ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Диагностично упражнение за шийния отдел на гръбнака

С помощта на това лесно диагностично упражнение ще може да установите какво е състоянието на шийния отдел на гръбнака

шийния отдел на гръбнака
Лесно упражнение за диагностика и раздвижване на шийния отдел на гръбнака

Доброто здраве на шийния отдел на гръбнака е важно не само заради правилното позициониране на главата. От него зависи както нормалното кръвно налягане, така и налягането в областта на черепа. По този начин ще облекчите състоянието при шипове, главоболие и сутрешна скованост. Как да се направи самодиагностика на шийния отдел на гръбнака научаваме от един съвременен китайски лечител.

Хонгчи Джао е китайски лечител, който преди това е бил доста успешен икономист. Той има магистърска степен по икономика, която е получил в САЩ.

Работил е на Уолстрийт и 10 години в Хонконг като финансист. Заради заболяване Хонгчи Джао започва да се интересува от народната китайска медицина. Доволен от резултатите, които е постигнал със себе си, в един момент той решил, че няма да е толкова полезен като икономист и поема по пътя на лечителите.

Хонгчи Джао

Бившият икономист усвоявал новите знания за човешкото тяло и болестите в продължение на няколко години. Хонгчи Джао научил, че лечението може да се извършва без лекарства, без инжекции, дори и без билки. То може да бъде възможно благодарение на упражненията, масажите и акупресурата. Китайският лечител съчетава в своята практика най-доброто от древната китайска медицина и някои ефективни съвременни методи.

От статията ще разберете как сами да диагностицирате здравето на шийния отдел на гръбначния стълб с помощта на едно лесно упражнение. Според Хонгчи Джао по този начин се постига не само яснота за здравословното състояние, но се подобрява и подвижността на тази толкова важна част от човешкото тяло.

Изометрична гимнастика

Изометричната гимнастика се нарича още и фитнес за заети хора, тъй като не отнема много време, не изисква допълнително оборудване и има положителен терапевтичен ефект още от първите сесии. Тя се основава на напрежение и отпускане на мускулната тъкан, без да се извършват кой знае колко интензивни движения.

Тази гимнастика помага да се отървете от болки в гърба и кръста, запазва ставите, отпуска тялото и облекчава спазмите. Също така, с нейна помощ се тренират целевите мускули – тези, които трябва да бъдат натоварени, без да увеличавате риска от нараняване.

Диагностично упражнение

Преди да започнете да правите изометрична гимнастика, най-добре е да определите какви проблеми има в една или друга част на гръбначния стълб, ставите и крайниците. Това е необходимо за създаване на индивидуална тренировъчна програма, като се вземат предвид характеристиките на вашето тяло.

Застанете пред огледалото и проверете каква е мобилността на шийния отдел на гръбнака:

– Наклонете главата напред, опитвайки се да докоснете с брадичката повърхността на гърдите. Ако възникнат трудности с това движение, тогава това означава, че има ограничения за огъването на шийния отдел на гръбначния стълб.

– Завъртете главата надясно и след това наляво, така че върхът на носа да е на една линия с рамото. Ако движението е трудно, тогава има проблем, който може да бъде решен с редовно раздвижване и гимнастика. Препоръчително е да се направят серия от масажи. Масаж може да извършите и сами, но най-добре е ако успеете да намерите добър физиотерапевт, който професионално да се заеме с раздвижването.

– Гледайки отражението си в огледалото, използвайте показалеца, за да докоснете върха на носа и задръжте пръста в тази позиция. След това наклонете главата назад и погледнете тавана. Ако брадичката достигне или надвиши нивото на пръста, тогава подвижността на шийния отдел на гръбначния стълб е в добро състояние.

Всякакви ограничения в движенията, свързани с навеждане или въртене в областта на шийния отдел на гръбначния стълб, могат да показват остеохондроза на гръбначния стълб, херния и травматични увреждания на междупрешленните дискове, артроза на ставите или ревматични възпалителни процеси в гръбначния стълб. Няма да е излишно ако се подложите на обстоен медицински преглед, с помощта на който да се назначи допълнителна терапия, освен раздвижващата гимнастика, предложена от китайския лечител Хонгчи Джао.

Източник: www.spinam.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *