ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кои са трите нови симптома на коронавирус, посочени от британските учени?

Мускулна болка, умора и мехури по краката могат да бъдат симптоми на коронавирусна инфекция

коронавирус
Симптомите на коронавирус остават повишена телесна температура, продължителна кашлица и загуба или промяна на обонянието или вкуса

Daily Mail пише за това с позоваване на доклад на британските учени, изготвен за Научно-консултативната група по извънредни ситуации (SAGE) към британското правителство.

Как и колко често се появяват трите нови симптома на коронавирус?

Учените отбелязват, че мускулните болки, умората и мехури по краката могат да се проявят по различен начин, в зависимост от възрастта на пациента и спецификата на организма.

Друг доклад, изготвен от Консултативната група за нови и възникващи респираторни вирусни заплахи (NERVTAG), казва, че мускулната слабост или болка могат да се появят при половината от пациентите с коронавирус. Това е повече от броя на хората, заразени с COVID-19, които имат възпалено гърло или главоболие.

Междувременно, Националната здравна служба на Обединеното кралство няма да добави трите нови симптома към списъка с показатели за COVID-19. Това решение е взето, за да се избегне многократно увеличаване броя на тестовете и допълнителната тежест за медицинските центрове, пише Daily Mail.

Към днешна дата официално признатите признаци на COVID-19 остават повишена телесна температура, продължителна кашлица и загуба или промяна на обонянието или вкуса.

Какви други симптоми са съобщили британски учени?

В доклад, представен от NERVTAG, се посочва, че много специфични симптоми на коронавирус, които са се появили седем дни преди теста да е излязъл положителен, са загуба на мирис и вкус, треска, болка в гърдите, мускулна болка, дрезгав глас, диария, мехури по краката, настръхване или наелектризиране на кожата и зачервяване на лицето и шията. Тази констатация се основава на данни от мобилното приложение Covid Symptom Study, разработено от King’s College London. Това е база данни от милиони потребители, които докладват своите симптоми и резултати от теста.

Но King’s College London смята, че не е необходимо да се добавят изброените симптоми към официалния списък за COVID-19. В противен случай, това ще намали специфичността на тестването (вероятността неинфектираните пациенти да бъдат класифицирани като заразени ще се увеличи), а броят на хората, които искат да се тестват, ще се увеличи с 48 %.

И още една информация за коронавируса, потвърдена от учените

Коронавирусът може да „живее“ върху банкноти и смартфони повече от месец

Австралийски учени стигнаха до заключението, че коронавирусът може да остане жизнеспособен върху повърхността на банкноти и смартфони, ако температурата на въздуха е до 20 градуса по Целзий за повече от месец. Експеримент на специалистите от Австралийския център за готовност за болести е описан в списание „Вирусология” .

Изследователите се чудеха колко дълго коронавирусът ще оцелее върху различните повърхности при различни температури. Оказа се, че при 20 градуса по Целзий COVID-19 ще остане върху стъкло, винил, банкноти, включително тези от полимерни материали, и неръждаема стомана в продължение на 28 дни. Колкото по-висока е температурата, толкова по-кратък е „животът“ на вируса: при 30 градуса той се задържа на повърхности до три седмици, при 40 – няколко дни.

Отделно учените предупредиха за опасностите от смартфоните: тъй като повърхностите им са направени от непорести материали и потребителите често не боравят правилно с тях, те могат да бъдат източници на инфекция. В този смисъл честото почистване на смартфоните е от значение.

Обърнете внимание, че към днешна дата броят на хората, заразени с коронавирус в света, е надхвърлил 37 милиона души, а 1 070 355 пациенти са станали жертви на COVID-19.

По-рано основателят на Microsoft Бил Гейтс заяви , че единственият начин, според него, светът да се върне към нормалния живот е „да се открие супер ефективна и достъпна ваксина, както и всички засегнати от вируса страни да спазват общ протокол за намаляване и елиминиране на заразата“.

Източник: www.dailymail.co.uk

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *