ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Китаец живя 111 години, благодарение на тази рецепта

Повечето от вас знаят, че здравето на целия организъм зависи от доброто състояние на храносмилателната система

рецепта
Лесна рецепта с ленено семе пази здравето на стомаха

Не случайно наричат стомаха втория мозък. Този метод на чревно почистване с ленени семена нормализира функционирането на целия стомашно-чревен тракт. По-вероятно е дори чревно изцеление, а не прочистване. Използван е от китайски учен, който е живял 111 години.

Когато най-старият професор по хранене в света живее до 111-годишна възраст, явно е направил нещо правилно. Дженг Джи почина през 2010 г. от белодробна инфекция, което ни кара да се запитаме: ако не се беше заразил, колко дълго би могъл да живее този пионер в областта на храненето?

Какъв е бил неговият начин да запази и подобри здравето на стомаха?

През целия си съзнателен живот Дженг Джи е ползвал ето тази рецепта.

Нужно е да имате 100 грама ленено семе. По-добре е да бъде смляно на брашно непосредствено преди употреба. Върху лененото брашно се изсипват 250 грама нерафинирано студено пресовано слънчогледово масло. Остава се да престои в продължение на седем дни, като се разклаща от време на време.

Взима се три пъти на ден в продължение на десет дни, 40-60 минути преди хранене, по една супена лъжица.

Резултатът ще се появи след шестата седмица от употребата на тази смес, понякога дори и по-късно. По това време менюто ви трябва да се състои предимно от растителна храна и риба. Алкохолът, брашното и рафинираната захар трябва да бъдат изключени; захарта може да бъде заменена със сладки плодове и мед.

Внимание! Китайският учен предупреждава, че ако имате холецистит, трябва да взимате лененото олио само с храна.

За какви противопоказания предупреждава Дженг Джи?

Тази смес не се взима в периода на обостряне на хроничен панкреатит и хепатит. При жлъчнокаменна болест е невъзможно да се използва лененото семе, което е било накиснато в растително масло. В тези случаи вместо олио се използва вода. За да направите това, сварете една чаена лъжичка ленено семе с една чаша вряла вода (не е необходимо да смилате семената). Оставя се да ври не повече от 4-6 минути. След два часа инфузията може да се приема, но за да постигнете най-добър ефект, е по-добре инфузията да се остави в термос за през цялата нощ.

Изпива се една чаша, без да се филтрира, заедно със семената. Курс на лечение – 2 – 3 седмици. След това се прави почивка от един месец и се започва наново.

Дженг Джи

Докато лененото брашно се кисне в растителното масло, добре е да се пие инфузия от тези четири билки: жълт кантарион, лайка, коприва, пелин.

Взима се по една част от всяка билка, разбърква се, след което се залива една супена лъжица от билковата смес с чаша вряла вода. Оставя се за един час. Пие се по 100 грама един час преди хранене три пъти на ден в продължение на 7 до 10 дни.

Показания: хипертония, повишено съсирване на кръвта, атеросклероза, кървене, причинено от полипи, кисти или други тумори на матката и нейните придатъци, бременност, лактация, ентероколит.

Принципът на действие на лененото семе и слънчогледовото масло е следният

Ленените семена имат следните свойства:

– разтварят;
– почистват;
– отхрачват;
– омекотяват;
– действат противовъзпалително;
– имат лек слабителен ефект.

Ленените семена набъбват в червата, без да се усвояват дълго време. Когато са смлени, те ги разтягат, стимулират свиването им и така ускоряват напредването на хранителната маса.

Люспите на лененото семе съдържат алкалоида линамарин, който засилва секреторната и двигателната функция на стомашно-чревния тракт. Освен това, когато смлените ленени семена набъбват, те образуват слуз, която остава върху лигавиците, като по този начин ги предпазват от дразнене, тъй като те не са засегнати от соковете на стомашно-чревния тракт. Следователно, ленът се използва за лечение на гастрит, колит, възпаление на пикочния мехур и бъбреците, при лечение на бронхит и като общ укрепващ тоник.

Ленът се използва и за производството на лекарствения линетол, който служи за лечение на атеросклероза, химически, термични и радиационни увреждания на кожата.

Нерафинираното слънчогледово масло е източник на ненаситени мастни киселини

Освен това, то понижава холестерола, повишава концентрацията на фосфолипиди в кръвта, поради което се използва като профилактично средство при атеросклероза. Слънчогледовото масло отпуска гладката мускулатура на вътрешните органи, понижава телесната температура и има отхрачващо действие.

Следователно, ленената слуз не само обгръща всички малки язвички в стомаха, но и ги предпазва от въздействието на ензимите и лекува възпалителните процеси.

Попадайки в стомашно-чревния тракт, маслото го смазва, премахва всички спазми и тялото получава ненаситени мастни киселини. То помага на храната да премине по-нататък, като същевременно леко стимулира перисталтиката и изтласква хранителния отпадък към изхода.

Лененото семе абсорбира и част от вредните вещества, които трябва да влязат в организма с храната, като същевременно улеснява работата на черния дроб.

Китайският специалист по хранене и професор от Университета Нанджинг Дженг Джи още през 1935-та година заключава следното: използвайки слънчогледово масло с ленено семе, подобряваме функционирането на стомашно-чревния тракт. Слънчогледовото масло, в което е добавено ленено семе има холеретичен ефект, поради което не трябва да се използва при обостряне на жлъчнокаменна болест.

Източник: www.bjreview.com.cn

Ентан
Ентан – за здрави кръвоносни съдове и добро кръвообращение

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *