ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да понижим кръвното налягане без медицинска помощ?

Кръвното налягане рязко се повишава, и поради някаква причина не можете да извикате линейка?

кръвното
Облекчете кръвното с помощта на изпитани средства от народната медицина

Предлагаме ви да се запознаете с няколко начина за намаляване на кръвното налягане у дома. Разбира се, не можете да използвате тези техники постоянно, но с тяхна помощ ще успеете да облекчите състоянието си преди да отидете на лекар.

Понякога е достатъчно да имате под ръка някои естествени средства, които помагат за намаляване на кръвното налягане. За разлика от лекарствата, те нямат широк спектър от странични ефекти. Но преди да ги ползвате, трябва да познавате симптомите на хипертонията и случаите, в които е разрешено използването на алтернативни методи.

Защо се повишава кръвното налягане?

Обикновено налягането се повишава, когато човек води нездравословен начин на живот. На първо място, трябва да се отървете от лошите навици и да се храните правилно. Ако хипертонията е хронична, тогава не можете да я управлявате без да направите консултация със специалист, който трябва да предпише подходящо лечение.

Симптоми на хипертония

Стресът или умората могат да повишат кръвното налягане. В такива случаи се появяват следните симптоми:

– тахикардия;
– виене на свят;
– главоболие в слепоочията;
– подуване на лицето и крайниците;
– зачервяване на лицето;
– усещане за гадене;
– задух;
– шум в ушите.

Ако се появят някои или повече от изброените симптоми, трябва да се измери кръвното налягане. При повишена честота можете да използвате или лекарства, или народни методи, за да подобрите състоянието. Ако имате хронична хипертония, тогава е по-разумно да използвате лекарства, които ще ви предпише кардиолог. Консултацията с лекар при хронична хипертония е задължителна, тъй като самолечението може не само да не доведе до желания резултат, но и да влоши ситуацията.

Народни начини за намаляване на кръвното налягане

Ако хипертонията не е ваш постоянен спътник, тогава народните методи са подходящи за подобряване на състоянието. Ето какво може да направите:

Контрастен душ – направете кратък контрастен душ, като редувате топла и студена вода, с плавно преминаване. Задължително завършете с топла вода. След такава процедура налягането трябва да се върне към нормалното.

Лед – сложете мокра и добре охладена кърпа отзад на тила и около врата. Дръжте я, докато се разтопи и леко масажирайте шията след това. Такава манипулация може да се извършва не повече от три пъти на ден.

Дихателни упражнения – ако хипертонията е причинена от стрес или преумора, тогава трябва да седнете, да се отпуснете, да поемете дълбоко въздух и след това да не дишате пет секунди. Издишайте бавно и постепенно. Повторете това упражнение 3 пъти.

Самомасаж – при сравнително стабилно здравословно състояние масажът ще помогне временно. Достатъчно е да масажирате шията, задната част на главата, гърдите и корема поне петнайсет минути.

Зеленчуков сок – използвайте сокоизстисквачка, за да си приготвите сок от моркови и цвекло (една чаша е достатъчна), добавете към тях половин чаша сок от червена боровинка и 100 мл водка, разбъркайте и подсладете по желание с малко мед. Тази смес може да се съхранява в хладилника и да се пийва по малко, три пъти на ден преди хранене.

Ябълков оцет с топла вода

Разбъркайте няколко чаени лъжички оцет в чаша вода и пийте по една чаша от тази смес всеки ден, след което изплакнете устата с чист ябълков оцет. Можете да добавите мед към сместа. Не забравяйте, че вътрешният прием на оцет е допустим само с разрешение на лекаря. Не трябва да злоупотребявате с този метод, в противен случай можете да постигнете напълно обратния ефект.

И още една рецепта с ябълков оцет – накиснете памучна кърпа с чист ябълков оцет и я увийте около краката за пет до десет минути.

Изброихме най-бързо действащите методи за облекчаване на кръвното налягане, които ще ви помогнат да подобрите състоянието си, преди да посетите вашия лекар.

Източник: ayzdorov.ru

ОРИГИНАЛНА МАГНИТНА ГРИВНА ЗА НОРМАЛИЗИРАНЕ НА КРЪВНОТО

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *