Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои са храните, които не са сладки, но повишават кръвната захар?

Тези храни повишават кръвната захар, без да подозирате.

Всички знаем, че прекомерното ядене на сладко не е здравословно. То води до повишаване на кръвната захар, което е изключително вредно за всички системи в организма и увеличава риска от поява сериозни заболявания. Някои продукти, освен че осигуряват хранителни вещества на тялото, имат и негативен ефект поради големте количества въглехидрати, които съдържат. Тези храни, макар че не са сладки на вкус, могат да покачат кръвната захар до опасни нива без да подозирате.

В тази статия ще ви разкрием кои са те и защо не трябва да прекалявате с тях.

 

Бял ориз 

На диабетиците им е забранено да консумират бял ориз, тъй като той е много богат на въглехидрати, които се отразяват значително на захарта в организма. Някои изследвания показват, че хората, които ядат по 5 или повече порции ориз седмично, са изложени на много по-голям риск от развиване на захарен диабет.

Препоръчително е да консумирате кафяв ориз, защото той е много по-богат на фибри и помага за нормализиране на кръвната захар.

 

Бял хляб

Белият хляб е една от основните храни за много хора, но и той увеличава риска от развиване на захарна болест. Проблемът се корени в това, че белият хляб се приготвя от рафинирано брашно, което се усвоява много бързо от организма и повишава нивата на глюкоза. Коснумирането на рафинирано брашно повишава и вероятността за поява на сърдечни заболявания.

бял хляб
Белият хляб повишава кръвната захар

 

Червено месо

Яденето на големи количества червени меса покачва нивата на холестерол, което допринася за завишаването на кръвната захар. За хората, които ежедневно консумират преработени меса като бекон и колбаси рискът от развиване на заболяването се удвоява.

Препоръчително е да замените червеното месо с по-здравословни източници на протеини. Такива са пилешкото, рибата, яйцата и млечните продукти.

 

Пакетирани храни

Пакетираните храни са противопоказни за хора страдащи от диабет, защото съдържат големи количества трансмазнини. Този вид мазнини увеличават натрупванията на холестерол и водят до затлъстяване, което е пряко свързано с появата на захарна болест.

Лекарите са категорични, че наднорменото тегло е от най-рисковите фактори за появата на заболяването.

 

Пълномаслено мляко

Освен маслото и червеното месо, пълномасленото мляко съдържа големи количества наситени мазнини. Прекомернотата употреба на пълномаслено мляко води до натрупване на лош холестерол, който е вреден за общото здравословно състояние, повишава риска от сърдечни заболявания и съдейства за повишаването на глюкозата в кръвта.

 

Ежедневното прекаляване с тези храни може да доведе до инсулинова резистентност. Това състяоние е от главните фактори за развиване на захарен диабет. За да поддържате нивата на кръвната захар в норма, е препоръчително да намалите консумацията на горепосочените продукти и да избягвате храненето с полуфабрикати.

Източник: https://www.drshikhasharma.com/

Канела с хром и цинк
Канела с хром и цинк – за регулиране стойностите на кръвната захар

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Кои са храните, които не са сладки, но повишават кръвната захар?

  1. Красимир каза:

    Диабекан е също канела без цинк и хром които повишават искуствено цената на добавката ви

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *