Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Изотонично упражнение за стягане и отслабване на ръцете

С възрастта мускулните влакна атрофират, техният тонус значително намалява, кожата на ръцете губи еластичност, става отпусната и увисва

ръцете
Стегнете отпуснатата кожа на ръцете с упражнения и лесен хранителен режим

Ако престанете да купувате блузи и ризи с къс ръкав, но не защото живеете в Аляска или Гренландия, тогава трябва да направите нещо, за да стегнете мускулите на ръцете.

Много мъже и жени са с понижено самочувствие заради отпуснатата и увиснала кожа на ръцете. И не винаги това се случва само на хора, които са прехвърлили 50-те.

Разхлабената кожа в тази област може да повлияе на живота на човека – той може да се поколебае да вдигне ръцете нагоре или да ги размаха публично. Увисналата кожа също така е в състояние да им попречи да се чувстват комфортно при избора на дрехи. Повечето жени, които имат този проблем, предпочитат да носят блузи дълъг ръкав и през лятото, само и само да скрият горната част на ръцете.

Отпуснатата кожа в горната част на ръцете се случва и заради бърза загуба на тегло. Всеки е виждал вдъхновяващите истории на хора, които са отслабнали заради промяна в диетата, но се премълчава какво се случва с излишната кожа, която остава след като човек се е отървал от наднормените килограми.

Причините поради които кожата на ръцете може да увисне, са различни . Дори тези, които са слаби, могат да страдат от липса на мускулен тонус в горната част на ръката. Други имат отпусната кожа под мишниците поради хормонален дисбаланс. В този случай липсата на тестостерон често се посочва като причина неестетично оформените ръце.

Лесно упражнение за красиви ръце

Упражнението „Диамант“ е доста ефективно и най-достъпно. Лесно е да го направите сами у дома или на открито. Няколко минути ежедневна практика ще ви помогнат да възстановите твърдостта и изяществото на горните крайници.

Техника на изпълнение на упражнението „Диамант“

Изходно положение – изправено, с леко вдигната брадичка. Разтворете краката на ширината на раменете, вдишайте и издишайте. Сега поемете още по-дълбоко въздух и издишайте мощно, изправете раменете, отпуснете ги леко, стегнете коремните мускули и започнете.

Повдигнете ръцете си на нивото на гърдите, сгънете ги в лактите, така че върховете на пръстите ви да се допират (вижте илюстрацията). Опитайте се да държите лактите достатъчно високо, в противен случай увеличеното натоварване ще отиде не към мускулите на ръцете, а към зоната на гърдите. Вдишайте, издишайте, задръжте дъха си и, издърпвайки корема, притиснете здраво пръстите на едната ръка към съответните пръсти на другата ръка.

Почувствайте как мускулното напрежение се разпространява от двете длани и нагоре по ръцете и към гърдите. Поддържайте напрежението, като броите бавно до 8.

Не забравяйте, че увеличаването на напрежението се извършва само при задържане на дъха.

Сега отпуснете ръцете и поемете дълбоко въздух. Заемете началната позиция. Повторете още няколко пъти. Не е практично и няма да има полза, ако правите голям брой повторения.

Предимството на това упражнение е, че то дава максимален ефект с минимални усилия

Може да добавите и още две дейности, заедно с упражнението „Диамант“, което ще извършвате у дома. Това са:

1. Редовно плуване

Плуването тонизира мускулите на ръцете, като упражнява лек натиск, заради водата. То се препоръчва както на здрави хора, така и на болни – включително и такива, които страдат от артрит или диабет.

Докато плувате, съсредоточете се върху движението на тялото, използвайки повече ръцете, отколкото краката, за да увеличите ползата от това физическо натоварване.

2. Запишете се на пилатес или йога

И пилатесът, и йогата са ефективни начини за тонизиране на мускулите. Можете да помолите инструктора да ви покаже конкретни движения, които биха тонизирали ръцете и след това да ги практикувате в уюта на собствения си дом.

Като бонус ще подобрите и стойката и ще укрепите основните мускули.

Не забравяйте да пиете редовно вода, както и да изключите солта от менюто. редовните масажи също са от полза. Мажете кожата на ръцете с хидратиращи лосиони и по-богати кремове, за да я подхраните. Така ще я предпазите от образуването на целулит и преждевременно изсъхване.

Източник: www.karidis.co.uk

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *