ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ДХЕА / DHEA (dehydroepiandrosterone)

Съдържа дехидроепиандростерон

Предназначение

ДХЕА е стероиден хормон, отговорен за регулацията на повечето най-важни процеси в човешкия организъм. Той е субстрат или основа за трансформация, преобразуване в такива важни хормони като тестостерон, дехидротестостерон и естроген, влияещи не само на репродуктивната система, но и на общото състояние на човека – физическо и емоционално.

  • В човешкия организъм ДХЕА се произвежда предимно в надбъбречните жлези, и в по-малка степен в тестисите, яйчниците и главния мозък. С възрастта количеството му в организма се променя и остава в рамките на нормалното докъм 20-25 години. Към 50-годишна възраст стойностите му са около половината от нормалното, а към 70 – не повече от 20%.

При ниски стойности на ДХЕА отслабва синтезът на тестостерон и естрогени, което води до влошаване на здравето и поява на дегенеративни възрастови промени в организма. Те могат да се забавят, ако се приема ДХЕА под формата на хранителна добавка. Ползите от такава терапия:

  • Забавяне процесите на стареене; подкрепа за имунната система, за функциите на нервната и сърдечно-съдовата система; подобряват се концентрацията и паметта; неутрализират се симптоми на половото стареене като кризи на менопаузата и възрастови кризи у мъжа; подобрява се сексуалната активност в напреднала възраст; оптимизира се устойчивостта на организма в стресови ситуации, при нервни и физически напрежения; редуцира се рискът от онкологични заболявания; укрепват костната система, зрението, подобрява се метаболизмът и липидната обмяна, издръжливостта и възстановяването на мускулната тъкан.

Как се приема

Препоръчителният прием е една таблетка дневно, с чаша вода, по време на хранене или непосредствено след това. Продължителността на приема се консултира с лекар и е съобразена с основната цел на терапията.

Възможни нежелани ефекти

Няма информация за проявени странични ефекти с негативни последици за здравето на пациента. При спазване на препоръчаните дневни дози не се очакват проблеми; възможни са известни смущения при продължителен прием и предозиране. Излишъкът на ДХЕА в организма при жени може да увеличи окосмяването, а при мъже да провокира нарастване на млечните жлези. Освен това са възможни проблеми с кожата заради увеличена продукция на мастните жлези, локални възпаления и акне, а също така раздразнителност и лесна умора.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Добавката е противопоказана при онкологични заболявания и предракови състояния.

Приемът е допустим при бременност и кърмене, но само по изрично лекарско назначение и под контрол.
Като рискова група, която е с ограничена употреба на добавката, се споменават пациенти със заболявания на надбъбречните жлези и щитовидната жлеза,.

Избягва се употребата от деца и подрастващи под 18 години освен в случаите, когато това трябва да стане с лечебна цел по лекарско назначение.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на ДХЕА с отрицателен ефект за пациента. Паралелният прием с всеки друг продукт, особено хормонални медикаменти, задължително се анализира предварително от специалист.

______________________________________________________________
Усреднена цена в аптеките – 12.55 лв за опаковка от 30 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *