Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

МОТИЛИУМ / MOTILIUM

Съдържа домперидон, лактоза монохидрат, царевично нишесте, микрокристална целулоза, картофено нишесте, поливидон, магнезиев стеарат, хидрогенирано растително масло, натриев лаурил сулфат, хипромелоза

Предназначение

МОТИЛИУМ помага да се овладяват пристъпите на гадене и повръщане. Лекарственият продукт е предназначен за възрастни, както и за деца и подрастващи над 12 години и с тегло над 35 кг.

Как се приема

Таблетките МОТИЛИУМ се приемат преди хранене. Продължителността на лечението е 3-4 до 7 дни, в зависимост от повлияването.

Таблетките се гълтат цели, с вода, до три пъти по една дневно. Максималната дневна доза е 3 таблетки.
При пропуснат прием обикновено се изчаква времето за следващия; взема се само една таблетка, не следва удвояване с цел компенсиране на пропуснатото.

Приемът на по-високи от обичайните дози може да причини отклонения в сърдечната дейност; необходима е консултация с лекар.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на МОТИЛИУМ се прекратява веднага и се търси медицинска помощ, ако се проявят симптоми от рода на неволеви движения на крайниците и лицето, тремор, мускулни спазми и скованост. Възможни са алергични реакции – обриви, затруднено дишане; смущения на сърдечната дейност като ритъмни отклонения, особено при пациенти в напреднала възраст. Регистрирани са и случаи на слабост и припадъци.

Най-често пациенти съобщават за пресъхване на устата; в по-редки случаи – нервност и тревожност, главоболие, сънливост, отслабване на либидото, диария, замайване и отпадналост, патологична лактация, сърбежи и обриви.

Има данни и за разстройство на месечния цикъл, необичайни движения на очните ябълки, синдром на неспокойните крака, уголемяване на гърдите при мъже, отклонения в някои стойности на кръвната картина.

Кога НЕ БИВА да се употребява

МОТИЛИУМ не се прилага, ако пациентът има алергия към някоя от съставките му.

Медикаментът е противопоказан при вътрешни кръвоизливи, разпознаваеми по черни изпражнения и болки в корема; при блокирани и перфорирани черва; при тумор на хипофизата; при чернодробни заболявания; при смущения в сърдечните функции; при нарушени стойности на магнезий и калий в кръвта.

Безопасното прилагане на медикамента при заболявания на черния дроб и бъбреците е допустимо след предварителна оценка на риска от страна на лекуващия.

Не се назначава на деца под 12 години, както и в случаи, че те са с тегло под 35 кг.

Бременни и кърмачки биха могли да използват медикамента в ограничени случаи и в минималната ефективна доза, по лекарско назначение. Кърмачета, чиито майки са приемали продукта, могат да изпитват сърдечни смущения.

Не бива да се шофира, ако МОТИЛИУМ причинява замайване и сънливост на потенциалния водач.

Взаимодействие с други медикаменти

МОТИЛИУМ не трябва да се приема едновременно с лекарства против гъбични инфекции, антибиотици, лекарства за хипертония или сърдечни заболявания, против депресия и психози, противоалергични, противомаларийни, за нарушения на храносмилателните функции, при лекуване на ХИВ-позитивни, с хепатит или онкологични заболявания.

Лекуващият следва да получи от пациента си пълна информация за медикаментите, които е приемал доскоро или се налага да продължи приема им паралелно с МОТИЛИУМ. Специалистът преценява дневните дози и условията, при които съвместяването е безопасно за пациента.

__
Усреднена цена в аптеките – 4.00 лв за 30 таблетки по 10 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *