Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо трябва да отслабнете преди операция?

Има случаи, в които операцията не се извършва по спешност. Тя е планувана и това дава време на човека да се подготви за нея


Именно в такива случаи отслабването може да спаси живот.

Защо е добре човек да отслабне преди операция? С колко килограма? При кои операции е препоръчително да се свалят няколко сантиметра от талията? На тези и други въпроси ще отговорим в днешната статия. Заедно с отговорите ще имате възможността да разберете каква супа ядат хирурзите, за да отслабнат. Факт е, че хирурзи с наднормено тегло почти няма.

5 причини да отслабнете преди операция

Дори скромната загуба на тегло преди подмяната на става, или при каквато и да е операция на крака, ще е от полза. Ето някои факти за загубата на тегло и причини да се обмисли и приложи такова действие, преди да се направи операция.

Д-р Каролин Андрю

Д-р Каролин Андрю е специалист по медицинско управление на теглото, сертифициран лекар по вътрешна медицина и медицина на затлъстяването. Тя обяснява защо трябва да се отслабне преди операция. В своята практика д-р Андрю използва както диетични, така и поведенчески интервенции, заедно с лекарства за отслабване. По този начин тя помага на пациентите да поддържат теглото в здравословни граници.

1. Дори загубата на само 5 до 10% от общото телесно тегло може значително да подобри резултатите и да намали периоперативния риск (периоперативен – това е периодът, обхващащ времето преди, по време и непосрествено след хирургичната операция).

Няколко бързи факта, доказани от науката. Загубата на тегло от 5% може да намали шанса да развиете диабет тип 2 и значително да снижи нивата на холестерола.

Д-р Каролин Андрю споделя следното: „Много от моите пациенти споделят, че настроението им се е подобрило значително, дори и след минимална загуба на тегло, като например 5 килограма.“

2. Наличието на излишно тегло преди ортопедична хирургия увеличава риска от усложнения, включително инфекция на раната, ставна инфекция , дислокация на ставата и необходимост от ревизионна хирургия. Съществува и по-висок риск да се появи проблем с анестезията, ако сте с повишено тегло. Отслабването преди операцията дава най-добрия шанс за успех по време и след процедурата.

3. Спортът е важен поради множеството здравословни ползи, които има

Той може да помогне при загуба на тегло, но ако не сте в състояние да спортувате, поради артрит или някакво друго заболяване, пак може да отслабнете. Плануването и прилагането на други промени в начина на живот, или медицински контролирана програма за отслабване, също могат да бъдат полезни.

4. Не е въпрос на силна воля. Когато някой се опитва да отслабне, тялото започва да се бори – нивата на хормоните се променят, което води след себе си усещане за глад и забавя метаболизма. Това са някои от причините повечето диети да не работят. Можем да смекчим устойчивостта на организма към загуба на тегло с определени стратегии. Една от най-добрите е да се изключват вредните храни една по една, бавно и постепенно да се намалява размера на порцията.

Супа с целина топи мазнини

Супа за гладните дни

От десетилетия сред болничния персонал по цял свят се предава една рецепта за суша. За нея се твърди, че е ползвана и е препоръчана от хирурзи. Те са разработили рецепта, за да може пациентите им да отслабнат преди операцията. Понася се добре и това позволява така наречените гладни дни да са повече от един.

Супата с целина няма противопоказания или някакви ограничения, всеки може да я включи в своя хранителен план.

При редовна употреба целината има възстановяващ, анти-стареещ и дори прочистващ ефект.

За по-добър ефект и по-бързо отслабване

Супата с целина може да се приема в продължение на 1 седмица, стига да не ви омръзне. През тези дни можете да ядете плодове (с изключение на грозде и банани) и зеленчуци (с изключение на картофи).

Пийте неограничени количества минерална вода, зелен чай или кафе без захар. Важно условие е да изяждате по две порции супа всеки ден.

Необходими съставки:

– стрък целина;
– зеле;
– броколи;
– лук;
– пресни или консервирани домати;
– сладък зелен пипер;
– моркови.

От изброените зеленчуци може да изберете пропорция, която ще ви е вкусна. Има само няколко условия:

– Супата се вари без мазнина и без сол.
– Подправя се със свежи, зелени подправки като магданоз, босилек, копър и т.н.
– Добавя се малко куркума и черен пипер.

Приготвянето на супата е като класическа зеленчукова супа. Позволено е да се пасира, но не бива да се приема само в смлян вид.

Източник: www.hss.edu

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *