ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Защитете се срещу коронавирус със съветите на д-р Рандж

Случаите на коронавирус нарастват, а студените месеци предстоят. Дайте си шанс срещу COVID-19 като спазвате ето тези лекарски съвети

коронавирус
Дистанция, дезинфекция, лични предпазни средства – те ни пазят от заразата с коронавирус през цялата година

Как да се предпазим от коронавирус през есенно-зимния сезон научаваме от д-р Рандж Сингх от предаването This Morning – британско токшоу, което се излъчва по ITV в Обединеното кралство. Д-р Сингх е завършил медицина в Лондон. Работил е в няколко болници като педиатър и специалист по детска спешна медицина. Става член на Кралския колеж по педиатрия и детско здраве през 2007 г.

Д-р Рандж Сингх

Спомняте ли си как в началото на пролетта, повечето от нас смятаха, че пандемията, предизвикана от новия коронавирус, няма да бъде нищо друго освен лош спомен преди лятото да свърши? Реалността днес не е по-различна, а вирусът продължава да засяга почти всеки аспект от живота ни.

Затова е важно да останем възможно най-здрави – както физически, така и психически – и да защитим себе си и близките от болестта през зимата.

Ще се разпространи ли вирусът по-бързо през зимата?

Вирусите са по-склонни да оцелеят извън тялото при по-ниски температури. Според Британската научна консултативна група за спешни случаи (Scientific Advisory Group for Emergencies – SAGE) 4˚C е оптималната температура за коронавирус.

Д-р Рандж Сингх съветва носенето на ръкавици през студените месеци да стане навик. И тук не става дума за латексови ръкавици, а за онези, които всеки от нас има – плетени, кожени или трикотажни. Заедно с това не бива да забравяме да мием и дезинфектираме ръцете. Задължително е да предпазваме себе си и другите, като носим маска на обществени места.

„Редовното миене със сапун и вода е още по-важно през зимата. Използвайте алкохолен гел за ръце, когато нямате достъп до тях “, каза д-р Рандж. Социалното дистанциране също повишава нашата безопасност.

Коронавирус или просто настинка?

Лошата новина е, че има известно припокриване между симптомите на COVID-19, баналната настинка и не чак толкова безопасния грип. Добрата новина е, че повечето хора ще могат да се лекуват у дома и няма да има нужда да ходят в болница.

Дезинфекцията е задължителна мярка при COVID-19

„Просто бъдете бдителни и потърсете медицинска помощ, ако нещата се влошат или почувствате, че ставате все по-зле“, обяснява д-р Рандж. Той добавя: „Не приемайте, че всичко е корона, защото паниката заради всеки симптом може да предизвика ненужен стрес. А стресът може да нанесе не чак толкова безобидни вреди на нашето здраве. “

Има няколко симптома, които са уникални за COVID-19, и за които си струва да внимаваме. „Основните улики, че може да е коронавирус, са загуба на вкус или мирис, но това не се случва на всички. Силна треска, кашлица, задух и промяна в обонянието или вкуса все още са скрининговите симптоми, за които трябва да сте нащрек. Общият съвет е един и същ – ако се почувствате зле, изследвайте се, изолирайте се и потърсете лекарска помощ.“

Как можем да ограничим шансовете си за заразяване с коронавирус през тази зима?

Има няколко прости начина да запазите здравето и да засилите имунната си система. Тези съвети се прилагат през цялата година, включително и през зимата. Д-р Рандж обяснява:

„Номер 1 – обърнете внимание на възможно най-здравословното хранене, защото то помага на тялото да поддържа имунната система в бойна готовност.

Номер 2 – опитайте се да си осигурите колкото се може повече физическа активност, защото това повишава както вашето психическо, така и физическото ви здраве.

Номер 3 – спете повече, релаксирайте, избягвайте стреса. Често пренебрегваме колко е важно това, но качественият сън има дългосрочни въздействия върху физическото здраве, подобрява психическото благосъстояние и помага за поддържането на имунната система. “

Как да се погрижим за психичното си здраве?

Според проучване на Mind, над половината от възрастните, които никога не са имали проблеми с психичното здраве, са се борили с известни емоционални неразположения по време на карантината. Да запазим оптимизма, когато слънцето все по-рядко грее, може да направи нещата още по-трудни.

Експертите Ник и Ева Спикман предлагат да бъдем благодарни, за да останем позитивни.

„Благодарността пренастройва мозъка да гледа на света по различен начин. На всеки телефон има бутон за отлагане на алармата сутрин, който дава пауза от седем минути. През това време може да мислим за всички онези неща, за които сме благодарни, и обикновено стигаме до около 50 за седем минути. Опитайте сами у дома“, насърчават те.

Може също така да включите и семейството. „Винаги, когато казваме нещо отрицателно или неприятно, добавяме„ но за щастие“ в края на изречението. Ако някой в ​​къщата ви каже нещо негативно, извикайте „но за щастие“ и го накарайте така да завърши изречението. Това променя настройката и праща положителни вибрации към всички присъстващи.

Ник и Ева Спикман

„Да, случаите на коронавирус не намаляват, но няма да има карантина, за щастие!“

Как трябва да се храним в условията на пандемия?

За съжаление няма чудодейни храни за предотвратяване на болестта, но има малки неща, които можем да направим. Пиенето на много вода е първото и най-важно.

NHS (Национална здравна служба в Англия – United Kingdom National Health Service) също ни насърчава да приемаме колкото се може повече витамин D сега, когато прекарваме по-дълго време на закрито. Зимата ще направи шансовете ни за получаване на естествена слънчева светлина още по-малко вероятни, и въпреки че витамин D може да се намери в малки количества в мазната риба, яйцата и гъбите, препоръчително е да вземете качествена хранителна добавка.

Когато се чувствате стресирани, може да се окаже, че посягате по-често към бутилка вино. Опитайте се да поддържате балансирана диета и ограничете алкохола до 1-2 малки питиета на десетина дни.

Ваксина против коронавирус все още няма

Възможно ли е в скоро време да има ваксина?

Най-добрите мозъци в света на науката работят по въпроса – около 140 различни ваксини в момента са в различен стадий на развитие и изпитанията с хора вече са в ход.

Много експерти смятат, че надеждна ваксина ще може да се предлага от средата на 2021 г. и това ще промени живота на хората по света.

Източник: www.express.co.uk

Изглед на опаковката на продукта Витамини 24/7 Витамин D3, селен, цинк и витамин С
За силен имунитет: Витамин D3, селен, цинк и витамин С

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *