ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ДОКСИУМ / DOXIUM

Съдържа калциев добезилат, магнезиев стеарат, царевично нишесте, жълт железен оксид, титанов диоксид, индиготин, желатин

Предназначение

ДОКСИУМ се препоръчва при увреждания на малки кръвоносни съдове, причиняващи влошено кръвоснабдяване: най-често при диабетна ретинопатия; при изразена хронична венозна недостатъчност – с отоци, болка и тежест в краката, парестезии, сърбеж и крампи. Като част от комплексна терапия при повърхностен тромбофлебит, хемороиди, при микроциркулаторни нарушения във вени и артерии.

Как се приема

Капсулите ДОКСИУМ се приемат по лекарско назначение – поглъщат се цели, с вода, по време на хранене или непосредствено след това. Обикновено препоръката е за една или две капсули дневно за няколко седмици; в някои случаи приемът може да бъде удължен до месеци.

Пациенти с бъбречни или чернодробни проблеми обикновено приемат минималната ефективна доза от една капсула дневно.

Ако е пропуснат прием, поредната капсула се взема в следващия планиран час; не трябва да се търси компенсация чрез двойна доза. Няма данни за странични ефекти с негативни последици след предозиране; въпреки това приемът на по-високи от определените дози не се допуска.

Приемът на продукта не трябва да се прекратява преждевременно и самоволно, тъй като се компрометира постигнатото в оздравителния процес.

Възможни нежелани ефекти

Чести смущения след прием на ДОКСИУМ за гадене и повръщане, болки в корема, диария, повишена температура, болки в мускулите и/или ставите, чернодробни смущения – устяновяват се при кръвни изследвания.

По-редки оплаквания са усещането на слабост, треска, алергични реакции – обриви, оток на гърлото и лицето, дихателни затруднения.

Само в много редки случаи е възможно да се развият анафилактични реакции или срив на белите кръвни клетки с отслабване на имунитета. Има данни и за други смущения в кръвни показатели като левкопения или неутропения. В повечето случаи страничните ефекти се прекратяват след спирането на лечението с ДОКСИУМ.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ДОКСИУМ не се употребява при алергия към някоя от съставките на медикамента.
Приемът на капсулите трябва да се прекрати и незабавно да се потърси помощ, ако се развият симптоми на агранулоцитоза като болки в гърлото, тонзилит, възпаление в интимната зона и ануса, повишена температура.

Пациенти в риск се консултират предварително за възможното безопасно лечение с ДОКСИУМ. Такива са хора с бъбречни заболявания, включително на диализа; диагностицирани с гастрит или язва на стомаха и дванадесетопръстника; с диабетна ретинопатия; ако им предстоят тестове с кръвни проби.

Медикаментът не е подходящ за лечение на деца и подрастващи.

Избягва се при бременност и кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

С приема на ДОКСИУМ трябва да се внимава, ако в същото време пациентът е на терапия с калций съдържащи продукти.

Липсва информация за лекарствени взаимодействия на ДОКСИУМ, които са предизвикали ответни реакции с негативен характер у потребителите.

Усреднена цена в аптеките – 13.50 лв за 30 капсули по 500 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “ДОКСИУМ / DOXIUM

  1. Дора Попова каза:

    Приемам Доксиум 500 вече 7 дена,но през нощта уринирам често,по-точно имам позиви,а количеството на урината е малко.Да продължавам ли да го пия?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *