Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Стара индийска рецепта помага при камъни в бъбреците

При камъни в бъбреците, лош холестерол, високо кръвно, атеросклероза и отслабване – нужно е да се сдобиете с нещо, което повечето хора изхвърлят в боклука

камъни в бъбреците
Стара индийска рецепта с авокадо помага при камъни в бъбреците

Костилката на авокадото, в зависимост от сорта, може да заема значителна част от плода. Жалко е да я изхвърляте, още повече че от нея има поне няколко ползи, които подобряват здравето и красотата.

Костилката на авокадото може да ви освободи от камъни в бъбреците и жлъчния мехур, да излекува лошо храносмилане и да понижи нивата на холестерола в кръвта. И с това съвсем не се изчерпват полезните ѝ свойства.

Първото нещо, което ви идва на ум, когато държите костилка от авокадо в ръце, е да я засадите в земята, за да покълне. Ако имате търпение, с течение на времето авокадото ще порасне и ще започне да дава плодове. Разбира се, технологията на покълване не е толкова елементарна, в което нагледно може да се уверите от тази снимка.

Ето как се подготвя костилката на авокадото, преди да бъде засадена

Онези, които случайно или нарочно са опитали сурова костилка от авокадо, ще се съгласят, че вкусът, меко казано, не е никак приятен. Горчивината идва от богатото съдържание на танини, които могат да бъдат токсични във високи дози. Костилката съдържа персин (фунгициден токсин), който може да бъде опасен за животни: кучета, котки, зайци, коне, говеда.

От друга страна, костилката е изключително богата на калий и фосфор

Концентрацията на полезните елементи, които имат бактерицидни и фунгицидни свойства, е много по-висока, отколкото в меката плодова част.

Костилката на авокадото съдържа и сапонини, които подобряват метаболизма и освобождават човешкото тяло от „лошия“ холестерол. Съединението флавонол е флавоноид и се счита за противораково вещество, което се използва профилактично, както и за лечение на ужасната болест.

За да се възползвате напълно от лечебните свойства на костилката, и за да избегнете странични ефекти, тя трябва да бъде предварително обработена. За тази цел преди употреба се бели и се изсушава. Разбира се, една няма да е достатъчна, затова ще е нужно да съберете повече костилки.

След това трябва да ги настържете и да ги препечете във фурната на ниска температура за около час. Разбирате, че е готово, когато съдържанието на тавичката покафенее и придобие златисто-червеникав оттенък.

Настърганата и препечена костилка от авокадо е чудесна подправка за салати

Полученият прах може да се добавя към млечни шейкове, смутита, каши, зеленчукови или плодови салати. Препоръчва се и при наднормено тегло, атеросклероза и проблеми с кръвното налягане. Припомняме, че не е добра идея да се консумират сурови костилки.

Какви са ползите за здравето от предварително обработените костилки от авокадо?

1. Притежава противотуморни свойства

Тестове, проведени с лабораторни мишки показват, че костилката на авокадото съдържа съединения с антитуморни свойства. Според (https://naturalingredient.org/wp/wp-content/uploads/leungs-encyclopedia-of-common-natural-ingredients-3rd-edition.pdf) „Енциклопедията на естествените съставки, използвани в храните, лекарствата и козметиката“, тези важни ползи се дължат на наличието на флавонол.

2. Естествен антибиотик

Бразилски учени, след поредица от експерименти in vitro, установили, че екстрактът от костилките на авокадото убива някои гъбични инфекции (като Candida) и патогени на опасната тропическа болест, наречена жълта треска (която се пренася от комарите).

3. В помощ на храносмилането

Преди векове американските индианци са използвали костилките за лечение на храносмилателни разстройства. Може би този невероятен продукт ще помогне и на вас.

4. Служи като източник на антиоксиданти

Авокадото често се споменава сред плодовете с висока концентрация на антиоксиданти. Това е вярно не само по отношение на пулпата, но и на костилката.

През 2003 г. учени от Сингапурския университет стигнаха до заключението, че костилката на авокадото, подобно на семената от манго, съдържа значително количество естествени „борци“ срещу свободните радикали, а именно катехини и процианидини.

5. Намалява нивата на холестерола

Понижаващият холестерола ефект е свързан с високото съдържание на фибри, според изследване, проведено през 2012-та година от британски учени. Това пречи на усвояването на вредните мазнини в стомашно-чревния тракт.

Скраб за лице и тяло от костилката на авокадото

Естествените антиоксиданти осигуряват допълнителни ползи за сърдечно-съдовата система. Те инхибират окисляването на липидите и образуването на артериални плаки.

Полезните съставки на костилката са полезни при обриви по лицето, мазна коса и кожа и пърхот. Ако се натрошат, могат да се ползват за приготвяне на скраб, маски за лице и тоници.

Друг оригинален начин, чрез който могат да се оползотворят костилките от авокадо е направата на бижута и фигурки

Малка фигурка, изработена от костилката на авокадо

Арт терапията се използва при лечението на безсъние, неврози и апатия.

Това, което повечето хора изхвърлят, се оползотворява за създаването на тези изискани, малки фигурки.

Рецепта при камъни в бъбреците и жлъчния мехур

Рецептата се използва отдавна и вече е успяла да се докаже като перфектно средство при лечението на тези състояния. Измислена е от древните лечители в Индия. Ефикасността на това природно лечебно средство ще ви изненада приятно!

Необходими продукти:

1-2 костилки от авокадо

350 мл. топла вода

Подготовка

1. Обелете костилката от кафявия филм и я препечете във фурната.

2. След това се нарязва на тънки филийки и се счуква в мраморно хаванче. Може да я настържете предварително, докато е сурова, и чак след това да я подсушите в печката. Днес може да се използва блендер, за по-добри резултати.

Може да настържете костилката и след това да изсушите във фурната

3. Получената прахообразна маса се разрежда във вода. Прахът, получен от 2 средни костилки, се препоръчва да бъде разделен на 6 дози. Всяка една от 6-те дози се разтваря в топлата вода.

4. Трябва да пиете напитката не повече от 1 път на ден. Най-добре е да правите това вечер преди лягане. Продължителността на курса не е стандартизирана. Наблюдавайте състоянието си и преценете колко дълго трябва да я използвате. Ще разберете, че е време да преустановите приема, когато болките изчезнат и се почувствате по-добре.

Източник: takprosto.cc

ХОЛИМИН – при камъни в бъбреците и жлъчката, за подкрепа на черния дроб

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *