ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Горчивата истина за жените, които нямат късмет в любовта

Психолог говори за това защо някои жени остават самотни и нямат късмет в любовта, въпреки качествата, които притежават

По-добре е да си обичал и да си загубил, отколкото никога да не си обичал…

Как бихте описали любовта с една-единствена дума? Всеки ще има различни отговори. Може би някой ще каже „грижа“, а друг на ум ще прошепне „страдание“. Всеки човек влага свой собствен смисъл в понятието „любов“. Но всъщност всеки един от нас дава индивидуално определение, което е факт заради опита в любовта, който има.

И така, защо някои жени нямат късмет в любовта? Каква е причината?

Нека разберем как ще коментира този проблем, който е така болезнен за много жени, психологът Антон Антонов.

Как се научаваме да обичаме?

Родителите ни са първите и най-важни учители, от които разбираме какво е любов. По време на детството именно от мама и от татко възприемаме първите поведенчески стратегии.

Антон Антонов, клиничен психолог и специалист по психосоматика

Също така се учим и да обичаме от тях. Следователно, на първо място в риск са онези момичета и жени, които не са имали пример за достоен мъж в лицето на баща си. Или са имали пример, но отношенията между родителите им не са се развили добре. Поради тази причина момичето няма представа как се изграждат хармонични отношения.

Ние несъзнателно търсим в партньора си нещо, което да ни напомня за нашия родител

Най-често на онзи, когото сме загубили, поради развод или ранна смърт.

Tова обаче изобщо не означава, че в този случай жените са обречени. По-скоро това е начин да анализирате собствените си взаимоотношения. Например, жените често предпочитат заможни или зрели мъже, ако са израснали без баща в детството. Но след като разберете причините за този избор и спрете да търсите таткото във всеки партньор, внезапно списъкът с кандидати за съпрузи се разширява.

Освен че повтаряме житейските сценарии на нашите родители, ние придобиваме и собствен опит. Гледаме мелодрами, обсъждаме успешни и неуспешни срещи с приятели. Всичко това формира в нас способността да поддържаме връзки и да обичаме партньора си.

Случва се и така, че едно момиче, което е преживяло любовен крах в началото на своя емоционален опит, се страхува от близък контакт с мъжете. Тя живее с мисълта, че връзките са опасни. След това психиката започва умишлено да я насочва в ситуации, които само ще потвърдят това отношение. Комуникацията с мъжете ще бъде трудна, с препятствия и може изобщо да не завърши с щастлив край.

Между другото, така се появяват и любовните триъгълници

По-голямата част от жените, които избират омъжени мъже, всъщност избягват сериозни връзки, макар и несъзнателно. И по този начин те попадат в други токсични взаимоотношения. Съществуват обаче статистически данни, при които процентът на жените, които са успели да отнемат мъже от семействата им, е незначителен. Години наред такива господа могат да влагат енергия и време, да обещават какво ли не, но в крайна сметка се връщат при съпрузите си. И момичето, което междувременно е станало жена, потвърждава своя горчив опит в любовта, отказвайки се да я търси, или да ѝ се отдаде, ако случайно се появи в лицето на някой свободен от брачните окови неин връстник.

Любов и пристрастяване

Струва си да помислите и какво очаквате от връзката. Жена, която има здрава психика, просто ще се радва на факта, че обича, че не е сама, и че има до себе си любим човек. Това е усещане за лекота, удоволствие и светлина отвътре, което не е насочено само към конкретен партньор, а е свързано с него и се засилва. Такава жена е самодостатъчна, защото чувството вече е вътре в нея, независимо дали е във връзка или все още не. Докато, ако човек без партньор стане саморазрушителен, нещастен или недоволен, това е сигурен признак за нездравословна връзка в бъдеще.

Само хората, които са щастливи поотделно, могат да бъдат щастливи и с някой друг

В противен случай е възможно да възникнат всякакви ограничения – не се срещате с приятели, не се интересувате от себе си, не изграждате кариерата си. Пристрастеният човек открива в любимия онези емоции, които не може да си осигури самостоятелно, и започва да се стреми към тях, да ги иска, да изпитва необходимост – като наркотик, посягайки на свободата на партньора.

Приемаме любовта, която мислим че заслужаваме

Освен това, ако в любовта не сте изпълнени и не израствате, а напротив, има депресиращи обстоятелства или последици, тогава трябва да зададете въпроса: какво се случва вътре в мен?

Защо говорим за растеж и развитие в отношенията?

Защото, ако единият от партньорите не е развит като личност (макар външно всичко да е нормално), то това също е форма на зависимост, при която единият потиска другия.

Това е още един признак на зависимост, когато човек е фокусиран само върху себе си. В хармоничните отношения хората се изслушват, споделят и се интересуват от случващото се в живота на другия.

Корекция на проблема

Ако една жена няма късмет в любовта, тогава е важно да осъзнае как е попаднала в тази ситуация. В крайна сметка, ние сме огледален образ на хората, с които се обграждаме. Не забравяйте: излъчваме любов по начина, по който сме научени да го правим.

Но това, че късметът в любовта дълго не ви е спохождал, може и да е за добро, може да ви помогне и да ви промени. Започнете да избирате други „учители“, да търсите положителни примери за взаимоотношения и семейства и да работите с вашето състояние. Не винаги е лесно да се замени старото поведение с ново. Когато една жена през целия си живот използва една и съща стратегия, като избира мъже, подобни един на друг, ще отнеме време, за да промени обичайната тактика, а с нея и положението, в което е. Но за това има специалисти по психология и психосоматика, които ще ви помогнат да разгледате ситуацията от различен ъгъл.

Освен това, днес има много женски практики, медитация и други методи, които позволяват да се настроите вибрациите си на нови честоти и да привлечете в живота си мъжа, с когото можете да изградите силни и щастливи взаимоотношения. Но тази промяна винаги трябва да започва с работа върху себе си.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *