ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

При кои заболявания помага вегетарианската диета?

Какви са ползите от вегетарианската диета?

Вегетарианството означава доброволно въздържание от ядене на месо. Вегетарианците се въздържат от ядене на месо по различни причини, включително религиозни, здравословни и етични.

Лакто-ово вегетарианците допълват диетата си с млечни продукти („лакто“) и яйца („ово“). Веганите не ядат никакви продукти, получени от животни.

Какви са ползите от вегетарианството?

Вегетарианството се препоръчва като диетична терапия за различни състояния, включително за сърдечни болести, висок холестерол, диабет от тип 2 и сърдечни удари. То е основна хранителна терапия в алтернативното лечение на рака.

Също така помага при пациенти, страдащи от затлъстяване, остеопороза, артрит, алергии, астма, болести, дължащи се на околната среда, високо кръвно налягане, подагра, камъни в жлъчния мехур, хемороиди, камъни в бъбреците, язви, колити, предменструален синдром, тревожност и депресия.

вегетарианската диета
Какви са ползите от вегетарианството?

Вегетарианството е евтина и лесно приложима превантивна практика. След дългосрочно изследване специалистите стигат до извода, че този режим помага за по-ниско кръвно налягане, намален процент на сърдечно-съдови заболявания и сърдечни удари, диабет от тип II и на рак на дебелото черво и простатата, както и ниски нива на холестерол.

Въпреки че е възможно да се напълнее при вегетарианска диета, повечето хора губят тегло, особено през първите няколко месеца; и повечето вегетарианци имат по-ниски индекси на телесните показатели (важен диагностичен критерий при затлъстяването) в сравнение с останалите.

Няколко изследвания, проведени в Германия и Австрия, обявяват, че вегетарианският режим се оказва ефективен за понижаването на риска от ревматоиден артрит, остеопороза, болести на бъбреците, камъни в жлъчния мехур, дивертикулит и деменция, както и на сърдечни пристъпи, инсулти и диабет. В допълнение към намаляването на риска от хронични дегенеративни заболявания може да помогне и при запек и дисменорея (болезнен менструален цикъл).

Източник:woman.ru,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *