Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Дефицитът на витамин D може да е причина за качване на килограми

Липсата на този витамин може да е причина за напъляване, което няма очевидно обяснение

Витамин D
Източник: https://sheerluxe.com/

Много жени се питат ежедневно как да отслабнат. Натрупванията на излишни мазнини и килограми карат дамите да изпробват най-различни диети и тежки тренировки. Оказва се обаче, че килограмите се трупат не само поради застоялия начин на живот.

Нови изследвания в областта откриват, че натрупването на телесна маса може да се дължи на липсата на някои витамини. Най-вече поради недостига на витамин D. Оказва се, че при хората, при които този витамин е под нормалните нива, натрупват мазнините многократно по-бързо и най-вече в областта на корема.

Експертите стигат до извода, че чрез попълване на дефицита на витамин D хората започват да отслабват в пъти по-бързо. Това обяснява и сезонното надебеляване през зимата. Витаминът се произвежда при излагането на тялото на слънчева светлина. През есента и зимата има значително по-малко слънчеви дни и съответно синтезираното количество витамин D е по-малко.

За попълване на липсите се препоръчва консумирането на повече храни, които могат да ви набавят нужните дози от жизненоважния витамин. Такива храни са: яица, мазна риба, масла, млечни продукти, черен дроб и др.

 

Обърнете внимание на тези признаци за липса на витамин D.
  • Усещане за слабост в мускулите
    Слабостта е чест признак на липсата на витамин D в нервната и мускулната тъкан. Прекалено бързото изморяване при извършване на физическа дейност е сигурен знак за липса на важния витамин.

 

  • Честа и необяснима промяна в настроението и появата на депресивни състояния
    Това е много типично състояние при жените с недостиг на витамин D. Те са 2 пъти по-предразположени към депресивни състояния и промени в настроението.

 

  • Повишено кръвно налягане
    Витамин D е тясно свързан с нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система. Той взима роля в регулирането на кръвното нялагане и при недостиг се наблудава повишаване на кръвното.

 

  • Сълнивост
    Желанието за сън през деня (при нормално наспиване през нощта) може е причинено от липсата витамина.

 

Препоръка от нас:

При съмнение, че страдате от липса на този витамин, най-добре се консултирайте с лекар. Важно е да се установи дефицитът със съответните кръвни тестове, защото безразборния прием на храни или добавки за състоянието може да доведе до други здравослони проблеми.

Източници: https://www.az-jenata.bg; https://www.mila.bg; https://zdrave.to

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *