ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да се справим с увисналата кожа?

Увисналата кожа често причинява развитието на комплекси при много жени. Тя е бледа, с разширени пори, гънки и дълбоки бръчки, видими на повърхността

увисналата кожа
Стегнете увисналата кожа с тези 8 полезни съвета и домашни маски

За да се справите с увисналата кожа се препоръчва редовно да проверявате състоянието на кожата, за да се елиминира провисването ѝ още начален етап. Преди това можете да проведете един най-обикновен тест – хванете кожата с пръсти и издърпайте малко, след което я освободете и ако тя бавно се върне в първоначалното си състояние, тогава е време да включите алармата.

Причини за поява на увисналата кожа

Тя може да се появи не само заради промени, свързани с възрастта. Този проблем възниква и поради често къпане с гореща вода, например. Високите температури допринасят за разширяване на порите, елиминиране на подкожните мазнини и намаляване тонуса на кожата. Също така, кожата може да стане увиснала поради недохранване, ако често ядете тежки храни, сладкиши, кафе и захар. И най-вече – ако пушите!

Преди да започнете борбата за подмладяване и красота на кожата, би било хубаво да разберете защо тя изсъхва и увисва. За това има няколко обяснения.

– Намален синтез и активно разрушаване на колагеновите и еластиновите влакна в дермата.

– Забавена работата на фибробластите, основните клетки на дермата, отговорни за синтеза на протеини и хиалуронова киселина.

– Естествен спад през годините на хиалуроновата киселина в тъканите.

– Вредното въздействие на UV лъчението, допринасящо за унищожаването на протеините и хиалуроновата киселина.

– Отрицателно въздействие на околната среда.

– Липса на сън.

– Стрес.

– Строги диети и драматична загуба на тегло.

Независимо какво е причинило увисването на кожата, има няколко начина за подобряване на нейното състояние.

Как да увеличите еластичността на кожата?

1. Балансирана диета

Външният ни вид директно зависи от това какво ядем. За да изглеждате привлекателно на всяка възраст, се препоръчва да ядете повече антиоксиданти, намиращи се в червените и сладките картофи, боб, пресни зеленчуци, плодове и най-вече горски плодове. Полезно е също да включвате говеждо, пилешко и млечни продукти с високо съдържание на протеини. За овлажняване на кожата се препоръчва използването на продукти, съдържащи омега-3 мастни киселини.

2. Пийте много вода

Това не се отнася за чай и други напитки, а за чиста вода. Колкото по-малко вода пиете, толкова по-бързо остарявате, защото клетките на тялото ви не се подновяват, не се почистват от токсини и отрови, и бързо губят влага.

3. Специални упражнения

За да поддържате оптимален тонус на кожата, не е необходимо редовно да посещавате фитнес залата. Упражненията могат да се изпълняват и у дома. Има много видове гимнастика, която помага да се направи кожата еластична и свежа.

4. Бани със сол

Такива бани подмладяват не само кожата, но и цялото тяло. Полезно е да добавите не само сол, но и етерични масла в топлата вода. Баните се препоръчват за употреба на курсове – десет процедури през ден, след това почивка един месец. Продължителността на банята е средно петнадесет минути. По време на процеса на къпане е необходимо да се търкат бедрата, задните части, ръцете и краката с твърда гъба, за да се подобри кръвообращението. Солената баня е незадължителна, но ефективна процедура.

Балансираната диета подмладява кожата

5. Качествена козметика

За да поддържате кожата опъната, изберете кремове, съдържащи хиалуронова киселина, ретинол и витамини. Такива средства имат изглаждащ ефект. Различни маски на базата на естествени съставки също са полезни. Ако има проблеми с кожата на лицето, трябва да обърнете внимание на професионален лифтинг крем. За да изберете най-добрите продукти за конкретния случай, е по-добре да се консултирате с козметолог или дерматолог.

В идеалния случай такъв продукт трябва да бъде многофункционален и да съдържа ето такива компоненти:

– за повишаване на тонуса и еластичността;

– за възстановяване на вътрешните ресурси;

– за подхранване на кожата.

Потърсете следните вещества в състава на кремовете:

– Хидроизолационни фиксатори. Хиалуроновата киселина, натриевият хиалуронат, аминокиселините, екстракти от лайка, овес, царевица и други служат за овлажняване и задържане на влага в дермата.

– Естествените захари (рамноза) допринасят за синтеза на колаген и еластин, както и ускоряват регенерацията на кожните клетки.

– Витамин А (ретинол) изравнява тонуса на кожата, стимулира регенерацията на клетките.

– Витамин С активно възстановява структурните протеини на кожата.

– Пептидите решават няколко проблема наведнъж, започвайки с активиране синтеза на колаген и еластин и завършвайки с „ремонта“ на колагеновите влакна.

– Натуралните масла са отговорни за омекотяване и подхранване на кожата, нейната еластичност и мекота.

– Слънцезащитните филтри предпазват от ултравиолетово лъчение и предотвратяват стареенето.

– Избелващите компоненти (киселини, цитрусови екстракти) се борят с пигментацията – изсветляват съществуващите петна и предотвратяват появата на нови.

– Проксилан – увеличава плътността и еластичността на кожата.

6. Масаж

Това е едно от най-ефективните средства в борбата срещу провисването. Масажът ви позволява да нормализирате кръвообращението, да укрепите мускулите, да увеличите еластичността на кожата. Най-добрият ефект може да се постигне, ако комбинирате масаж с ароматерапия.

7. Фейсаеробика и лесни всекидневни упражнения, които може да направите у дома

Както вече стана ясно, най-доброто нещо, което може да направите срещу увисналата кожа е да започнете да спортувате. Това се отнася не само за тялото, но и за лицето: вероятно вече сте чували за популярния метод, наречен фейсаеробика (face-aerobics, face-fitness). Можете да намерите подробни видео уроци в YouTube.

Междувременно, ето и няколко упражнения, с които може да започнете:

– Почистете лицето, нанесете няколко капки масло върху него, за да не разтегнете кожата. Седнете пред огледалото.

– Фиксирайте бузите с длани и се опитайте да се усмихнете или от дясната, или от лявата страна. Повторете 6 пъти.

– Отпуснете лицето, след което стегнете бузите и брадичката с двете длани. Постарайте се да обхванете и долната челюст. Започнете да правите гримаси, като в същото време здраво, но без силен натиск държите бузите. Повторете 7-10 пъти.

8. Използвайте само естествени компоненти за вашите домашни маски

Ще помогне маска от бяла и синя глина, която едновременно се нанася върху лицето. Глината се разрежда с вода, до получаване на каша и към нея се добавят няколко капки масло от шипка или арганово масло.

Важно е да не оставяте маската да стои дълго върху лицето и да я отмиете добре. След почистващата процедура се прилагат кремове, с добавяне на етерични масла с ефект на изгаряне на мазнини.

И още една маска: смесете равни количества ябълков сок и сок от пъпеш. Нанасяйте с леки масажни движения, като увеличавате натиска върху особено отпуснатите места. Повторете два пъти седмично и резултатът ще ви изненада приятно.

Може би най-лошото, което можем да кажем за кожата е: „Тя е отпусната.“ Затова изберете един или повече от предложените начини за борба с увисналата кожа и действайте! Редовната грижа ви позволява да получите невероятен резултат.

Източник: skin.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Как да се справим с увисналата кожа?

  1. Мария каза:

    Аз искам ефикасен крем за над очите понеже имам кожа която ме дразни.за.стягане на кожата ми трябва крем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *