ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ФЕНИСТИЛ / FENISTIL

Съдържа диметинденов малеат, бензалкониев хлорид, динатриев едетат, карбомер, пропиленгликол, натриев хидроксид, вода

Предназначение

ФЕНИСТИЛ гел е медикамент за локално външно приложение. Облекчава сърбежа по кожата благодарение на активната си антихистаминова съставка диметинденов малеат. Препоръчва се за симптоматично лечение при раздразнения, свързани с алергични реакции – зачервяване с пруритус, обриви и уртикария; облекчава след ухапване от насекоми и предпазва от образуване на локални отоци и разраняване. Ускорява епителната регенерация при слънчеви и други повърхностни изгаряния на кожата. Обезболява третираната зона.
Полагането на гела овладява симптомите на раздразнението в рамките на минути.

Как се прилага

Малки дози от гела се полагат върху проблемната зона и се втриват леко; процедурата може да се изпълнява два до четири пъти дневно. Медикаментът се нанася върху чиста и подсушена кожа.

Обикновено третирането с ФЕНИСТИЛ гел в рамките на седмица дава очакваните резултати. Необходима е консултация със специалист, ако лечението трябва да продължи повече от седем дни.

Вероятността от предозиране е малко вероятна. По-важно е да се внимава гелът да не попада в очите или в устата.

При случайно поглъщане е необходима медицинска намеса.

Възможни нежелани ефекти

Страничните ефекти при лечение с ФЕНИСТИЛ са сравнително редки, но е възможно да се проявят смущения като парене, усилване на сърбежа, активиране на обрива или поява на уртикарии при алергична реакция. Препоръчва се консултация със специалист.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ФЕНИСТИЛ гел не се прилага при алергична реакция към активната съставка или към друг компонент на медикамента.

Продуктът не се препоръчва при твърде интензивен или обширен обрив, гнойно възпаление на кожата или кожа с наранена цялост.

Не се прилага върху големи участъци на кожата при кърмачета и малки деца.

Ограничена употреба при бременност и кърмене след консултация със специалист. При кърмене се избягва полагане върху гърдите/ зърната.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на ФЕНИСТИЛ гел, които причиняват негативни за здравето на пациента последици. Въпреки това пациентът следва да се консултира с линия лекар за безопасното прилагане на гела, ако вече използва друг медикамент за външно или вътрешно приложение.

  • Серията ФЕНИСТИЛ е представена също от противоалергични капки, таблетки, капсули и сироп.

_______________________________________________________________________

Усреднена цена в аптеките – 13.00 лв за туба от 50 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *