Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ПСИЛИУМ фибри / PSYLLIUM fibra – gel

Съдържа фибри от индийски живовляк (псилиум), магнезиев стеарат, целулоза, талк

Предназначение

ПСИЛИУМ фибри е хранителна добавка с основно предназначение – попълване потребността от хранителни фибри и контрол на телесното тегло. Приемът намалява усещането за глад, стимулира очистването на чревния тракт, стабилизира храносмилателните процеси и спасява от сериозен проблем като констипацията. Освен това ПСИЛИУМ не дразни стомашно-чревния тракт и подобрява обмяната на въглехидрати.

Редовният прием на продукта, който се основава на растителен компонент – живовлек, адаптира храносмилателната система към хранене с по-висок процент влакнини; подобрява се мускулният тонус на връзката между стомаха и дванадесетопръстника. Фибрите в хранителната добавка не действат грубо и не травмират лигавиците, а при контакт с течност омекват и набъбват. Именно това тяхно свойство позволява по-добър контрол върху апетита и оптимизиране на чревната перисталтика.

ПСИЛИУМ се препоръчва при профилактика на захарен диабет и като ентеросорбент, освобождаващ организма от токсини и задържани шлаки. Друго свойство на фибрите е образуването на защитен филм върху чревната лигавица, при което по-лесно зарастват ерозии и язви върху чревната стена.

В диетологията този тип продукти са добро допълнително средство в лечението на булимия. Хранителни добавки с базов компонент – псилиум, доказано стимулират ендокринната система, подобряват моториката и секрецията на храносмилателните жлези.

Продуктът е препоръчван като допълнително средство за подкрепа на имунната система, за подобряване на липидния обмен и намаляване стойностите на лошия холестерол, за контрол върху кръвната захар.

Как се приема

Препоръчителният прием е едно саше дневно. Дозата се разтваря във вода и се изпива вечер преди лягане.
Не се препоръчва увеличаване на препоръчителната доза с цел постигане на по-бърз ефект. Не бива да се взема втора доза в рамките на 24 часа.

Възможни нежелани ефекти

При спазване на правилата за прием не се очакват странични ефекти с негативен ефект. В редки случаи продуктът може да провокира смущения от рода на гадене и повръщане, световъртеж, главоболие, мускулни спазми, метеоризъм, диария.

Не са изключени отделни случаи на алергични реакции: парене и сърбеж, уртикарии, бронхоспазъм, оток на лицето и гърлото, затруднен говор и преглъщане.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ПСИЛИУМ фибри не се приема при алергия към растителната съставка или към някое от помощните вещества.
Не се препоръчва при бременност и кърмене.

С повишено внимание и след консултация с лекар се допуска прием от потребители със заболявания на храносмилателната система в напреднала фаза, с психични разстройства, с нарушения на мозъчното кръвообращение, от хора в напреднала възраст.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на ПСИЛИУМ с негативни последици за здравето. Независимо от това приемът на хранителната добавка трябва да се консултира с лекар. Пациентът информира лекуващия за други медикаменти и добавки, които е приемал доскоро или трябва да приема паралелно.

________________________________________________________
Усреднена цена в аптеките – 17.90 лв за опаковка с 20 сашета

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *