Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се предпазим от смъртоносната комбинация между коронавирус и грип?

Световната пандемия, предизвикана от новия коронавирус, внесе нови правила в живота на хората. И точно когато свикнахме с тях, дойде сезонът на грипа

коронавирус
Коронавирус и грип – смъртоносна комбинация

Към днешна дата, когато вече сме наясно какво причинява COVID-19, не може да не си зададем въпроса опасен ли е грипа по време на коронавирус. Какво се случва при две инфекции наведнъж? И как може да се защитим?

Рискът от смърт се удвоява, ако човек е едновременно заразен със сезонен грипен щам и коронавирус, пише The Telegraph. Експертите анализираха медицинските досиета на пациенти, хоспитализирани от януари до април тази година. Оказа се, че наличието на двойна инфекция дава смъртност от 43 процента, а наличието само на коронавирус – 23 процента. Как можем да се защитим и какво трябва да направи всеки един от нас, за да не бъде толкова стряскаща статистиката?

Първо: лекарство и ваксина за коронавирус все още няма. Лечението е комбинирано и зависи от индивидуалното състояние на всеки новозаразен. Единственото средство за борба с COVID-19 e превенцията, носенето на лични предпазни средства и спазването на дистанция на обществени места.

Второ: ваксинацията срещу грип е повече от наложителна.

Трето: не бива да се пренебрегва настинката, която повечето от нас преди караха „на крак“. Хипотермията може значително да отслаби имунитета на организма към инфекциозни заболявания, съобщава РИА Новости. В тази връзка е добре да сме подходящо облечени, помещенията да са добре отоплени и проветрени и да не се допуска охлаждане по време на нарастващата честота на COVID-19.

Маската: защита 2 в 1

И така, един от начините да се предпазим от двойна зараза е постоянното носене на маска на места с много хора. Лекарите казват, че рискът от инфекция е намален до 70%, ако човек е защитен на обществено място.

Ако човек е без маска, заразяването ще бъде на 100 процента. Ако маска носи само здравия човек, вероятността е намалена до 70 процента. Ако заразен човек носи маска, тогава вероятността от инфекция ще бъде само 5 процента, ако и двамата са защитени – само 1,5 процента.

Ситуацията се усложнява допълнително от факта, че високото разпространение на коронавирус остава. Оказа се, че COVID-19 не е сезонен.

Д-р Владимир Зайцев, оториноларинголог

Ако все още е възможно да не се носи маска на улицата, тогава, когато влизате в търговски център или в градския транспорт, трябва да си сложите маска. Това се дължи на факта, че пандемията не е приключила, а вероятността да се заразите се умножава по две. Освен това самият коронавирус има висока вирулентност и досега, ако човек се разболее, той се разболява толкова зле, колкото и в началото на епидемията. Отначало мислехме, че след месец или след половин година вероятността от заразяване ще намалява и болестта няма да прогресира толкова. Нищо подобно – тя все още протича остро „, казва д-р Владимир Зайцев, оториноларинголог.

И ако в летните жеги мнозина смятаха, че такава мярка е излишна, то с настъпването на есента става все по-актуална. В края на краищата, традиционната смяна на сезоните съвпада с началото на необузданите различни респираторни вирусни инфекции. Общата вирусна инфекция, която може да бъде причинен от десетки патологични вируси или дори грип, известен със своите опасни и фатални усложнения, заедно с продължаващата потенциална заплаха – коронавирусът – може да се превърне в истинска бомба. В същото време за организма ще бъде изключително трудно да се справи с няколко атакуващи го инфекции наведнъж. А онези, които не са готови за такава масирана атака, ще бъдат много зле.

Наслояването на инфекция върху инфекция, казват лекарите, е труден тест за всеки, дори за здравия човек

И още повече, ако най-тежкият по своите последици коронавирус се насложи върху сезонните вируси, тогава тялото е възможно и да не успее да се справи.

Какво можем да кажем за ситуации, когато грип и коронавирус се срещат?

Ако наистина има комбинация от грип и коронавирус, това ще бъде фатално, тъй като грипът причинява сериозно общо състояние. При COVID-19 всичко започва от назофаринкса и след това отива в белите дробове. Това причинява полиорганна недостатъчност, участват други системи, имунната система отказва и е много трудно човек да излезе от такова състояние. Следователно, трябва строго да се спазват превантивните мерки. Сега е времето да пиете витамини, да си сложите противогрипна ваксина. Има и много зеленчуци и плодове, които са на разположение.

Спазването на дистанция е задължително условие, за да се предпазите от зараза

Когато ОВИ започнат да бушуват, те ще маскират коронавируса, който ще бъде объркан с обща вирусна инфекция, и обратното. Със сигурност ще има и смесена инфекция – ще протичат и отделно, и двете заедно. За да не се разболеете, трябва задължително да носите маска “, казва оториноларингологът.

Всички тези заболявания (коронавирус, настинка и грип) са сходни в едно – предават се по въздушно-капков път. А маската е най-простият и най-ефективен метод за намаляване на потенциалните рискове. Естествено, никой не отменя стандартните хигиенни правила – цялостно и редовно измиване на ръцете, мокро почистване на домовете и т.н. Защитата, преди всичко, е в собствените ни ръце и разум.

Източник: kp.ru

Изглед на опаковката на продукта Витамин С + Цинк
Витамин C + Цинк – мощна защита в условията на грипна епидемия и Коронавирус COVID-19

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *