме. Това ще помогне да се избегнат не само усложненията и по-продължителното заболяване, но и притесненията, че може да е COVID-19.

Вирусите са най-примитивната форма на живот, която стои между живата и неживата природа. Те съдържат само генетичен материал – РНК или ДНК, който е „опакован“ в протеинова обвивка. Най-известните вирусни инфекции включват ОВИ, грип , пневмония, менингит и някои други заболявания.

Когато попадне в човешкия организъм, вирусът се прикрепя към мембраната и неговият генетичен материал отива в клетката гостоприемник, където се разпространява с помощта на ензимите на тялото и кръвта. Клетката започва да синтезира вирусни протеини. Новородените вируси навлизат в новите клетки, причинявайки прогресията на заболяването. Тогава вирусите започват да се отделят с различните течности в околната среда, заразявайки нови гостоприемници.

Лечение на вирусни инфекции

Необходимо е да напомним, че вирусните инфекции не могат да бъдат лекувани с антибиотици. Те са устойчиви на техните ефекти, тъй като вирусите нямат клетъчна стена, метаболизъм и собствени системи за синтез. Антибиотици се предписват само когато съществува риск от усложнения. Възможно е да се унищожи вирус, който вече е проникнал в клетъчната структура, само заедно със самата клетка.

Антивирусните лекарства стимулират имунитета на организма, нарушават структурата на новите вирусни частици и предотвратяват навлизането на вирусни патогени в новите клетки.

Настинки, грип и други сезонни неразположения, като хрема и възпалено гърло, могат да се предотвратя ето така:

– Глад – по време на болестта хората често губят апетит, тъй като тялото изразходва цялата си енергия за борба с вирусите. Не трябва да ядете насила. Ако не ви се яде, по-добре се ограничете до по-силен бульон, пиене на много вода с лимон, зелен чай, различни билкова отвари и вода – много вода.

Има една особеност, която е добре да се знае. Гладуването подпомага работата на имунната система. Това се случва само ако организмът е подлаган системно и постепенно на гладуване. Ако започнете да гладувате изведнъж, ще има временен срив на имунитета. Най-добре е да се стартира с интервално гладуване от 6, 8, 10 и 12 часа.

– Студ – ще имате нужда от чист въздух. Помещенията на работата и у дома трябва да се проветряват по-често, да се прави мокро почистване и овлажняване на въздуха. температурата на въздуха не бива да е много висока. Вечер ще е по-добре да се спи на по-прохладно, от порядъка на 16-18 градуса.

– Почивка – по време на заболяване не трябва да създавате допълнителен стрес върху зрението, слуха и други органи, като гледате телевизия, социални мрежи, играете на компютър или телефон. Физическата активност също не се препоръчва.

– Прием на витамини – ще ви накара да се почувствате по-добре Витамин D, С, цинков пиколинат, използването на пробиотици и ензими.

По време на заболяване трябва да изплаквате носа с физиологичен разтвор или минерална вода, да правите гаргара с вода със сол или колоидно сребро. Трябва да се отбележи, че червата също се нуждаят от защита и затова трябва да пиете много вода и да приемате абсорбенти.

Зор Алеф

Превенция на вирусни заболявания (включително и коронавирус) от от Зор Алеф

 

Зор Алеф (Анатолий Александрович Руденко, роден през 1976-та година) е лечител и духовен учител. Лечителските умения и знанията в духовната област е наследил от своята майка – видинската целителка Иванка Павлова (1952-2001) и от прабаба си по майчина линия – Мара Войчева, известна знахарка и лечителка. Баща му е руския поет и преводач Александър Руденко.

1. Започва се гладуване от поне две денонощия.
2. Ако температурата е висока, но не по висока от 39.5 градуса, в никакъв случай не бива да се смъква с медикаменти.
3. Пиe се чай от лайка и липа.
4. Всеки ден се изпива сока на един лимон, подсладен с една-две лъжички мед.
5. Сутрин и вечер се взимат по 30 до 40 капки спиртен извлек на прополис. Прополисът помага на имунитета, като убива доста вредни патогени..
6. Пийте вода с високо рН. Горна баня и Девин са такива.
7. Три пъти на ден се слага под езика по една чаена лъжичка сода бикарбонат. Задържа се в устата 3 минути, след което устата се изплаква. Содата прониква чрез слюнчестите жлези и алкализира лимфата. Вирусите не виреят в алкална среда. Содата и лимоновият сок ще помогнат да се алкализира организма.
8. Ако до четири, пет денонощия температурата не изчезне, това означава че може би има бактериална инфекция. Консултирайте се с лекар, който най-вероятно ще изпише антибиотици.

Ако спазите горните седем правила до това няма да се стигне. Бъдете уверени!

Източник: www.facebook.com и kp.ru

СПЕЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ: за силен имунитет и защита от вируси
СПЕЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ: За силен имунитет и защита от вируси!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *