ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ДЕРМОВАТ / DERMOVATE

Съдържа клобетазол пропионат, пропиленгликол, сорбитан сесквиолеат, мек бял парафин

Предназначение

ДЕРМОВАТ е стероидно средство за локално външно приложение; предлага се под формата на унгвент и крем. Препоръчва се като решение на кожни проблеми, свързани със зачервяване, раздразнение и оток.

Унгвентът ДЕРМОВАТ може да бъде назначен при екземи, псориазис, лихен планус, лупус еритематодес. Често се използва при пациенти, които не са получили подобрение при терапия с кортикостероиди – включително деца над едногодишна възраст с дерматити.

Как се приема

ДЕРМОВАТ се полага един или два пъти дневно в проблемните зони; използва се минималното количество, което може да ги покрие с тънък филм чрез внимателно втриване. Продължителността на апликациите зависи от заболяването и от начина, по който организмът реагира на продукта. Лекуващият може да препоръча и поддържаща терапия след овладяването на проблема – веднъж дневно, два пъти седмицата обработка на застрашени от рецидив участъци от кожата.

Ако пациентът пропусне процедура, той може да извърши обработката при първа възможност, без да използва по-голямо от обичайното количество. При предозиране или при случайно поглъщане на продукта излишното количество се отстранява или устата се изплаква обилно с вода; препоръчителна е медицинска консултация.

Възможни нежелани ефекти

Прилагането на ДЕРМОВАТ може да причини сърбеж, парене или болка. В някои случаи последица от терапията може да стане изтъняването на кожата, поява на стрии, поява на видими кръвоносни съдове на повърхността.

Ако медикаментът се използва твърде дълго или във високи дози, под превръзка, последиците могат да са увеличаване на теглото и затлъстяване, оформяне на луновидно лице, изсъхване и набръчкване на кожата, променена пигментация, поява на необичайно окосмяване, косопад.

Има редки случаи с изразени алергични реакции – дискомфорт и сърбеж, подуване и зачервяване в мястото на прилагане; инфектиране, акне, при псориазис – усложняване на симптоматиката с гноен обрив.

За пациенти деца при продължително лечение има потенциален риск от забавяне на растежа и развитието.

Макар и много рядко, могат да се развият странични ефекти от типа на хипертонични кризи, катаракта и глаукома, повишена захар в кръвта и урината, понижаване на кортизола в кръвта, остеопороза. Предвид потенциалните опасности лекуващият назначава периодични изследвания на определени кръвни показатели.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ДЕРМОВАТ не се прилага при алергия към някой от компонентите на продукта.

Медикаментът е противопоказан при деца под една година; ако кожата е инфектирана или с акне; при розацея, сърбяща кожа, обриви в интимната зона и около устата.

Обработеното с медикамента място може да се покрива с превръзка само по лекарско назначение.
Медикаментът трябва да постигне подобрение в рамките на две седмици – до месец. Ако това не се случи, лечението трябва да се преосмисли.

При бременност и кърмене продуктът би могъл да се използва само след консултация с лекар. Кърмещите жени не бива да полагат продукта върху гърдите си заради риска бебето да погълне част от него.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелното прилагане на ДЕРМОВАТ с други медикаменти може да промени въздействието им или да провокира интензивна проява на странични ефекти. Това се случва например при комбиниране с итраконазол или ритонавир. За да се избегнат усложнения, пациентът следва да предупреди лекуващия за всеки медикамент, който се е налагало да взема или следва да продължи с приема му заедно с ДЕРМОВАТ.

________
Усреднена цена в аптеките – 3.00 лв за опаковка от 25 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *