ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

7 мита за секса след 50, в които не трябва да вярвате

По някаква причина се смята, че физическата връзка е прерогатив на младите, а в по-напреднала възраст желанието да правите любов с партньора си изчезва

след 50
Няколко неистини за секса след 50, в които не трябва да вярвате

В действителност, това съвсем не е така. Въпреки факта, че настъпват хормонални нарушения, и темпераментът на човек отслабва и се променя, някои пенсионери имат повече романтични нощи от своите деца. Нека разсеем предразсъдъците за това какво се случва със сексуалното желание, след като човек навърши 50.

Мит 1: С напредване на възрастта сексуалното влечение на мъжете намалявана

Мъжкото либидо зависи не толкова от възрастта, колкото от нивото на хормона тестостерон. Проблемът с намаляване на сексуалното желание при по-силния пол може да споходи мъж на всяка възраст. Това е свързано с начина на живот и здравословните условия. Ако партньорът не страда от патологии на ендокринната система, намален имунитет, прекомерно физическо усилие, нездравословна диета, лоши навици и други проблеми, той може да бъде енергичен в леглото до дълбока старост.

Известно е, че най-старият баща на планетата е индиецът Рамджит. Индийската двойка се сдобила с първото си дете, когато Рамджит е бил на 94, а съпругата му на 54. Няколко години по-късно се родил и вторият им син. Фермерът, който доживял до 108 години, ставал в 5 сутринта и работил на чист въздух по цял ден. Той лягал да спи всяка вечер в 20 часа. Всеки ден изпивал 2 литра прясно краве мляко. Хранел се с малки порции зеленчуци, приготвени по различен начин, и почти никакво месо.

Трябва да се признае, че ритъмът на съвременния живот и неблагоприятните психологически фактори влияят върху либидото дори на младите мъже. Мъжете могат да удължат сексуалните тръпки чрез здравословен и по-спокоен начин на живот.

Мит 2. В началото на менопаузата жената не се интересува от секс

Критичните дни при жената спират на фона на хормонални промени и почти нулевото производство на естроген. Именно той допринася за прекратяването на менструалния цикъл. Но това няма нищо общо със сексуалната активност.

Разбира се, има придружаващи физиологични затруднения, но всички те са напълно решими.

Мит 3. С течение на годините сексът става еднообразен и скучен

Може би най-добрият цитат по този въпрос е от 74-годишния легендарен режисьор Дейвид Линч: „Сексът е невероятен феномен. Той е като джаз – възможни са всякакви вариации на една и съща песен.“ Тоест възможно е да получавате удоволствие от едно и също действие през целия си живот. Просто трябва да импровизирате, за да получите задоволителен резултат.

С годините се появяват и някои предимства – жената вече знае какво обича и как да получи удоволствие. За нея е много по-лесно да го направи или да говори за това със своя партньор, отколкото за неопитното младо момиче.

Мит 4. Несъвършеното и остаряло тяло отблъсква партньора

Нищо не пречи на комуникацията толкова, колкото вашите собствени комплекси. Дори пъпка върху млада красавица, която я дразни до ярост, може да отчужди мъжа. Всички сме различни. За щастие придобитите бръчки по никакъв начин не развалят жената. И освен това, жените на всяка възраст могат да имат целулит.

Самоуверената съпруга на Салвадор Дали Гала се забавлявала с млади любовници до 82-годишна възраст. Тя вярвала, че е неустоима и мъжете полудяли по нея, именно защото не ѝ липсвало самочувствие и освободеност. Великият художник й подарил замък в Пубол (Каталония), в който гениалният художник можел да отиде само с писменото съгласие на съпругата си. Там Гала предпочитала да се забавлява с любовника си, който бил 60 години по-млад от нея. Човек трябва да обича и харесва себе си такъв, какъвто е, за да го обичат и харесват другите.

Мит 5. След една определена възраст темпераментът намалява и желанието за секс почти изчезва

Има някаква истина в това, още повече, че цялостната емоционална нагласа става по-спокойна и балансирана. Но мнозина през този период възкликват: „Животът тепърва започва!“ Това се дължи на факта, че до тази възраст е постигнато материално благополучие, децата са отгледани и здравето все още е сравнително стабилно.

До тези години човек е изучил перфектно нуждите на тялото и ги е балансирал със собствените си възможности. Няма несигурност, срамежливост и страх от близост. Психологически нищо не ви пречи да обичате и да бъдете обичани. И въпреки всички хормонални промени в тялото, сексуалното желание при мъжете и жените продължава през целия им живот.

Мит 6. С напредването на възрастта мъжът губи способността си да постига ерекция

Самото стареене не е причина за еректилна дисфункция. Ниските нива на хормоните обаче ускоряват някои промени. Мъжът може да се нуждае от повече физическа стимулация, за да се възбуди и ерекцията му може да не е толкова твърда, както когато е бил по-млад, но сексът е не по-малко приятен. Докато 25-годишен мъж може да успее да получи втора ерекция петнадесет минути след еякулация, 50-годишният мъж е възможно да се нуждае от няколко часа.

Мит 7. Жената губи способността да получава оргазми с напредването на възрастта

Много жени намират повишено сексуално удоволствие след менопаузата, включително по-чести или по-интензивни оргазми. И това е така, защото онова, което искат да постигнат в леглото е нищо повече или по-малко от чиста наслада.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *