ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Китайска гимнастика за лечение на болести, свързани с кръвообращението

Някои от най-сериозните заболявания са свързани с кръвообращението, и най-вече лошата циркулация на кръвта. Такива са почти всички сърдечно-съдови заболявания

кръвообращението
Лесна китайска гимнастика подобрява кръвообращението

Китайските лекари са убедени, че ако при човека всичко е наред с проходимостта на меридианните канали, тогава няма да има проблеми с кръвообращението и благополучието, като цяло.

Според източната медицина, на ръцете и краката имаме 6 канала на меридианите. Има и лесни упражнения, които ги „отварят“, коригират работата, лекуват вътрешните органи и подобряват кръвообращението.

Защо се уморяваме по-бързо, отколкото ни се иска?

Причината се крие в нарушаване на кръвообращението поради запушванe на меридианите. Жизнената ни енергия се движи по тези канали. Те преминават през цялото тяло – от главата до стъпалата.

Как може да се възвърне проходимостта на тези канали? Китайските лечители са убедени, че определени упражнения могат да се справят с това.

Метод на китайската медицина за превенция на заболявания, следствие от лошо кръвообращение

Преди да разберем кои са методите, нека уточним заболяванията на кръвоносната система, които най-често създават проблеми на хората.

Болестите, които могат да засегнат кръвоносната система, включват:

1. Атеросклероза.
2. Сърдечен удар.
3. Пролапс и регургитация на митралната клапа.
4. Митрална стеноза.
5. Ангина пекторис.
6. Аритмия и дисритмия.
7. Сърдечна исхемия.
8. Висок холестерол.
9. Сърдечна недостатъчност.
10. Високо кръвно налягане (хипертония).
11. Инсулт.
12. Периферна артериална оклузивна болест.
13. Венозна тромбоемболия.
14. Аневризми на аортата.

Макар някои от изброените заболявания да са животозастрашаващи, според китайската медицина именно лесните начини са в състояние да лекуват сериозните заболявания.

Когато човек прекарва дълго време в седнало положение, той има застой в меридианните канали.

Меридианни канали на ръцете

През всяка ръка минават 6 меридана. Те са свързани с органите на тялото по следния начин:

– палец – белодробен канал;
– показалец – дебело черво;
– среден пръст – перикарден канал;
– безименният пръст има връзка с три ключови канала/меридиана в нашето тяло;
– малкият пръст е свързан със сърцето.
– шестият меридиан минава през дланта;

Какво може да се направи, за да се активират тези канали? Има един лесен начин.

Упражнения за отваряне на меридианите в областта на ръцете

Упражнение номер 1. Ако имате проблеми със сърцето или шийните прешлени, можете да направите ето това движение. Изпънете ръце напред, сякаш държите нещо в шепите, или просто ги свийте в юмрук.

Започнете да въртите китките навътре 150 пъти и навън още 150 пъти. И така всеки ден. Ще почувствате облекчение в шийните прешлени и раменете няма да ви болят.

Ако не можете да завъртите китките, това показва, че има проблеми със сърцето. Колкото по-лесно въртите китките и колкото по-дълго издържате, толкова по-уверено може да кажете, че сте в добро здраве.

Упражнение номер 2. С пръстите на противоположната ръка направете десетина почуквания по вътрешната част, точно на свивката на лакътя. Ако чувствате болка, значи има проблеми със сърцето. В случай на сърдечни неизправности е полезно да изпълните това упражнение колкото често имате възможност.

Упражнение номер 3. Ако сте били в седнало положение дълго време и гърбът ви е изтръпнал, протегнете ръцете си напред и започнете да удряте един в друг гърбовете на дланите (все едно ръкопляскате, но с опакото на ръката). Гърбът на дланите има връзка с гърба. Това упражнение ще донесе облекчение на гърба. Препоръчва се да пляскате поне 300 пъти на ден (може да разделите упражнението на няколко сесии).

Меридианни канали на краката

На краката също има 6 канала, които преминават през 5-те пръста.

От външната страна на крака има 3 канала. Каналът на жлъчния мехур е в средната линия на крака, стомахът е отпред, а пикочният мехур е отзад.
На вътрешната повърхност на бедрото също има 3 канала. В центъра е черният дроб, отпред – далакът, по-близо до задната повърхност – бъбреците.

Упражнение за отваряне на меридианите, които минават през краката

Заемете седнало положение и повдигнете леко краката. Завъртете глезените първо наляво, а след това надясно 150 пъти. Ако не сте в състояние да направите това, съответно имате проблеми с мобилността на краката или с някои от органите, изброени по-горе.

Полезно е да правите упражнението веднага след събуждане, докато сте в леглото. По този начин ще подобрите циркулацията в краката.

Ако изпълните тези упражнения, вашите 12 канала/меридиани ще станат по-проходими. Възможно е да има по-интензивно потене по времето, когато ги изпълнявате, но това е нормално.

И още: ако достатъчно дълго време правите гимнастиката, която ви предложихме в тази статия, резултатът ще ви изненада приятно.

Изглед на опаковката на продукта B17 Комплекс

 

Източник: clinica-dd.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *