Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

7 есенни храни, които ще Ви помогнат да отслабнете

Тези вкусни плодове и зеленчуци ще Ви помогнат да се отървете от излишните килограми

райска ябълка - отслабване
Райската ябълка осигурява на организма и малко количество манган, който ускорява метаболизма

Есента вече дойде, но това не означава, че трябва да спрете да се грижите са фигурата си. Този сезон предлага богат избор от здравословни храни, които са нискокалорични и богати на фибри, което ги прави перфектни за отслабване и поддържане на добра форма.

Тук ще ви запознаем със 7 храни, които са изключително полезни и ще ви помогнат да отслабнете през есенния сезон.

 

  1. Ябълка

Една средно голяма ябълка съдържа само 80 калории и 4,4 грама фибри. Ябълките съдържат огромно количество пектин и разтворими фибри, които подтискат апетита. Те също така ограничават количеството мазнини, които клетките Ви могат да поемат. Полифенолите във вкусния плод, могат да помогнат за регулиране на кръвната захар и да засилят метаболизма.

 

  1. Круша

Крушите не отстъпват на ябълките по съдържанието на фибри, витамини, минерали и антиоксиданти, които спомагат за отслабването. Също като ябълките, може да ги консумирате под всякаква форма. Крушите съдържат изключително малко калории, а носят усещане за ситост, което ги прави идеални за есенната Ви диета.

 

  1. Карфиол

Карфиолът категорично влиза в категория „суперхрани”. Може да го консумирате в големи количества, без да се притеснявате за напълняване. Той е пълен с витамини, минерали и омега-3 мастни кеселини, които стимулират термогенезата и изгарянето на мазнини. Голямото съдържание на фибри в този зеленчук ще ви помогне да се чувствате по-сити за по-дълго време.

Доказано е също, че кръстоцветните зеленчуци, като карфиолa, помагат за намаляване на риска от някои видове рак.

 

  1. Райска ябълка

Райската ябълка съдържа витамини A и C, както и голямо количество фибри. Освен това, оранжевия плод осигурява на организма и малко количество манган, който е важен за метаболизма, правилното усвояване на мазнините и протеините.

 

  1. Киви

Този тропически плод е идеалния начин да задоволите желанието си за сладко през есента. Едно средно по големина киви съдържа само 60 калории, осигурява 100% от витамин C, от който се нуждаем на ден и повече от половината калий, който се съдържа в един банан. Зеленият плод кара тялото да гори мазнините по-лесно по време на упражнения и подпомага метаболизирането на въглехидратите.

 

  1. Цвекло

Освен че е вкусно, цвеклото съдържа фитонутриентно съединение, наречено беталаин. Това вещество ускорява естествения процес на детоксикация на организма. Когато тялото елеминира правилно токсините, то може по-ефективно да метаболизира и храната, която консумирате.

 

  1. Тиква

Тиквата е богата на калий и осигурява повече от 20% от дневния препоръчителен прием на фибри. Освен това е добър източник на витамини от групата B, които спомагат за метаболизирането на мазнините, протеините и въглехидратите. Това я прави идеална за справянето с натрупаните мазнини, особено в областта на корема.

Източници: https://www.businessinsider.com; https://www.womenshealthmag.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *