Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Митове и факти за хроничната болка – Всяко страдание може да се отстрани!

Нищо не може да се направи с постоянната непрекъсната болка при възрастните хора, това е нормално явление. Съществува разпространеното мнение, че хората на преклонна възраст непрекъснато нещо ги боли. И затова те не опитват да се справят с тази болка, не предприемат нищо за нейното отстраняване. Освен това някои лекари също смятат така и не обръщат внимание на възрастните хора с оплаквания. Всякакъв вид болка може да се отстрани и да се предотврати повторното й появяване – независимо дали е при дете или при възрастен човек.

  • Реалност

Постоянните болки са неразривно свързани с депресията. Без съмнение телесната и душевната болка са плътно свързани една с друга и на много  места се преплитат. Болката на тялото може да говори за депресивно състояние и обратното – състоянието на депресия може да стане причина за болка. Често не е възможно да се каже къде възниква едното и къде завършва другото. И това е напълно обяснимо: и за едната, и за другата болка отговаря един и същи дял от мозъка.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *