Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Доказано: репелент срещу насекоми предпазва от COVID-19

Според The New York Post британски учени са открили, че активната съставка в репелент срещу насекоми е способна да убие COVID-19

репилент
Репелент срещу насекоми предпазва от COVID-19

Изследователи от UK’s Defense Science and Technology Laboratory във Великобритания са установили, че цитриодиолът може да помогне в борбата с коронавируса. Затова, когато купувате репилент, четете съставките. Ако има цитриодиол – купете го!

Репелентите срещу насекоми, съдържащи цитриодиол, не са достатъчни, за да предпазят хората от вируса, според доклада, но те могат да се използват като допълнителен слой за защита, заедно с маските за лице, миенето на ръцете и други здравни съвети, препоръчани от СЗО. Известно е, че цитриодиолът се получава от листата и клонките на лимонов евкалипт (Corymbia citriodora). Признат е като безопасен за хората и поради тази причина се ползва за направата на репилент.

Михаил Палцев, руски академик

„Необходимостта от защита срещу коронавируса ще продължи доста време. Сигурен съм в това!“. Такова е мнението на академика от Руската академия на науките, директор на Центъра за имунология и молекулярна биомедицина на Московския държавен университет Михаил Палцев. „Затова, колкото настойчиво се работи за ваксина, толкова и усърдно трябва да се търсят нови начини за предпазване“. Той вярва, че пандемията ще премине на три вълни и ще отшуми едва след лятото на 2021 г. (вълни – пролет, есен и следващата пролет).

Руският учен подкрепя думите си с факта, че и други вирусни епидемии са имали три вълни. Нещо повече, първата се оказва доста силна, втората – по-силна от първата, а третата ще отслабне поради появата на стаден имунитет. Стадният имунитет се появява, когато повече от 60% от населението е преболедувало заразата. Инфекцията изчезва, когато 95% от хората са били болни. Подобен модел се наблюдавал и по време на епидемията от испански грип.

И тъй като есента ще е факт след няколко седмици, експертите направиха прогноза за коронавируса

Дали ще ползваме репилент за предпазване от коронавируса, или ще разчитаме на класическите средства за защита, зависи от прогнозите на учените относно продължителността на пандемията. Втората вълна на коронавирус ще се появи едва през пролетта на 2021 г., според д-р Бен Нюман от Университета в Рединг. Той вярва, че през зимата, поради студеното време, ефектът от карантината ще бъде симулиран – през зимата хората прекарват повече време вкъщи, пише The Daily Mail . Освен това шаловете и ръкавиците всъщност могат да намалят предаването на вируса.

Що се отнася до статистиката за честотата, независими експерти настояват да не се доверяваме на резултатите от масовите тестове за коронавирус. С нарастването на сезонните грипни инфекции, повече хора с грип може да поискат да бъдат изследвани за COVID-19. В резултат на това процентът на положителните тестове за коронавирус ще бъде силно завишен.

Пол Хънтър, професор по медицина

Като цяло експертите смятат, че броят на заразените ще се увеличи, но броят на смъртните случаи ще започне да намалява. Една от причините за намаляването на смъртността е, че коронавирусът започва по-често да заразява млади хора без особени здравословни проблеми.

Пол Хънтър, професор по медицина в Университета на Източна Англия, смята, че коронавирусът е дългосрочен. Хората обаче ще имат по-силна имунна защита и инфекцията с времето ще стане по-малко опасна. Освен това, за да се подобрят нивата на заболеваемост и смъртност, ще трябва да се обърне специално внимание на хигиената на живота, съветва д-р Джулиан Танг от Университета в Лестър. По-специално, освен носенето на маски на обществени места, се препоръчва редовно проветряване на зони като офиси и класни стаи. И най-вече – спазването на дистанция!

Източник: nypost.com, dailymail.co.uk

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *