ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

За какви заболявания сигнализира сухата и сърбяща кожата на лактите?

Раздразнената кожа на лактите може да сочи към по-сериозни заболявания.

суха кожа на лактите
Източник: fishki.net

Лактите са специфична зона на кожата, защото са постянно изложени на външната среда и всекидневно са под натиск при облягания и подпирания на различни повърхности. Вследствие на тези фактори, те често сърбят или се зачервяват. Важно е при появата на сърбеж или обриви, да не чешете с нокти, защото това може да влоши състоянието. Препоръчително е, ако забележите дълготрайни сърбежи или промяна в кожата на лактите си, да се консултрате с дерматолог.

Най-често причината за раздразнението е докосване до повърхност, използване на сапун или душ гел, който изсушава кожата или просто начина, по които държите лактите си върху бюрото. В някои случаи обаче е възможно раздразнената и суха кожа да алармира за по-сериозни заболявания.

 

Проблеми с щитовидната жлеза

Ако забележите загрубяване и потъмняване на кожата на лактите и кремовете за омекотяване и избелване не помагат, е добре да посетите ендокринолог. Промяната може да се дължи на хипотиреоидизъм (понижена функция на щитовидната жлеза). Това заболяване влияе върху метаболизма и забавя създаването на нови кожни клетки, което дава своето отражение върху кожата на лактите. 

Захарен диабет

Диабетът уврежда много органи, един от които е кожата. Повишените нива на кръвна захар са причина за дехидратация. Това често води до изсушаване на кожата и лоша циркулация, която е причина за забавяне на функцията на потните жлези. Ако дълготрайно имате силно изсушена кожа на лактите и нищо не помага, най-добре се консултирайте със специалист.

Псориазис

Тази болест най-често засяга коленете и лактите. Избледняването на кожата и покриването й с люспи и обриви може да сочи към псориазис – заболяване, което е изключително трудно за лечение. При наличието на подобни симптоми чесането е непрепоръчително.

Липса на витамини / Анемия

Сухата кожа може и да е признак на липса на витамини и минерали. Изтъняването и изсъхването на епидермиса може да се дължи на дефицит на витамини A и E. Подобен проблем се наблюдава и при хората с анемия. Ако кремът за кожа не помага е препоръчително да се посъветвате с лекар.

Източници: fakti.bg; arsmedica.bg; zajenata.bg

Изглед на опаковката на продукта Ин дерма, In Derma
Имате псориазис или друг кожен проблем? Новият лосион „Ин дерма” е подходящото решение!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *