Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

6 билки и рецепти за сваляне на кръвното

Тези лесни за намиране билки и подправки са много ефективни за сваляне на високото кръвно налягане

чесън
Чесънът разширява кръвоносните съдове и понижава кръвното налягане

При по-леките форми на хипертония, често може да се използват билки и растения, познати от народната медицина, вместо скъпите и вредни лекарствени продукти. За по-висока ефективност, те могат да се съчетаят с други билки, които действат благоприятно на сърденчно-съдовата и нервната система (маточина, мента, корени от валериана, листа от бреза и други).

1. Здравец

За извличане на лечебните свойства се използват листата и коренището. Здравецът значително понижава и двете граници на кръвното налягане и действа благоприятно на нервната система.

Рецепта:
1 с.л. нарязани коренища от здравец се накисват в 200 мл. вода за 8 часа. Получената смес се прецежда и се разделя на 3, пие се по 3 пъти дневно преди хранене. Препоръчително е да се приема 20 последователни дни, след което да се направи 10 дневна почивка.

2. Чесън

Луковицата на чесъна е богата на етерично масло, благодарение на което има силни хипотензивни качества. Консумацията на чесън забавя сърдечния ритъм и разширява кръвоносните съдове. За хора страдащи от хипертония се препоръчва да изяждат по 2-3 скилидки на ден.

3. Бял имел

Листата и клонките на растението имат мощно хипотензивно действие и силно се препоръчват за хора, при които хипертонията е придружена от атеросклероза. Белият имел помага значително за премахване на неприятните усещания като силно сърцебиене, главобол и виене на свят.

Рецепта:
За извличане на ползите от имела е нужно да се направи настойка. 1 ч.л. ситно нарязани листа и клонки се накисват в 200 мл. вода за 8 часа. Получената отвара се пие на малки глътки в продължение на 1 ден. Изключително важно е да не се превишава тази доза, защото може да причини натравяне.

4. Зимзелен

Листата на растението съдържат изключително много алкалоиди и витамини, на които се дължат хипотензивните му свойства.

Рецепта:
1 с.л. нарязани листа от зимзелен се оставят да поврат за 2 минути в чаша вода. След като водата изстине се прецежда и се пие на 3 пъти за един ден.

5. Дяволска уста

От дяволската уста се използва цъвтящата част на растението. То действа силно успокояващо, понижава артериалното налягане и забавя сърдечната честота. Извлека от нея се използва при неврози и сърдечни заболявания.

Рецепта:
2 ч.л. нарязана дрога се оставят да киснат във 1 чаша вода за 8 часа. Отварата е доза за 1 ден и се пие наведнъж.

6. Планинска чубрица

Планинската чубрица е широко използвано средство във фитотерапията за подпомагане при сърдечно-съдови заболявания, високо кръвно и проблеми с храносмилането. За извличането на лечебните ползи се използва само надземната част на растението и цветовете.

Рецепта:
3 ч.л. фино нарязана билка се запарват с 2 чаши вряща вода. Дозата е достатъчна за 1 ден.

Източник: www.jenatadnes.com

магнитна гривна
Магнитна гривна против високо кръвно

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *