ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какво се случва със здравето на мъж, който отдавна не е правил секс?

Колко секс прави един мъж (или жена) е нещо, което варира през целия живот. Сексуалните прекъсвания са напълно нормални, независимо от мотивите

нередовен секс
По-честите креватни забавления правят мъжете по-креативни

Струва си да разгледаме страничните ефекти на въздържанието, тъй като и при двата пола липсата на секс за дълго време може да има отрицателни странични ефекти за емоционалното и физическо здраве. При мъжете тази липса се отразява с една идея по-зле на здравето, отколкото при жените.

Днес все повече мъже и жени избират самотата – по-точно живот без постоянен партньор. Освен това, много съвременни мъже не искат не само сериозни връзки, но и интимни.

Отговорът на въпроса какво се случва с мъжа, когато той дълго време е без връзки и секс, зависи преди всичко от това какъв мъж е той

Разбира се, мъжете по някакъв начин по-трудно изживяват самота, отколкото жените. Те имат нужда да се грижат за своята избраница и искат да бъдат обгрижвани. Но могат да свикнат да бъдат и сами. Мъжът е в състояние да се научи да се грижи за себе си, дори да готви, ако преди това не е знаел как да го направи. Както показва практиката, мъжът без жена може да постигне голям успех в областта на готвенето. Мъжете, не по-малко от нежния пол, се интересуват от интересни рецепти, готвят с удоволствие и се наслаждават на крайния резултат.

Има и такива мъже, които останали сами, напълно се отдават на работата или бизнеса и постигат успех там.

Мнозина, като жените, мислят за отслабване, започват да ходят на фитнес, спазват диети, правят джогинг сутрин или играят футбол. Те прекарват времето, освободено от изграждане на взаимоотношения, за реализиране на себе си и постигане на целите си. Така те стават по-силни във всеки смисъл на думата.

Съществува и такава категория представители на силната половина на човечеството, които, оставайки сами, преосмислят живота и предишните си връзки и разбират, че в лицето на бившата си любима са загубили нещо много ценно. Тези мъже полагат усилия да върнат избраница си и понякога постигат известен успех на тази основа.

Сексът е важен за тялото на физическо и психологическо ниво

въздържане от секс

Липсата на секс и интимност е лоша поради няколко причини:

1) сексът е забавен и трябва да се прави колкото се може повече;

2) всички пропускаме многото добре документирани и научно доказани емоционални и физически ползи за здравето от редовния секс.

Ето защо отсъствието му по един или друг начин ще повлияе на начина, по който работи мъжкото тяло.

1. Намиране на алтернативи

Големият град означава стрес, депресия и умора. В такъв ритъм сме принудени постоянно да търсим нещо, което може да ни донесе щастие и удоволствие. Или казано научно – източник на ендорфини и допамин. В момент на оргазъм в кръвообращението се отделя цял коктейл от хормони, които ни дават точно това чувство на щастие и удоволствие.

2. Намален имунитет

По време на оргазъм кръвта се превръща в истински хормонален коктейл, който подмладява всички клетки на тялото и дори „възстановява“ увредените и слаби клетки. Резултат: ефектът от вредните фактори върху организма е намален.

3. Влошаване качеството на съня

Ендорфините, които се отделят естествено по време на секс, ви доближават до състояние на еуфория. И това допринася за пълното отпускане на тялото. Хормонът окситоцин, който се отделя по време на оргазъм, предизвиква приятна сънливост, което прави съня по-дълбок.

4. Здрава простата

При мъжете здравето на простатата може да се възползва от честата еякулация, независимо дали се постига с помощта на друг човек или не. Проучване от 2016 г. установи, че мъжете, които еякулират поне 21 пъти месечно, имат по-нисък риск от рак на простатата в сравнение с тези, които еякулират 4–7 пъти месечно. Ако дори не мастурбирате, то рискът от рак на простатата се увеличава.

5. По-добър, по-горещ секс следващия път, когато го имате

Колко ли вкусна ще ви се стори мешаната скара, ако цяла седмица сте яли само салата и постни супи? Е, ефектът е същия, ако се случи да имате интимен акт след дълго въздържание.

Д-р Джес О’Райли

„Науката предполага, че честият и бърз секс може да засили сексуалното желание“, казва д-р Джес О’Райли , водеща на подкаста Sex With D-r.Jess . Дългото въздържание ще остави самолетът ви на летището, или както самата д-р О’Райли казва – като кораб на сух док.

6. Кръвното налягане скача

Без секс може да забележите повишаване на кръвното налягане. Науката казва, че това не е случайно. Всъщност, проучване от 2006 г., публикувано в медицинското списание Biological Psychology установи, че мъжете, които правят редовен секс, имат по-ниски нива на кръвното налягане от тези, които не са интимни дори и със себе си. Това също е и връзката между секса и стреса. Изследователите контролираха множество променливи в проучването и стигнаха до заключението, че по-честото правене на секс всъщност подобрява физиологичната реакция на тялото към стреса. Това от своя страна поддържа кръвното налягане на човек на по-ниско базово ниво.

7. Рискът от полово предавани болести спада

Не е всичко гибел и мрак, когато мъжът не прави секс за известно време, тъй като рискът от полово предавани болести и инфекции намалява. Херпесът може да се разпространи чрез целувка или контакт кожа в кожа. Освен това може да хванете някои полово предавани болести без дори да правите същински секс. Не така стоят нещата, ако мъжете са интимни единствено и само със своята дясна или лява ръка.

Както казва Ребека Торосян, поведенчески терапевт: „Мастурбацията е най-безопасната форма на секс, която човечеството познава“.

8. Самочувствието ви се влошава

Мъжете не трябва да се изненадват, ако самочувствието им не е такова, каквото е било преди сексуалната пауза.

„Загубата на доверие във вашите сексуални умения може да се случи, когато има дълги интервали между правенето на секс“, казва Ребека Торосян. „Това е подобно на съмнението в себе си, което може да възникне, ако не се ангажираме с правенето на фитнес, което някога е било последователно. В допълнение, загубата на такова доверие в себе си и липсата ба самочувствие може да се усети по-интензивно, тъй като е възможно да страдате от загубата на интимност. “

Ребека Торосян, поведенчески терапевт

Дори само няколко неангажиращи докосвания от случайна жена или от вас самите могат да противодействат на този негативен ефект

Според О’Райли някои от предимствата на мастурбацията включват потенциално подобрен сън, насърчаване на по-силна връзка с тялото и подобрено сексуално функциониране, докато опознавате собствените си физическите реакции.

„Точно както има ползи, свързани с правенето на секс, има и потенциални предимства от въздържането“, казва тя. „Може да имате повече време да се съсредоточите върху други цели, свързани със здравето, фитнеса, работата, училището, духовността, пътуването или изучаването на ново умение.“

Торосян се съгласява и добавя, че няма причина да се притеснявате, ако известно време не сте правили секс. Този период може да бъде използван за разработване на други (пренебрегвани) области от живота. Възможно е да откриете нови области на интерес и, може би, е подходящо време да проучите по-задълбочено разбирането за това каква е вашата сексуалност. “

Кратък период без секс е възможно да доведе до няколко възможни клопки, но това не е краят на света. В крайна сметка, може просто да откриете, че сексуалният ви живот е станал по-задоволителен от всякога след вашето малко прекъсване. Но, ако прекъсването е продължително, задължително трябва да направите консултация със специалист.

Източник: www.menshealth.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Какво се случва със здравето на мъж, който отдавна не е правил секс?

  1. Панайот каза:

    Полезна статия, наскоро един познат имаше проблеми точно по този казус от дълго въздържание, половинката не му позволяваше с месеци, а същевременно го дразнеше. За малко да влезе в болница заради силно подути тестиси.

  2. Петър каза:

    Това е така и се убедих с двама мои приятели, единия стигна до операция по половия оргън 2 пъти за 2 различни неща. Вредно е колкото за мъжете, толкова и за жените. Разбира се това пък не значи да се плющим навред с който ни падне. Когато си в режим „соло“ обикновенно изкушенията са по-малко и рядко се случва да има хора с проблеми, това което виждам проблемите най-често не само при теиз мои приятели, но и на техни пзоанти историите се случват, когато при двойки в брак или семейни начала например, поради различни причини и често тези причини са нелепи. Никой не е оправдан и въздържанието идва рядко по болест, по-често е когато единия партньор загуби желание към другия или си намери друга заигравка или е бил с партньора си само заради дадена облага. Тук няма как да се включат хората със здравословни проблеми, споменавам само за тези които си търсят проблеми

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *