ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

По време на полет нивото на захар в кръвта се повишава, ако страдате от диабет

Не си оставяйте набора за вливане на инсулин в багажното, защото може да ви потрябва в самолета. Винаги го дръжте в себе си – в дамската чанта, в джоба на панталона. Имайте предвид, че по време на полет нивото на захар в кръвта се повишава. При продължител­ни полети от изток на запад денят става по-дълъг и потребността на организма от инсулин нараства. Ако пътувате 6 обратната посока – от запад на изток – точно обратното, нивото се понижава. Критичните състояния във въздуха приближават ендокринната буря, която се надига в организма при силни притеснения и вълнения. В такива моменти кръвта се пълни с хормоните на опасността – адреналин, норадреналин, тироксин, глюкагон, соматостатин и други. Тези хормони пречат на инсулина да изпълнява задълженията си. Затова, колкото и критична да е ситуацията, в която сте попаднали, запазете спо­койствие Това е важно за състояние­то ви. При смяна на часовите пояси, особено Нощно време,, проверявайте нивото на захар в кръвта на вceки три часа.

ВНИМАНИЕ!
Когато решите да си купите плодове и зеленчуци, непременно, имайте предвид съдържащите се в тях калории. На първо място това важи за ягодите, боровинките, морковите, цвеклото, прасковите, кайсиите, гроздето, пъпешите и ябълките.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *