Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Не ходете боси по плажа ако сте болен от диабет!

Не ходете боси по плажа, дори пясъкът да е много ситен. Можете да изгорите или нараните стъпалата си, без да усетите това, защото при диабет болковата чувствителност е понижена. Къпете се близо до брега, желателно в компанията на приятели или роднини. Не влизайте надълбоко, не се гмуркайте, защото, ако из­паднете в хипогликемично състояние, може да изгубите съзнание и да потънете. Общо време за къпане – 20-25 минути. Редувайте плуването(1,5-3 минути) с игра на топка или бадминтон на брега (по 3-4 минути).

Ако се преохладите във водата и усетите признаци на простуда, може да се наложи да увеличите дозата инсулин. Когато диабетикът усеща неразположение, потребността от това лекарство нараства, защо­то се повишава нивото на глюкоза в кръвта. В някои случаи инсулин се назначава и при диабет втори тип като допълнение към захаропонижаващите таблетки, които диабетикът е приемал преди простудата. След вливане на инсулина не забравяйте да похапнете, дори и да нямате апетит. В противен случай може да развиете хипогликемия.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *