ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ПСИЛО-БАЛСАМ / PSILO-BALSAM

Съдържа дифенхидраминов хидрохлорид, цетилпиридиниев хлорид, макрогол-6-глицерол каприлокапрат, полиакрилова киселина, трометамол, вода

Предназначение

ПСИЛО-БАЛСАМ е лекарствен продукт – гел с противоалергично действие. Препоръчва се като средство за симптоматична терапия след слънчеви изгаряния, ухапвания от насекоми, алергични обриви, уртикария, сърбеж, екзема, варицела.

Как се приема

Продуктът е за локално външно приложение. Подходящ е за деца над двегодишна възраст и за възрастни.

Гелът се полага върху измита и подсушена кожа до 3-4 пъти дневно. Разнася се върху проблемната зона до образуване на тънък филм; попива бързо, без да оставя следи. Продуктът не трябва да попада в очите или да се поглъща Продължителността на употребата се консултира с дерматолог.

Ако е пропусната апликация, ПСИЛО-БАЛСАМ се полага върху кожата при първа възможност. Странични ефекти могат да се проявят при продължителна употреба върху големи зони от кожата.

Възможни нежелани ефекти

Полагането на този гел може да причини раздразнения поради свръхчувствителност: зачервяване и сърбеж, контактен дерматит, екземи. При лечение с продукта могат да се проявят симптоми на фоточувствителност.

При появата на някой от споменатите признаци полагането на гела се прекратява; трябва да се потърси медицинска намеса.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ПСИЛО-БАЛСАМ не може да се използва при данни за алергични реакции към някоя от съставките.
Гелът не се препоръчва за обработка на обширни зони от кожата.

Не трябва да се полага върху наранена кожа или върху зони с гнойно възпаление.

За да се избегне предозиране, ПСИЛО-БАЛСАМ не се използва едновременно с продукти, съдържащи дифенхидраминов хидрохлорид. Предупреждението засяга и случаите, когато пациентът приема перорално медикамент с тази съставки.

Не се използва за лечение на деца на възраст под две години.

Не трябва да се назначава на бременни жени или кърмачки заради липса на достатъчно данни за въздействията на медикамента в групата.

Взаимодействие с други медикаменти

ПСИЛО-БАЛСАМ не влиза в лекарствени взаимодействия с други продукти, приемани перорално или като локални средства. Въпреки това лекуващият следва да бъде информиран за всички медикаменти, които пациентът е приемал или ще приема по време на лечението си с коментирания гел.

____
Усреднена цена в аптеките – 9.00 лв за опаковка от 20 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *