ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как се прави огнена вода – антивирусно средство срещу настинка и грип

Горещ, пикантен, сладко-кисел коктейл от няколко съставки – при настинка и грип, и като дезинфекция срещу коронавирус

настинка
При настинка и грип ползвате този пикантен тоник

Тази напитка за повишаване на имунитета се използва от десетилетия за защита срещу настинки и грип, облекчаване на назалната конгестия, подобряване на храносмилането и циркулацията на кръвта.

Немските лечители я наричат пикантно ябълково вино, а сред хората е известна като „огнена вода, заради наситено пикантния вкус, който има. И това съвсем не е преувеличено! В условията на пандемията, заради коронавируса, много домакинства в Европа и САЩ използваха напитката не само за да подсилят имунитета, но и като средство за вътрешна дезинфекция. Пикантното вино може да се пие чисто, да се смесва с чай или да се използва при готвене. Особено полезно е в студеното време.

Това народно лекарство има много разновидности, но повечето рецепти за „огнена“ вода включват съставки като хрян, джинджифил, чесън, лук, люти чушки и ябълков оцет, който помага да се извлекат всички полезни компоненти.

В допълнение към основните съставки можете да добавите куркума, цитрусови плодове, билки и подправки като мента, розмарин и мащерка. Заедно те се превръщат в мощно лекарство при настинки с антивирусни, антибактериални и затоплящи свойства.

Какви са ползите от „огнената“ вода?

• Свежият хрян ефективно се бори със симптомите на настинка и грип, тонзилит, респираторни заболявания, инфекции на пикочните пътища и патогенни гъбички.

• Джинджифилът се използва за лечение на артрит, мускулни болки, лошо храносмилане, гадене, газове, инфекции на горните дихателни пътища и кашлица.

• Лукът е идеален за подобряване здравето на сърдечно-съдовата система, костите и съединителните тъкани, и като противовъзпалително средство.

• Чесънът е незаменимо средство за лечение на високо кръвно налягане, висок лош холестерол, предотвратяване на коронарна артериална болест, инфаркт, атеросклероза, астма, укрепване на имунната система, лечение на гъбични заболявания и регулиране на кръвната захар.

• Лютите чушки ускоряват метаболизма, облекчават главоболието, болката при артрит и насърчават производството на ендорфини.

• Грейпфрутът (портокал, ако ви е прекалено горчив) се ползва, за да се подобри здравето на сърцето, понижава холестерола, насърчава загубата на тегло и предотвратява камъните в бъбреците.

• Лимоните подпомагат храносмилането, предотвратяват образуването на камъни в жлъчката и бъбреците, незаменими са при грип и настинки, подобряват състоянието на кръвоносните съдове и намаляват възпалението и задържането на вода.

• Куркумата е една от най-здравословните подправки, за които можем да се сетим. Тя има антиоксидантни, противовъзпалителни, антивирусни, антибактериални, противогъбични и противоракови свойства. Предотвратява увреждането на черния дроб, намалява количеството канцерогенни съединения в други храни, прави раковите клетки по-уязвими към химиотерапия и радиация, инхибира растежа на злокачествени тумори и намалява симптомите на артрит и кожни заболявания. За да има полза от нея, задължително се консумира с щипка прясно смлян черен пипер.

• Естественият ябълков оцет е отличен източник на оцетна и аскорбинова киселина (витамин С), минерални соли, аминокиселини и други ключови елементи на доброто храносмилане. Известен е също като ефективно средство, което се бори със затлъстяването и диабета, както и с преждевременното стареене на клетките.

• Медът е естествено лекарство за сезонни алергии и истински естествен склад на полезни минерали. Притежава противогъбични и антивирусни свойства, омекотява гърлото и намалява кашлицата.

Необходими съставки:

⁕ 1/2 чаша обелен и настърган корен от джинджифил.

⁕ 1/2 чаша настърган корен от хрян.

⁕ 1 средна глава лук (нарязан).

⁕ 10 скилидки чесън (нарязани и смлени).

⁕ 2 люти чушки (нарязани).

⁕ Кора и сок от 1 лимон.

⁕ 1 грейпфрут/портокал, нарязан с кората.

⁕ 1 супена лъжица куркума с щипка черен пипер.

⁕ Ябълков оцет.

⁕ Мед на вкус

Начин на приготвяне

1. Добавете джинджифилa, хрянa, лукa, чесънa, лютите чушки, кората и лимоновия сок, нарязания портокал или грепфрут и куркумата с черния пипер в стъклен буркан.

2. Изсипете ябълковия оцет отгоре, докато покрие всички съставки.

3. Покрийте сместа с пергаментова хартия, така че оцетът да не влиза в контакт с металния капак или използвайте пластмасов капак.

4. Разклатете и съхранявайте тази напитка на сухо и тъмно място в продължение на 4-6 седмици, като разбърквате от време на време за няколко секунди всеки ден.

5. След месец използвайте цедка или тензух, за да прецедите напитката от всякакви частици. Опитайте се да изцедите колкото се може повече течност. Изсипете в чист буркан.

6. Добавете мед на вкус и разбъркайте, докато се разтвори.

7. Съхранявайте в запечатан съд в хладилника на хладно и тъмно място.

8. Взимайте по 1-2 супени лъжици, според нуждите.

Можете също така да добавите към напитката канела, розмарин, мащерка и други билки.

Особено полезно е тази напитка да е под ръка през студения сезон по време на настинки и грип.

Как се използва огнената вода?

Билкарите препоръчват да приемате 1 супена лъжица от този тоник всеки ден през зимните месеци, или да добавяте 1 супена лъжица към чаша чай или сок с добавен мед.
Препоръчително е да изплакнете устата веднага, ако я ползвате без друг разредител, тъй като може да повлияе на зъбния емайл.

Може също да правите гаргара при първите признаци на възпалено гърло.

Когато се смеси едно към едно с мед, може да приемате като средство за потискане на кашлицата.

Добавете и като дресинг към салати задушени или варени зеленчуци.

Оцетът може да взаимодейства с лекарства, отпускани по лекарско предписание, като е възможно да повлияе на тяхното действие. Освен това, хората, които имат сериозни стомашно-чревни проблеми е добре да ползват „огнената“ вода само след консултация с лекар.

Източник: www.thekitchn.com

Изглед на опаковката на продукта Доктор Силвър Dr. Silver
СРЕБЪРНАТА ВОДА, направена с новия генератор за сребърна вода Dr.Silver, е с още повече ползи за здравето

поръчай боринал при настинка

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Как се прави огнена вода – антивирусно средство срещу настинка и грип

  1. Боян Присадов каза:

    Много хубави съставки. Някои пробвал ли е да си напрви огнена вода и действа ли настина?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *