ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ирина Медведева: Липсата на интимен срам е признак на шизофрения

Хората, които имат психични проблеми, както и болните от шизофрения, притежават външни признаци, които ни помагат да ги различим


Това е необходимо не за да отбягваме или порицаем публично болните от шизофрения, а за да им помогнем. За съжаление, модните тенденции, както и криворазбраната демокрация, се явяват пречка. А според една руска психоложка те дори провокират появата на психиатрични проблеми.

Ако човек постоянно носи скъсани панталони или чорапи, ако не си мие косата и е разголен – това е психиатричен симптом и навярно аларма за наличие на шизофрения.

Обществото днес е такова, че грубите психиатрични симптоми – точно тези симптоми, които принадлежат на истинската психиатрия, се представят като стандарти за мода и поведение – казва Ирина Медведева, директор на Обществения институт за демографска сигурност.

Коя е Ирина Медведева?

Ирина Медведева е директор на Института за демографска сигурност, вицепрезидент и съосновател на Междурегионалния фонд за социална и психологическа помощ на семейства и деца, председател на комисията по информационна и културна безопасност на децата на Детския обществен съвет.

Ирина Медведева, психолог

Тя е известна със своите ярки (и крайни) речи и статии срещу сексуалното възпитание на децата и въвеждането на правосъдието за непълнолетни. Защитава правото на родителите на телесно наказание, но само в краен случай. Ирина Яковлевна е убедена, че на обществото се налагат стандарти на поведение, които много приличат на диагнозата шизофрения. Освен това е и абсолютен, краен противник на контрола на раждаемостта. Медиите в Русия я наричат и „православен психолог“.

Психиатричните поражения водят до нарушаване на морала

А моралните изкривявания – до психически деформации.

Според Медведева младите хора и децата са подложени на един вид изкуствена психическа инфекция, зараза която се „прихваща“ от телевизиите, информационните издания и интернет. Понякога една такава зараза се представя като „сексуално възпитание“, друг път – като нещо друго. И всякакви неприятни и гадни неща, отровни за морала на човека, за неговата психиката и душевно равновесие се пласират с убеждението, че това е „новото нормално“, че „така правят в Европа“ и разни други хуманистични трикове.

„Обърнете внимание“, казва Медведева, „небрежността и немърливостта днес се популяризират активно – мръсна мазна коса, изкуствено състарени или нарочно скъсани обувки и тениски, скъсани дънки, разпран подгъв на палто или риза с различна дължина, заради накриво закопчани копчета, размъкнати пуловери и „екологични“ дрехи.

В психиатричните болници, в медицинската история има такава графа: изрядност на пациента . Или иначе казано – това определя дали пациентът е чист и спретнат ли е, или видът му е занемарен. Ако на болният му е все едно каква е личната му хигиена, това е показател за много тежко психиатрично разстройство . Днес, за съжаление, това е част от младежката мода . “

„Или нека вземем друг пример от популярната култура – героите на много екшън филми и трилъри – това са свръхсилни хора, които решават проблемите си, унищожавайки всички живи и неживи същества по пътя си. Този ефект в психиатрията се нарича хипоидна шизофрения , която съчетава патологична пубертетска жестокост с патологична липса на сърдечност или някакви други чувства. Тоест – това е патологична нечувствителност“, отбелязва Медведева.

Друго качество на човека е прекомерният рационализъм, който днес се налага като прагматизъм

Това също е признак на шизофрения.

Обикновеният човек често смята, че шизофреникът е ирационален. Това не е истина. Шизофреникът е прекалено рационален, но в същото време е и нечувствителен. Има един модерен призив днес, и повечето от вас навярно са го чували: „По-малко емоции, повече прагматизъм“. Не е ясно защо съвременните идеолози настояват младите хора да се ръководят от нещо, което в специализираната медицинска литература е описано като симптом на психиатрично заболяване.

Какво е унищожаването на интимния срам от гледна точка на психиатрията?

Според Ирина Медведева, „това не е просто налагане на всякакви извращения, като воайорството (когато показват по телевизията какво се случва в спалните на други хора), но и популяризирането на патологичните отклонения в секса. А сексопатологията е част от психопатологията. “

Но най-страшната последица от унищожаването на интимния срам е, че като обясняват на младите хора какво е безопасен секс, те биват насърчавани да задоволят сексуалния си интерес, омаловажавайки стойността на семейните и брачните отношения, които са съществен елемент за изграждането на нормална психика . Тяхно отсъствие води до различни нарушения, които са неизбежни и много болезнени за психиката. Това не е нищо повече от умишлено наложена умствена и морална деградация на цялото общество, констатира Медведева.

Източник: www.eg.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *