ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лечение с каланхое: 6 рецепти от сибирската билкарка Лидия Сурина

Ценните свойства на растението каланхое отдавна се използват в народната медицина. Съвременните лекари го препоръчват при лечение на язви, изгаряния и за заздравяване на рани

каланхое
Знаете ли какви са лечебните сили на каланхоето?

Каланхое се използва и при проблеми със зъбите, колит и много други заболявания.

От статията ще разберете кои са 6-те рецепти с каланхое, които руската лечителка Лидия Сурина препоръчва.

Човечеството познава лечебния потенциал на каланхоето от незапомнени времена. Сокът от растението намира приложение в хирургията, стоматологията, акушерството и гинекологията. Той действа деликатно при контакт с кожата и лигавиците, има противовъзпалителен ефект и помага за бързото заздравяване на всички видове рани и язви.

Лечебните свойства на каланхоето и ценни рецепти от сибирската лечителка Лидия Сурина

Лидия Сурина

Каланхоето, поради ценните си свойства, се използва широко както в народната, така и в класическата медицина. В хирургията сокът от каланхое се прилага при лечение на рани, които не могат да зараснат дълго време, язви с усложнения и изгаряния. В стоматологията намира приложение в цял списък от заболявания. В акушерските и гинекологичните практики е незаменим при напукани зърна на гърдите.

Обхватът на употребата на каланхоето не се ограничава до медицината. Tой се използва активно в козметологията като ефективен продукт против стареене.

За целите на лечението Лидия Сурина препоръчва да изберете възрастно растение.

Лечебен мехлем

Компоненти: сок от каланхое – 40 мл, фуразолидон (от ветеринарната аптека) – 0,25 г. новокаин 1% – 0,25 мл, приблизително 100 г. безводен ланолин. Внимателно разбъркайте съставките. Съхранявайте мехлема при температура 17-20 градуса.

С мехлема се лекуват рани, порязвания и фистули. Облекчава мъчителната болка, действа добре при измръзване, абсцеси, кожни обриви, екзема. В козметиката се използва за лечение на акне, петна по кожата и разширени вени на краката.

Тинктура

Компоненти: листа от каланхое, медицински спирт. Нарежете листата наситно. Натъпчете ги добре в стъклен съд с вместимост поне половин литър, след което изсипете спирта. Не забравяйте, че трябва да има поне два пръста свободно място отгоре. Затворете плътно и съхранявайте на тъмно място в продължение на 7 дни. От време на време разклащайте. Филтрирайте приготвената тинктура и я изсипете в удобен съд, който може да държите в хладилника.

Тинктурата се използва при разширени вени, мастопатия, проблеми с устната кухина (за жабуркане), пустули (гнойни пъпки).

Компрес, направен от листа

Компоненти: листа от каланхое. Листата се пасират. Сгънете марля на няколко пласта. Марлята се накисва добре в така образувалата се каша, докато попие добре. След това се слага върху проблемната зона на тялото, без да се изстисква много. Отгоре се увива с найлон и чисто памучно парче. Тази каша е основа и за различни лосиони, използвани в козметиката.

Компресът помага да се спре слабото кървене. Ако се сложи малко количество от него върху болен зъб, болката изчезва. Ефективно побеждава гнойната инфекция и сърбежа на кожата. Сибирската лечителка Лидия Сурина прилага такива компреси върху операции, за по-бързо заздравяване.

Сок

Компоненти: Листата на растението. Имайте предвид, че прясно изцедения сок изчезва за кратко време. Поради тази причина има смисъл да го използвате веднага след приготвяне или да държите зелените листа в хладилник в продължение на 7 дни, преди да изцедите сока. След като стане готов, разредете го с малко спирт, с не толкова висок градус.

Така приготвената смес се използва при артроза, конюнктивит, пародонтоза, различни изгаряния, гнойни рани, стоматит, гингивит, полиартрит. Сокът влияе добре на метаболизма, има изразен противовъзпалителен ефект, почиства раните и стимулира тяхното заздравяване. Терапията с този сок трябва да продължи приблизително 20 дни.

Сокът се използва като профилактичен продукт при грипни епидемии: достатъчно е да капнете 3-5 капки сок в двете ноздри. При проблеми с устната кухина растителният сок се прилага върху лигавиците три пъти на ден.

Настойка от каланхое

Компоненти: листа от каланхое (нарязани). Поставяме листата в емайлиран съд и изсипваме вряща вода в съотношение: за външна употреба – 1:5, за вътрешна – 1:10. СЛед това се покрива съда и се оставя на водна баня за 15-20 минути.

Инфузията добре лекува разширени вени и екзема. Някои го прилагат под формата на лосион при дерматологични заболявания, проблеми с венците, като гаргара. Много е полезен при гастрит с ниско рН и колит в хроничен стадий: приема се по 1 с.л. в продължение на 30 дни, два пъти на ден, 30 минути преди ядене.

Екстракт

Приготвя се прясна инфузия, филтрира се и се слага на водна баня, докато не остане наполовина от първоначалното количество.

Екстрактът от каланхое перфектно помага при възпаление на венците и тонзилит в хроничен стадий. Използва се и при проблеми с храносмилателния тракт.

Източник: ayzdorov.ru

Изглед на опаковката на продукта Венотон S
ВЕНОТОН-S – крем против разширени вени

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *