ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Д-р Шишонин: Най-доброто лекарство за всяка болест сте вие ​​самите!

Смята се, че колкото по-възрастен е човек, толкова повече лекарства има в аптечката му. Но те често имат повече странични ефекти, отколкото ползи

лекарство
Изправната имунна система е най-доброто лекарство за всяка болест

Как да поддържаме здравето въпреки възрастта?

Ето какво казва световно известният руски рехабилитатор и мануален терапевт, кандидат на медицинските науки, автор на книгата „Лек за всички болести: Как да активираме скритите резерви на тялото“ д-р Александър Шишонин.

Надежда за имунитет

Живеем във време, когато хората от почти цял свят трябва да се справят с коронавируса. И какъв е основният урок, който научихме от тази инфекция, срещу която няма ваксини и специфични лекарства? Повечето хора се възстановиха от коронавируса така, както се възстановяват от по-тежък грип. А някои дори не забелязаха, че са го преболедували. Оказва се, че организмът може да се справи с болестта без никакви лекарства, или поне с такива, които всеки може да си купи свободно от аптеката. Освен това! Вековният опит в медицината показва, че хората са в състояние да преодолеят болестите, не само без да използват лекарства! Не напразно казват, че ако пациентът наистина иска да живее, значи медицината тук е безсилна! Имунитетът на здравия човек ще се справи успешно както с болестите, така и със страничните ефекти на лекарствата.

Спасение от болестите и страничните ефекти на лекарствата

В продължение на хиляди години народната медицина лекува пациенти с билки, кристали, отвари, лечебни извори, мантри и т.н. И много от тях, въпреки липсата на лекарства, са се възстановили. Доказателствената медицина сега пое щафетата. А пациентите все още се възстановяват успешно! Обаче доказателствената медицина срещу клиничното мислене е тема за друга дискусия. Лекарството, въпреки всичките си ползи, е вид клетъчна отрова. Чрез инхибиране функцията на всички клетки в тялото (включително и на клетките на костния мозък), то може да потисне имунната система, и по този начин да намали възпалителния отговор. Но, човек трябва да е наясно каква цена ще плати за това потискане на функциите.

Например, ако паразитите – бактерии, микроби, вируси и гъбички – са се привързали към вас и вашият имунитет, отслабен от нездравословния живот, и не може да се справите сами с тях, тогава лекарствата ще помогнат да изгоните паразитите. В този случай те напълно ще отровят и елиминират „вредителите“ и отчасти черния дроб, бъбреците и други органи и системи. По този начин лекарствата наистина „помагат“ – тоест те убиват бактериите и вирусите.

Но как ще използвате лекарства, за да се отървете от затлъстяване, диабет, хипертония, атеросклероза, подагра, колит, холецистит, артрит, панкреатит, аритмии и други неинфекциозни хронични заболявания на цивилизацията, които са се превърнали в бич на нашата ера?

Да, при повечето от изброените заболявания се приемат определени лекарства, но те колкото помагат, още повече и вредят. И се получава едни омагьосан кръг, особено ако имунитета е слаб, или не работи изобщо. Ако старите хора казват: помогни си сам, за да ти помогне и Господ, то добрият лекар би трябвало да каже: подобри си имунитета, за да се излекуваш с по-малко (или никакви) лекарства.

МЕЖДУ ДРУГОТО

Около четирима от петима пациенти поне веднъж в живота си са имали неефективност на лекарството. Повече от половината от тях (57%) са изпадали в подобна ситуация повече от веднъж – това са данните от проучване, в което са участвали над 7 милиона души от различни държави по света. Повечето от тях, отговаряйки на въпроса за ефективността на лекарството, отговориха, че тази концепция предполага способността на лекарството да излекува дадено заболяване.

Отслабване с хапчета? Невъзможно!

Единственият доказано ефективен начин човек да отслабне е чрез ограничен прием на храна и повече движение. И тук става въпрос не само за естетиката на тялото. Наднорменото тегло отключва цяла верига от нарушения, които водят до диабет, високо кръвно налягане, атеросклероза, подагра и т.н.

Разбира се, чудесно е да се надяваме на ресурсите на тялото. Но не всички от тях са еднакви. Например някои хора от детството страдат от гастрит и хипертония, докато други имат здрав стомах и нормално кръвно налягане до напреднала възраст.

Какво ще помогне на отслабеното тяло да се възстанови, ако не лекарството?

Да започнем с това защо хората обикновено се възстановяват.

Защото тялото има почти неограничени ресурси за самолечение!

По-точно, само ние самите можем да ги ограничим чрез собствените си действия, бездействие и убеждения, блокирайки пътя към естественото и трайно възстановяване. Но веднага щом тези препятствия бъдат премахнати, човешкият организъм самостоятелно ще се справи и с болестта. Медицината познава случаи на дори спонтанно самолечение от рак, необяснимо от съвременната наука.

Какво трябва да се направи, за да се справим с болестта, освен първо да намалим използването на лекарства?

Невъзможно е да се отървете от лекарствата, или да не се използват изобщо. Нужно е постепенно да се намалят. Но като цяло, тялото се нуждае само от две неща, за да се възстанови. Първо, нужно е да се нормализира „логистиката“, тоест да се осигури навременна транспортна доставка на необходимите и полезни вещества до болния орган и отстраняване на отработените „отпадъци“ от там.

Второ, трябва да се гарантира, че необходимите вещества са в изобилие в транспортната система на тялото, а вредните са изчистени. Тоест с други думи е необходимо да се нормализира храненето. изчистването става с циклично гладуване, например: два дни от седмицата не се яде нищо друго, освен постна зеленчукова супа, чай и засилен прием на вода. Много вода!

По пътя на корекцията

Защо е толкова трудно да не се пият толкова много лекарства и да се опита един различен начин за подобряване на здравето? Въпрос на навик ли е, или всичко е свързано с мързела и инерцията както на самата здравна система, така и на пациентите?

За съжаление съвременната медицина се превърна в придатък на Big Pharma. Предписването на лекарства е по-лесно, отколкото да се търси индивидуална причина за заболяването за всеки човек и да му се показва пътят към изцеление, който пациентът ще трябва да следва сам.

За да станете здрави, трябва да положите усилия!

Хапчето се пие лесно, не изисква усилия, поради което това лечение е толкова популярно. Но за да се „поеме по пътя на корекцията“, както казват работниците от наказателната система, са необходими много волеви усилия и много работа върху себе си.

Как може да се случи това?

Една статия няма да е достатъчна, за да се обясни този процес. За всяка болест има определена система от физическо натоварване. Плюс диета! Плюс често гладуване! Не е толкова трудно да се прави гимнастика всеки ден. Важно е обаче да се разбере, че тази врата към здравето е единствената. Други просто не съществуват. Затова просто трябва да я отворите и да влезете.

Източник: kp.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *