Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АГЛАНДИН КОМП / AGLANDIN COMP

Съдържа дутастерид, тамсулозинов хидрохлорид, жълт, червен и черен железен оксид, титанов диоксид, желатин, кополимер на метакрилова киселина – етилакрилат 1:1, микрокристална целулоза, дибутил себацетат, полисорбат 80, силициев колоиден хидрат, калциев стеара, мастила

Предназначение

АГЛАНДИН КОМП е медикамент за лечение на доброкачествена хиперплазия на простатата. Съдържа две активни съставки – дутастерид и тамсулозинов хидрохлорид. Приемът осигурява намаляване на увеличената простатна жлеза, нормализация на уринирането и елиминиране на необходимостта от оперативна интервенция. Редуцира се и рискът от възпаления и остро задържане на урина, често ходене до тоалетна, вяла струя и пр.

Как се приема

АГЛАНДИН КОМП се приема по лекарска препоръка. Обикновено препоръчителната доза е една капсула дневно. Взема се половин час след хранене, с вода; не трябва да се разтваря или сдъвква. Задължително е този прием да е след едно и също хранене, например по обяд или вечер. Продължителността на режима се определя от лекуващия в зависимост от повлияването.

Ако е пропуснат прием, лекарството се взема на другия ден, без да се увеличава обичайната доза. При предозиране трябва веднага да се направи медицинска консултация.

Възможни нежелани ефекти

Възможно е приемът на АГЛАНДИН КОМП да причини алергични реакции като зачервяване, сърбеж и обриви, уртикарии, оток на устните, гърлото и лицето, оток на крайниците. При подобни симптоми е задължително да се потърси медицинска помощ.

В някои случаи кожните смущения са сериозни, с генерализиран обрив, мехури, лющене и разраняване на кожата; необходима е спешна медицинска намеса.

Сред коментираните смущения са още замайване и световъртеж, припадъци, еректилна дисфункция и отслабване на либидото.

В по-редки случаи пациенти се оплакват от симптоми на сърдечна недостатъчност, оток на глезените, сърцебиене, понижено кръвно налягане; гадене и повръщане, запек или диария, главоболие, запушен нос, загуба на окосмяването или интензивно окосмяване.

Има данни и за единични прояви на ангиоедем и отпадналост; задух, продължителна ерекция, болезнено подуване на тестисите, депресия.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Този медикамент не може да се използва при алергия към някоя от съставките.

Не се прилага за лечение на жени, деца и подрастващи. Тези категории пациенти не бива да допускат трансдермален контакт с медикамента. При сексуален контакт на бременна жена с мъж, който приема препарата, се изключва попадане на семенна течност в женския организъм: това създава риск за правилното развитие на бебето от мъжки пол.

Под стриктен контрол като рискови са пациентите с чернодробни или бъбречни заболявания.

Взаимодействие с други медикаменти

АГЛАНДИН КОМП не се взема едновременно с други алфа-блокери за високо кръвно или хиперплазия на простатата. Избягва се съвместяването с противогъбични от рода на кетоконазол или итраконазол.

Паралелният прием с други лекарства може да промени терапевтичните ефекти или да предизвика интензивна проява на странични ефекти. Да се внимава при едновременно прилагане на това лекарство с продукти за постигане и поддържане на ерекция; лекарства за високо кръвно, за ХИВ-позитивни, антидепресанти, продукти за стомашна язва, варфарин, диклофенак, някои антибиотици.

_______
Усреднена цена в аптеките – 35 лв за опаковка от 30 капсули

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *