ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

12 възела: уникален метод при зависимости и наднормено тегло

12 възела е система за самолечение, създадена от френския психолог Емил Куе, която все още се използва широко в психиатричните клиники по света

възела
12 възела: уникален метод при зависимости и наднормено тегло

Емил Куе е известен френски фармацевт и психолог, който пръв обяснява подробно теорията за самохипноза.

Той е бил абсолютно сигурен, че въображението и мислите на човек могат да повлияят на неговото благополучие и възстановяване. Френският психолог прилага теориите си на практика в собствената си клиника, в която е разработил уникалната система от 12 възли.

Състоянието на здравето пряко зависи от положителната или отрицателната посока на мислите. Затова болните трябва да се стремят да имат положителна настройка за своето здраве.

Каква е основата на теорията на Емил Куе?

Психологът е доказал, че самохипнозата е отличен и безопасен метод за лечение на много заболявания. Докато работи в аптека, той забеляза, че пациентите, които сляпо вярват в ефективността на лекарството, се възстановяват по-бързо и без усложнения. Такава самоувереност стимулира организма да реагира адекватно на терапията и да се възстанови по-бързо от тежки наранявания и операции.

Лекарят вярвал, че основата и причината за много заболявания е живото въображение на пациента, който превърта подробно последствията и постоянно изпада в самосъжаление. Френският психолог сравнява мислите на болния с планинска река, като спонтанно унищожава всичко по пътя си. Ако успеете да укротите потока, трябва да го насочите в посока по-бързо възстановяване. По този начин могат да се избегна доста негативни последици.

Емил Куе

Теорията на Куе за 12-те възела представлява лечение чрез самохипноза. Този метод помага да се заменят негативните мисли с положителни и конструктивни. Лошите очаквания се забиват в паметта и подсъзнанието, започват да контролират човешкия организъм и така подкопават здравето отвътре.

Как работи методът с 12-те възела?

Емил Куе доказа, че при започване на лечение, или в навечерието на някакво важно дело, човек трябва да се освободи от мислите: „Нищо няма да ми помогне“ или „Няма да успея“. Това е популярна настройка за неуспех. Заради нея лечението и с най-скъпите и правилно предписани лекарства няма да доведе до желания резултат. Необходимо е да вярвате в силата на собственото си тяло, подкрепяйки го с положителни мисли.

Психологът е разработил прости и разбираеми формули, които се подбират и разработват индивидуално за всеки човек. Можете самостоятелно да направите комбинация от полезни думи, знаейки характеристиките на болестта, от която страдате. Колкото по-просто го кажете, толкова по-добър и бърз ще бъде резултатът.

Книгата на френския психолог има няколко тиража не само в България, но и по света

Затова предпочитайте прости словесни формули. Малките мантри от 4-5 фрази се възприемат по-лесно от подсъзнанието и се отлагат в мозъка.

Техниката с 12 възела се състои от следните стъпки:

1. Повторете съставената формула за убеждаване всяка вечер преди лягане и сутрин преди да станете от леглото. Настанете се удобно, затворете очи, бъдете тихи и съсредоточени.

2. Изговорете думите със спокоен и уверен глас, за да можете да чуете всяка фраза.

3. Опитайте се да произнасяте думите монотонно, без да подчертавате различни части от текста с интонация. Така фразите ще бъдат изцяло отпечатани върху подсъзнанието, което ще даде по-бърз резултат.

4. Повторете формулата 12 пъти

За да не се разсейвате, Кю съветва да си направите броеница от обикновена памучна ивица плат или въже. Необходимо е да завържете 12 възела, които са удобни за докосване с пръсти, докато изговаряте формулата. Освен това, така се разработват двигателни умения, които стимулират мозъка.

Във всеки случай можете да комбинирате различни фрази. Текстът трябва да ви зареди с положително и добро настроение:

– Бързо се възстановявам и оздравявам.
– Мога да… (да отслабна, да откажа алкохола, сладкото и т.н.).
– Спирам да пуша, не искам и не мога да държа цигара в ръце.
– Имам добро здраве.
– Отминава … Болката отминава…
– Вече ми е много по-лесно да се движа.

Изговарянето на една формула отнема по-малко от минута. Самохипнозата не трябва да бъде насилствена, да носи дискомфорт. Често трябва да се вмъкват словесни кодове като: „Аз мога …“, „Ще направя …“, „Ще постигна…“, „Ще се случи…“. Постепенно и неусетно се формират полезни навици, характерът на човек става по-спокоен, подобрява се самочувствието.

Емил Куе е първият психолог, който доказа с помощта на науката, че положителните мисли могат да излекуват и възстановят тялото. Заменяйки негативното мислене с позитивен подход, човек е в състояние да се отърве от болести, лошо настроение и да постигне добро здраве и благополучие. Самият той участва и контролира процеса на лечение, и така става лекар на собственото си тяло.

Източник: www.inter-nauka.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “12 възела: уникален метод при зависимости и наднормено тегло

  1. Мина каза:

    Здравейте! Виждам от каталога, че предлагате средство за отказ от алкохола, а за отказ от наркотици има ли средство?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *